hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. május 15. péntek   15:35
nincsen hozzászólás

szerző: ArmaGedeon
Corvus Corax, Yava, The Moon And The Nightspirit
2009. május 23. 20 óra, A38

  Noha sötét középkornak bélyegeztük meg a régi idők ama bizonyos szakaszát, természetesen akkoriban is tudott vigadni a kor embere ezt a derűs-dekadens életérzést kívánja visszaadni a Németországból származó Corvus Corax. Két hazai zenekar is fellép a koncerten, méghozzá a világzenét a punkkal házasító Yava és a neo-folk The Moon And The Nightspirit.
  
  A Corvus Corax név a holló latin nyelvű tudományos megnevezését fedi. Az együttes mögött egy teljesen őrült zenei vállalkozás áll: a csapat ugyanis nem mást tűzött ki céljául és valósított meg, mint hogy a reneszánsz zenei világát harapós, ritmusos metállal keresztezze; mindezt autentikus népi hangszerek, dudák, fuvolák, furulyák, dobok, ütőhangszerek segítségével életre keltve, a tagok pedig korhű jelmezekben lépnek színpadra. A CC 1989-es megalakulása óta járja hazája, illetve a kontinens vásári vigasságait és hagyományőrző rendezvényeit; jellemzően az egyik legemlékezetesebb szereplője ezeknek, hiszen koncertjük magával ragadó módon idézi fel a középkori lakomák buja, önfeledt hangulatát. A CC annak idején egyszerű vándorzenekarként, utcazenekarként kezdte pályafutását, ma pedig immár több mint 15 album és két DVD fémjelzi sikerüket! (Magyarországon is felléptek már, először 1998-ban, utoljára 2006-ban a győri Mediawave fesztivál keretein belül!)
  
  A Yava ars poeticája ekképp olvasható a kifejezetten igényes honlapjukon: A Yava népzenészek, punkok és hardcore harcosok közös zenei vállalása. Őrült és eksztatikus zenéjük az agresszív energia és a mennyei nyugalom között feszül. A népzenei motívumok gyökerét oltják a punk föld alatti hajtásaiba. Polett az énekes, furulyás, kavalos mellett Szabolcs pörgeti a koboz, lant vagy oud húrjait. Fritz, a gitár démon és Kris, az ösztön zseni dobos alá Barczi Gábor tolja a bőgőt. A Yavát a Vágtázó Halottkémek (VHK) egykori basszusgitárosa, Mestyán Ádám és Dus Polett alapította 2001-ben, és kettejük eltérő személyisége rajzolta meg az együttes arcának főbb vonásait. (Mestyán azóta kivált, helyére Barczi Gábor került.) Az évek során a zenészek jöttek-mentek, viszont tavaly végre megjelent debütáló albumuk, amely a beszédes Folcore címet kapta. A Yavát elsősorban az ínyenc, újdonságokra nyitott rajongóknak ajánljuk, hallgassák meg őket, ahogy egységbe forrasztják a világ különböző népeinek zenei motívumkincsét, a középkori dalokat és hangszereket a kortárs punkkal és hardcore-ral.
  
  Jóval visszafogottabb, csendesebb és érzékenyebb, ám a fentieknél talán elmélyültebb muzsikával várja a látogatókat a The Moon And The Nightspirit, amely az ősi, pogány táltosok és sámánok világát idézi meg a régi magyar folklórban gyökerező, már-már spirituális zenéjével. A 2003-ban alakult kéttagú formációnak ez idáig három stúdiólemeze látott napvilágot, és a nemzetközi sikernek köszönhetően az utolsó kiadványukat (Ősforrás) a portugál Equilibrium kiadó gondozza. Számos rangos külföldi fesztiválon adtak koncertet, nemrégen pedig az a megtiszteltetés érte őket, hogy a neo-reneszánsz Blackmores Night előtt zenélhettek a Budapesti Kongresszusi Központban és Ausztriában egyaránt. Ezen a szombat estén ők melegítik be a közönséget.
  
  Aki tehát kíváncsi arra, miként szórakozhattak a letűnt korok emberei, és hogyan és miféle zenei eszközökkel merültek bele az ősi rítusokba, az látogasson el május 23-án az A38 hajóra, garantáltan nem hétköznapi élményben lesz része!
  
  A jegyek elővételben kedvezményes áron válthatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, és a www.ticketportal.hu oldalon, ahol akár otthoni jegynyomtatás is választható.
  Belépő: 5500,- Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bibliotheque pascal    born from pain    hypnos    cowboys & aliens    elijah    stealing axion    matthew macfadyen    warner bros.    waking up    a legszebb dolog    unisonic    bikini    she past away    simon pegg    szabad akarat    colorstar    progness    pogues    david bowie    talentométer    dark shadows    meet and greet    gulliver utazásai 3d    crimson shadows    irie maffia rock trio  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!