hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. szeptember 10. csütörtök   15:23
nincsen hozzászólás

szerző: NegativeArt.Hu
Evergrey koncert - kukkants be a banda turnébuszába!
2009. szeptember 18., péntek 19:00., Dürer kert - Budapest

  Szeptember 18-án újra Budapesten járnak a progresszív heavy metal svéd mesterei. Az Evergrey ezúttal Torn című lemezét mutatja be a Dürer kertben, ahol az olasz-dán modern metal banda, a Chaoswave, valamint a hazai underground körökben népszerű, hosszú múltra visszatekintő Dethroners is szerepel.
  
  Az Evergrey intelligens, komoly és dallamos metal zenéje kiváló hangszeres tudással társul, és sajátjuk a változatosság is, mely mindig lenyűgözi a nagyérdeműt. A svéd együttes dalai sohasem egysíkúak vagy kiszámíthatóak, de mindig világos koncepción alapulnak. A legutóbbi, Torn című albumot az énekes-gitáros Tom S. Englund így jellemezte: „Ez a 11 dal az In Search Of Truth és a Recreation Day című korábbi lemezek egyfajta modern keverékeként értelmezhető. Rendkívül dallamosra és gitárorientáltra sikerült, vagyis - úgy gondolom - éppen azt nyújtja, amit a rajongóink elvárnak tőlünk.
   A mi hangulaunkt az első albumok korához hasonlítható, amikor az anyag szinte magát írta meg, és nem számított, hogy egy-egy tétel éppen komor vagy optimista, kemény vagy inkább érzelgős
.” Englund szerint az Evergrey előző kiadványának jóval kísérletezőbb irányultsága után adta magát a lehetőség a gyökerekhez való visszatéréshez. „Két évvel ezelőtt szükségünk volt egy újfajta megközelítésre és egy külső producer bevonására.. csak hogy lássuk, hogyan lehet úgy dolgozni. Most azonban itt az idő, hogy visszatérjünk saját védjegyeinkhez.”
  
  Az új album segítségével a zenekar tovább folytathatja menetelését, csakúgy mint az elmúlt évtizedben: 1998 óta hét stúdiólemezt adtak ki, melyek mindegyike bekerült a top 20-ba otthonuk, Svédország slágerlistáin - az utolsó kettő például a 6. ill. 3. helyig jutott. Ráadásul DVD-jük egészen a listák legtetejéig száguldott, ott is maradt egy hónapig, majd Grammy díjra is jelölték Németországban. Az együttes olyan csapatokkal járta be többször a világot, mint az In Flames, a Nevermore, a Throwdown, az Arch Enemy, a Children Of Bodom vagy az Iced Earth.
  
  Az igazi rajongók az idei turnén személyesen is elbeszélgethetnek az Evergrey tagjaival, egy nemrég meghirdetett pályázatnak köszönhetően. Ehhez nem kell mást tenni, mint elküldeni valamilyen, az együtteshez kapcsolódó alkotásunkat: lehet ez egy rajz, egy youtube videó, egy tetoválás vagy akár csak egy szép emlék. A zenekar által kiválasztott 2-2 nyertes minden országban ingyen mehet a buliba, bekukkanthat a csapat turnébuszába, ahol a tagok mellett egy nagy csomag „merch-cucc” is várja majd - pólók, CD-k, és minden, amire csak egy rajongó vágyhat. Az angol nyelvű jelentkezéseket az ország megjelölésével az evergreyfans@gmail.com címre várják.
  
  A turnén a Chaoswave együttes is szerepel, amely ugyan olasz származásúként van megjelölve, valójában azonban fontos kiemelni a skandináv vonalat: ugyanis a délre költöző dán Henrik Guf Rangstrup volt az, aki megalakította anno a csapatot. A férfi és női énekessel színpadra álló együttes modern thrash metalt játszik, méghozzá nem is rosszul.. ezt mutatja, hogy legutóbbi, Dead Eye Dreaming című lemezükön a nagy példakép Steve Smyth (Nevermore) is elvállalt néhány gitárszólót.
  
  A hazai fellépő a Dethroners, melynek februárban jelent meg Ovredriven Silence című új lemeze. A több mint egy évtizede Art Of Dethronement néven alakult zenekar hosszú és tiszteletre méltó életpályát futott be: első albumuk anno Madách Imre közismert drámáját dolgozta fel, közös koncerten szerepeltek az amerikai-osztrák Dead Soul Tribe, a brit Paradise Lost és Anathema zenekarokkal, 2005-ben pedig a Sziget Talentum színpadának szakmai zsűrije nekik ítélte tehetségkutató első díját.
  
  Belépő: 4500 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Evergrey

Negativeart

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the black dahlia murder    aaron sorkin    aetarnam    null positiv    beyond fear    slipknot    melechesh    los vegas    headbanger´s ball    30 perc vagy annyi se    buttercup    artweg    waxy    misery index    fekete kovács kornél    lóci játszik    noel gallagher    doherty    fürgerókalábak    maylene and the sons of disaster    nuclear beast    sweat & tears    bloc party    mayhem    kerekes band  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!