hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. június 29. hétfő   17:10
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
VI. Retek Fesztivál
2009. július 3-4. Vasutasok Vörösmarty Művelődési Háza – Miskolc (Lenke u 14/a.)

  Magyarország majdnem egyetlen valamirevaló fesztiválja. Semmiben sem hasonlítható a Hajógyári Szigeten zajló túlméretezett, államilag dotált falunaphoz. Azért sem, mert például itt nem verőlegények a jegyszedők. Aztán meg nem sok olyan fesztivál van és nemcsak az országban ahol a produkciók olyan messze esnek egymástól, mint Waszlavik a Digéptől, mégis egy hullámhosszon van mindenki.
  
  Július 3.
  
  Az angol One True Dog. Ha mond neked valamit a Brain of Morbius, akkor te is a kevesek közé tartozol. A zenekar billentyűsének új bandája, csakhogy itt Elwell basszusgitárt penget inkább. A laptop kezelőbűvész az ugyancsak roppant szórakoztató Leven Singsből érkezett. Őket egészíti ki Zolan Quobble költő performanszer, aki hát igen, mit szépítsünk, szintén elég őrült lehet.
  
  Viszont még mindig vannak olyan szerencsétlen rockerek ebben az országban, akik, de nem is folytatom. (Apropó vajon mikor fogják Lukácsot megdobni valami állami kitüntetéssel, mint dalszerzőt és szövegírót?) Ahelyett, hogy a rendszeresen visszatérő és tényleg egyéni eredeti kemény rock zenét játszó finn Black Magic Six koncertjeit látogatnák. Tavaly májusi szolnoki fellépésük olyan fergetegesre sikerült, hogy mindössze a gitár, egy dzseki és a helsinki lakás kulcsa maradt a Tomi Vendéglőben. Mindezt a repülőtéren sikerült észrevenniük. Na és mi ebből a tanulság? Ha mi annyit innánk mint ti, már rég halottak lennénk öntötték egy mondatba a szép hazánkban tapasztaltakat finn testvéreink. Ám őket sem kell félteni, mert például a dobos, az isteni Lew Siffer egyszer Iggy Pop koncerten a színpad előtt állva aludt a tömegben valamiért. Amikor már senki sem volt a csarnokban a takarítók veregették meg a vállát, hogy vége. Aha, ott állt és aludt. Nevükhöz fűződik, hogy felismerve a nemrég elhunyt zongoraművész nagyságát, számot írtak emlékére (Antal) Imre, you´re a punk címmel.
  
  A Homeless Millionaires Magyarország egyetlen valamirevaló hip-hop formációja második koncertjét adja. Van benne egy igazi rock sztár, a Hooligans nevű mosléknak is szar legelső dobosa, aki itt kütyüt tekerget, meg egy kopasz amerikai, egy dagadt szakállas, legyen ő az ausztrál, meg még egy angol, akinek a keze ügyében konga is, és olyan jó és annyira együtt van az egész, hogy meglepő. Francia neokonzervatív rock zenészek is elismerően bólogattak rájuk.
  
  Csermanek Lakótelep. A siklósi vár wc-s bácsijának kedvenc zenekara, ami azért sok mindent elárul. Én meg azt, hogy ő a zenekar billentyűse. A kedvedér betuszkolom őket az ávántgárd szinti punk kategóriába, hogy jól hangozzék, de ne legyen semmi értelme. Koncertjeik kabarénak is színvonalas produkciónak számítanak.
  
  Új Látásmód Fúzió. Csak a Te kedvedért: elektro pop, talán, de nem ez számít. A legendás rnr666 Csajok a kohóból bulin láttam a lányok kedvenceit először. Egy heverőn heverve néztem őket nagy nyugodtan mosolyogva, aztán hirtelen megrémültem, atyaúristen ez akár Republic is lehetne, és ez így váltakozott, mint a váltóláz. Csak ültem sörrel a kézben, és nem tudtam eldönteni, hogy most ez tetszik nekem vagy nem. Azaz szar, vagy nem szar. A zenekarnak meg pontosan ez a célja, úgyhogy helyesen viselkedtem, ami azért megnyugtató. Legközelebb abban a fantasztikus nyitott házibuli koncerten találkoztam velük, egy Mester utcai hatalmas negyedik emeleti lakásban. Voltunk vagy ötvenen azon a szürke hétköznap este. Remek szórakozás.
  
  Július 4.
  
  A Digép megalakulását egyértelműen önmaga a Miskolcon való puszta lét hívta életre. Zenéjükre egyesek azt mondják IPAR művészet. Mások satu-punk-ként emlegetik. Ők sehogyan sem emlegetik magukat. Inkább megpróbálják napjaink világát sajátos kokillájukba önteni. Muzsikájuk digitális alapokon nyugvó, basszuscentrikus, irányított káoszkabaré. Költészetük egyedien provokatív! Ljubljanai koncertjüket a Laibach együttes sátán technóban utazó tagja is elégedetten konstatálta.
  
  Foul Geese. Az egyéb zenében utazó csapatban benne a Brain Of Morbius két tagja, valaki a Balloonsból, meg a Bulbous Skunk Cabbeges-ből, egy man a Zuzushii Monkey-ból, a látványról a forgatókönyvíró és filmes David Eyre gondoskodik. Angol humor haladóknak.
  
  Hab a tortára: Waszlavik. Lembergben végzett műszaki egyetemet. Hazatérve szembeszegült az Erdős Péterék által a magyarságra erőltetett nemzetidegen esztrádvilág szellemével, megalapítja az ellenzékinek induló Bizottság együttest, ahonnan hamarosan kiteszik. A rotskilde-i fesztiválon történt fellépésén születik a Kelet-Európai Rockfesztivál ötlete, amelyet Nagy Feró valósít meg, és amely később rossz kezekbe kerülve, sajnos Pepsi szigetté züllesztve süllyed alá.
  
  Ha azon a kevesek közé tartozol, akik többre kíváncsiak, mint a jó nagy átlag, ha nem érdekel a sugárzott, nyomtatott sajtó, akkor itt a helyed e szép vidéki metropoliszban. Hozzá végre egy jó döntést, szarjá le mindent és gyere!
  
  Jegy: 600/nap. Két nap: 1000-



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 őz zsolt    adept    cameron diaz    kill whit hate    vasárnapi gyerekek    the hated tomorrow    saxon    attack attack    vanderbuyst    kerekes anna    sunrise avenue    nicole holofcener    justin timberlake    parajelenségek 3    from afar    demonlord    futurspektiv2    anvision    exodus    king diamond    gentleman    metalchamp    august burns red    mila kunis    cannibal corpse  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!