hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2009. május 11. hétfő   17:58
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Sziget 2009: minden, mi fülnek, szemnek ingere
2009. augusztus 12-17., Budapest - Óbudai-Sziget

  Új, megújult és a már megszokott programhelyszínek változatos kavalkádjával várja - immár tizenhetedik alkalommal - látogatóit a Sziget. Lesz mínusz egyedik nap óriási Tankcsapda koncerttel, nulladik nap egy 10 órás koncertfolyammal az antirasszizmus jegyében, nemzetközi sztárok, a hazai élvonal, szenzációs utcaszínház és minden más, ami fülnek, szemnek ingere.
  
   Nagy-szín-pad, Nagy-szín-pad!
  
  Mínusz egy és nulla
  
  Mint az már ismeretes, a mínusz egyedik napon a 20 éves Tankcsapda nagy születésnapi buliját tartja a Szigeten, egyedi fénytechnikával és direkt erre az alkalomra épülő színpadi díszletekkel. Míg tavaly a Sziget a magyar dal ügyének is helyt adott a fesztivált felvezető egyik napon (s a Magyar Dal Napja más formában és helyszíneken él ezentúl tovább), idén az antirasszizmus jegyében zajlik majd a nulladik nap, a Rock Against Racism a már több mint 30 éve működő nemzetközi szervezet - szervezőivel karöltve. Bár még a program még alakulóban van, annyit el lehet árulni, hogy a tíz órás monstre-koncerten a hazai rockélet dicső múltjának és ígéretes jelenének képviselői adják egymásnak majd a színpadot, nemzetközi sztárfellépőkkel fűszerezve a sort.
  
  
  
  Fesztiválnapok - sztárözönnel
  
  Az idei évtől már vegytiszta nemzetközi színpadként várja közönségét a Sziget Nagyszínpada. Az öt nap alatt huszonöt külföldi sztár lép majd itt fel. Itt kell megjegyezni, hogy a magyar zenekarok nem száműzve lettek, hanem egy ún. magyar nagyszínpadot állítanak fel a szervezők, ahol a hazai élvonal több reprezentánsa is egy nekik méltó helyen léphet majd fel.
  
  Minden idei nagy európai fesztivál kívánságlistájának első helyén egy olyan ifjú hölgy szerepel, aki nem megosztja a közönséget, hanem egyesíti, azért, mert annyira vonzó, annyira cool, annyira tud énekelni, és még annyi minden mást is tud. Ő Lily Allen, aki az idei Sziget első napjának sztárfellépője. Őt előzi meg aznap a U2-t a No Line On The Horizon világkörüli turnéján kísérő, glasgow-i székhelyű, északír zenekar, a Snow Patrol. Előttük melegíti be a küzönséget a spanyol Ska P, akiket a Nouvelle Vague vezet fel. Az első fesztiválnap első fellépője a Nagyszínpadon az I am X lesz. Csütörtök a második fesztiválnap, amikor az esti sztár a Fatboy Slim lesz, aki idén szintén ötödik stúdió-albumával rukkolt elő. Norman Cookot a Bloc Party előzi meg aznap a Nagyszínpadon. Előttük a több tucat platina és aranylemezt megjelentető, kultikus düsseldorfi punk zenekar, a Die Toten Hosen lép fel, őket vezeti fel a The Ting Tings, s legkorábban a balkáni r´n´b királynője, Miss Platnum lép augusztus 13-án a Nagyszínpadra. Augusztus 14 péntek: a hétvége első napja, amikor az estét a legújabb, sorban az 5. stúdióalbumukkal szerte a világban óriási sikerrel szereplő The Prodigy zárja majd. Előttük a Pendulum, korábban a Primal Scream és legkorábban a Haydamaky lép fel ezen a napon. Szombaton a Placebo az esti sztár, s korábban sem kisebb fellépő, mint a világ egyik legnépszerűbb alter rock zenekara, a többszörös BRIT zenei díjas Manic Street Preachers lép majd fel. És a még korábbi sávokban aznap a Nagy Britannia extravagáns acid-rave-sc-fi punk-funk zenekara, a Klaxons, előttük az Editors és a legkorábban szintén az Egyesült Királyságból érkező The Subways lép majd fel. És az utolsó Sziget napon újra együtt a Faith No More, ők headliner sztárjai a Sziget vasárnapjának. A co-headliner aznap minden idők egyik legsikeresebb punk zenekara, az old school szemtelenségekkel ötven millió lemezt világszerte elpasszoló kaliforniai The Offspring lesz. Idén májusban megjelenő új albumával érkezik a Szigetre Nagy-Britannia egyik legjobb koncert zenekara, a Maxďmo Park. Előttük lép fel majd a Danko Jones és a Sziget utolsó napján a Nagyszínpad első zenekara a finn Disco Ensemble lesz majd.
  
  
  
  Patinás és új csillagok a Világzenei Nagyszínpadon
  
  Tízéves fennállását nagy erőbedobással ünnepli a Világzenei Nagyszínpad: még soha nem rukkolt elő annyi friss produkcióval, mint 2009-ben. A legnépszerűbb előadókat tekintve az arizonai Calexico magyarországi debütálása az egyik alapvető szenzáció: ennek a tízéves zenekarnak a stílusára egyaránt jellemző az indie-rock, az alternatív country és a texasi mariachi muzsika. Először lép fel hazánkban a kongói So Kalmery is, aki a közép-afrikai stílusokból, a reggae-ből és a gitáralapú tánczenéből teremtett egyedülálló stílust brakka néven. Észak-afrikai és spanyol ízek keverednek a már kultikusnak számító barcelonai kollektíva, a 08001 elektronikus alapú zenéjében, míg a francia-algériai Speed Caravan alighanem minden idők legsebesebb és legradikálisabb arab lantzenéjét alkotta meg. Ugyancsak a legújabbak közül való az olasz Figli Di Madre Ignota, melynek rézfúvós spagetti Balkánja a fesztivál egyik legpörgősebb bulijának ígérkezik, és Vieux Farka Toure, aki három évvel ezelőtt tűnt fel a mali blues színterén éppen abban az évben, amikor legendás édesapja, Ali Farka Toure meghalt. De természetesen a visszatérő nagy nevekben sem lesz hiány. Az Orquesta Buena Vista Social Club tagjai között újra hallhatjuk Guajiro Mirabalt, Jesus Ramost és Manuel Galbánt, aki pedig a roots-reggae-re vevő, azt az elefántcsontparti Tiken Jah Fakoly dobja fel. Új albummal érkezik a rai-király Khaled, az utóbbi évek egyik legsikeresebb mali produkcióját jegyző Amadou & Mariam, a rezes talpalávalók híveinek pedig a New York-i Frank London és a szerb Boban Markovic együtteseinek közös produkciója, a Brotherhood Of Brass ígér pörgős perceket. És ez még mind semmi! Itt lesz a tavalyi Sziget egyik legemlékezetesebb koncertjét adó francia N&SK a maga ellenállhatatlan sanzon-ska csapásaival, a klezmert elektronikus tánczenével ötvöző angol Oi Va Voi és a korzikai polifonikus éneklést újraértelmező, ellenállhatatlan Zamballarana is. Mindemellett természetesen nem kevésbé figyelemre méltó a hazai kínálat sem! A Világzenei Nagyszínpadról elmaradhatatlan Besh o droM éppúgy nem igényel bemutatást, mint Palya Bea, vagy a magyarországi etnorockot felfrissítő Napra együttes, nem beszélve a Csík zenekar alternatív rock-feldolgozásairól. Két unikális koncertre is sor kerül: a Muzsikás az amerikai Woven Hand együttessel garantál súlyosan katartikus estet; és az sem lesz mindennapi élmény, amikor Bereczki Csaba Életek éneke című zenés dokumentumfilmjének erdélyi magyar, román és cigány muzsikusai lépnek a színpadra, hogy megmutassák, mi fán terem az erdélyi Buena Vista
  
  
  
  Egyesült az A38 és a Wan2
  
  Idén összebútorozik a Sziget legnagyobb koncertsátra, a sok éve, rengeteg világsztárt felvonultató és hatalmas sikerrel működő wan2 és a tavaly első ízben, de szintén nagy sikerrel szereplő A38 Színpad. A fúzió érthető, hiszen a két színpad, illetve az A38, mint klub zenei felhozatala és nyitottsága egymásért kiáltott. Így a szervezők összegyúrják kifinomult ízlésüket, hogy az eddigieknél is sikeresebb programot állítsanak össze. S amit már tudhatunk: fellép majd a White Lies, sztárfellépői között köszönthetjük továbbá a trip-hop legendárium leghíresebb alakját, Adrian Thaws-t, aki Tricky művésznéven vált világhírűvé a kilencvenes évek közepén. A 17. Sziget sokszínű világzenei felhozatalát erősíti de az A38-WAN2 színpadon - a barcelonai Muchachito Bombo Infierno. Squarepusher álnév alatt tízéves pályafutása során tizenkét albumot megjelentető brit elektro művész, Tom Jenkinson is készül meghódítani a 2009-es Sziget közönségét. Elektro vonalon támad a többnyire világzenei produkcióiról híres Blasted Mechanism. A portugál kísérleti elektro rock zenekar Szigetes koncertje a rock-, a világ- és az elektrozene rajongóinak egyaránt különleges szórakozást ígér. Idén augusztusban nálunk tombol majd a kifulladásig tartó ska-partyk specialistája, a Matatu zenekar is. Az idei fesztiválon lendületbe hoz majd mindenkit Lengyelország kedvenc bébiételétől nevét kölcsönző, lágy drum´n´bass hullámaival hódító Miloopa. Fellép még a januárban bemutatkozó lemezét, Wait for Evolution címmel megjelentető, klasszik gitár rock zenekar, a holland De Staat és Spanyolországból érkezik a La Troba Kung Fú.
  
  
  
  Egy régi-új helyszín: a Rock Színpad
  
  A megújult Sziget egy amolyan régi-új színpada lesz, meglehetősen színes programmal, amelyben hazai és nemzetközi zenekarok lépnek majd fel metal, punk, hard core, pop-rock, hard rock, blues, indie rock műfajban. A helyszín a tavalyi metal sátor méreteit és helyszínét örökli meg. A 2009-es Szigeten lép fel először Magyarországon a Hot Hot Heat-tel, a Death Cab for Cutie-val és a Blonde Redhead-del rokon ausztrál indie rockzenekar, a bemutatkozó albumát 2007-ben In the Midst of This címen megjelentető Expatriate. Legújabb, Coma Chameleon címmel 2008-ban megjelent lemezét is elhozza az idei Sziget közönségének az egyik legnépszerűbb német punk rock zenekar, az ibbenbüreni Donots. A Blasted Mechanism mellett újabb kosztümös őrület támad a Szigetre az amerikai Gwar együttes alakjában idén nyáron. A Gwar semmihez sem hasonlítható, heavy metállal kísért szigetes vizuál orgiáján a szigetlakók akár Paris Hiltonnal, George W. Bushsal, Osama Bin Ladennel, O.J. Simpsonnal és Michael Jacksonnal is összefuthatnak, vagy végigizgulhatják a Phallus in Wonderland varázslatos történetét a világ legőrültebb metál zenekarának előadásában. A magyar közönség 2009-ben az idei Szigeten újra találkozhat az egykor Nazipenis nevén karneváli tréfaként útjára induló, aztán a hard rockot Turbonegro néven forradalmasító norvég zenekarral. A 17. Szigeten rombol fergeteges metál hajráival az ötödik stúdióalbumán dolgozó, Type O Negative-val és Athraxszal rokon brooklyn-i heavy metal együttes, a Life of Agony. Az idei fesztivál punk palettáját színesíti a hazájában Stockholm Syndrome című albumával 2002-ben Grammy díjat nyert svéd újhullámos glam punk zenekar, a Backyard Babies. S a Brujeria - negyedik lemezén dolgozva - újabb zenei offenzívával készül csapást mérni a metál zenei színtérre.
  
  
  
  PARTY ARÉNA: BŐVÜLT PROGRAMKÍNÁLATTAL
  
  idén a szervezők úgy döntöttek, hogy a Party Aréna megasátrát, melyben csak este 11-től indult meg az élet, idén már az esti órákban élő produkciókkal töltik fel. Ezzel egyrészt számos fellépőnek tudnak a korábbinál jelentősebb befogadóképességű programhelyszínt biztosítani, másrészt az Aréna professzionális technikáját is jobban ki tudják használni. Ennek jegyében a korai sávban a Coldcut elektros képzelgései is hatalmukba kerítik majd az idei Sziget közönségét. S az év legjobb hetéből nem maradhat ki a french elektro műfaja sem, amely most a 2002-ben legjobb dj brigádnak választott, Birdy Nam Nam néven futó, turntable játékosokkal rázza fel a szigetlakókat.
  
  
  
  És persze, mint a korábbi években, az Aréna megasátra a műfaj legnagyobb sztárjait vonultatja fel idén is. A világ leghíresebb svéd dj-je, a Call on Me című számmal minden létező slágerlista csúcsát meghódító Eric Pryzd irányításával lendül mozgásba a Party Aréna teste az idei Szigeten. Idén harminc éve, hogy a nyolcvanas-kilencvenes évek nagy-britanniai house forradalmának legnagyobb alakja, Paul Oakenfold elkezdett lógni a popkultúra hőseivel. Lemezmixer tehetségét a londoni születésű Paul Oakenfold olyan figurákkal és legendás formációkkal az oldalán fejlesztette tökélyre, mint a Happy Mondays, a New Order, a U2, Snoop Doggy Dogg. Simply Red, Steve Osborne, stb. egészen a lap aljáig. Paul Oakenfold a Szigetre új albumával, a Pop Killer-el érkezik. A Sziget a clubkultúra legnagyobb djinek ad otthont idén, így nem maradhat ki a nyári lemezlovas balhéból a világ első számú clubinformátora, Pete Tong sem, akinek Radio One-os Essential Selection című műsorát 12 millióan hallgatják a világon hetente. Pete Tong legutóbb tavaly kápráztatta el a magyar közönséget a budapesti metróban tartott exkluzív partyjáva. Grooverider, alias Raymond Bingham, brit drum and bass producer és DJ, kit sokan a drum and bass ősatyjának tartanak, valamint szintén ugyanezen zenei stílus alapembereként és kultikus figurájaként számontartott Dillinja is tiszteletét teszi idén a Szigeten. És nem utolsó sorban itt lesz Armin van Buuren, aki 2007-hez hasonlóan, 2008-ban is megszavazták a világ legjobb DJ-jének a brit DJ Mag magazin Top 100 DJ szavazásán.
  
  
  
  A magyar zene nagyszínpada: MR2 SZÍNPAD
  
  Idén is a hazai könnyűzene legizgalmasabb előadói lépnek fel az MR2 Színpadán. Mint ahogy azt a Sziget évadnyitó közleményében nyilvánosságra hozta, idén átalakul a legnagyobb hazai fesztivál színpadainak rendszere. Ennek egyik örvendetes következménye, hogy a Sziget immár hagyományosnak nevezhető MR2-Petőfi Rádió Színpada a hazai élőzenés színtér legfontosabb zenekarait és előadóit felvonultató magyar zenei nagyszínpaddá izmosodik. Elég, ha csak a fellépők listájából szemezgetünk: itt fog fellépni többek között a Quimby, a Kispál és Borz és a 30Y, a Barabás Lőrinc Eklektrik, a Heaven Street Seven, Turbo, Gonzo, az Óriás és a Kaukázus, Péterfy Bori & Love Band, a The Moog, a Kiscsillag és a PASO.
  
  Nincs mese: aki kíváncsi arra, hogy mi történik a hazai porondon, annak itt a helye!
  
  
  
  AMFITEÁTRUM PÉCS2010 SZÍNPAD

  
  Ez a színpad a korábbi Színház és Tánc Szabadtéri Színpad helyén fog működni, a nézőtér azonban nagyobb lesz, két-háromezer néző is elfér majd. Maga a helyszín is különleges hangulatú, a színpadot szinte körülölelő domb, mint nézőtér erre utal a görög elnevezés - a programoknak a Szigeten belül is egyedivé atmoszférát teremt. A színpaddal egy olyan helyszínt újít meg a fesztivál, amely ettől az évtől kezdve egyaránt befogadója tud lenni különleges zenei, tánc- és színházi produkcióknak.
  
  Az idei fesztiválon több helyszínen is megjelenik a Pécs2010 program. Az Európa Kulturális Fővárosa program alcíme Pécs, a határtalan város. A színpad műsora ezért is szerveződik főleg magyar, balkáni és mediterrán produkciók köré. Az egyes napok műsora a fentiek fényében tematikusan lett összeállítva.
  
  A Balkán Napjával kezdődik a fesztivál, fellép a Vujicsics Együttes, a szerb Boris Kovač és Oana Catalina Chitu a Bucharest Tango című előadásával. A Dívák Napja a női előadókat hozza előtérbe, a fő attrakció várhatóan a francia Emily Loizeau elbűvölő műsora. A Multikulti Napon az izgalmas fúziók és különböző nemzetek találkoznak, melyek közül talán a legígéretesebbnek az izraeli női trió, a Habanot Nechama ígérkezik. Egy Mediterrán Nap élénkít fel minket szombaton, ebben segít a budapesti-kubai Elsa Valle, őt követi a fado új csillaga, Ana Moura Portugáliából, majd a hét legjobban várt előadása, Al di Meola New World Sinfonia című műsora kerül bemutatásra. Egy virtuális koccintással, a Vivat Bacchus bordalaival kezd a Hagyományok Napja, majd a szintén pécsi, 35 éves fennállását ünneplő Szélkiáltó ad közös koncertet az egyaránt jubileumát, negyvenedik színpadon töltött évét ünneplő Kaláka Együttessel.
  
  A utolsó fellépő, az Isztambulból érkező táncoló dervisek, a Whirling Dervishes egy spirituális utazással zárja a Sziget programját. Nem véletlenül, hiszen a török város szintén Európa Kulturális Fővárosa lesz 2010-ben.
  
  
  
  MEDUZA-PÉCS2010
  
  A Sziget egyik legspeciálisabb helyszíne, a meduza ismét hozza a tőle elvárható minőséget, mind zeneileg, mind a vetítést illetően. Ismét több underground elektronikus zenei stílust érintenek majd a hazai és nemzetközi fellépők, így lesz dubstep, breakbeat, dub, funk, a tech-house, minimal, stb.
  
  Pécs2010 programmal együttműködve nemcsak a pécsi, hanem a török, a délszláv régió és a Ruhr-vidék underground szcénája is helyet kap a meduza programjában.
  
  Nemzetközi fellépők, többek között Mala (Digital Mystikz / Deep Medi / DMZ) & MC Sgt. Pokes (DMZ). A Mala és Coki alkotta Digital Mystikz a dubstep pionír producer duója. A páros, valamint Loefah és Sgt. Pokes által vezetett DMZ kiadó és a köré szerveződött azonos nevű klubest jelentőségét pedig nagyjából a drum and bass legendás Metalheadz kiadója és az általuk szervezett Blue Note bulikhoz lehetne mérni.
  
  A DMZ klubest mottója - come meditate on bass weight -, akár a dubstep lényegének tömör összegzése is lehetne, a basszusnehéz zenék legifjabb irányzata akkor mutatja meg valódi énjét, hogyha nemcsak hallani, de érezni is lehet. Mala, aki néhány éve Deep Medi néven újabb kiadót alapított, és állandó MC-partnere Sgt. Pokes, most a meduza színpadán mutatja meg, hogy miért oly legendás alakjai ők a dubstepnek.
  
  Jarring Effects Label Night: L´Oeuf Raide, Zôl, Interlope (F) - Gyakorlatilag Franciaország legnagyobb dub kiadója küldi nekünk három neves előadóját, akik élő (live act) produkciókkal érkeznek a meduza színpadára és az összesen több, mint 4 órás szeánsz alatt érintik a dub az elektronikusabb hip hop, a széttört drumandbass és egyéb stílusok rétegeit.
  
  Addictive TV (UK) - A meduza helyszín első évének egyik legsikeresebb produkciója volt, ők azok, akik úgy jöttek le a színpadról, hogy ez az a helyszín, ahova az ő speciális audiovizuális szettjük a legjobban érvényesül és jönnének még. Hát most itt lesznek megint az urak, akik produkciójukkal az elmúlt években gyakorlatilag bejárták a világot, Kínától az Egyesült Államokig és mostanában a menőbb filmek készítői felkérik őket, hogy remixeljék a film beharangozóját.
  
  
  
  A TV2 bemutatja: a világhírű LA FURA DELS BAUS előadása a Szigeten
  
  A világ egyik legnagyobb látványszínház szenzációja, mely rendkívül nagy rajongótáborral bír szerte a világon, most hazánkba is elérkezett. Az idén harmincéves fennállását ünneplő barcelonai La Fura dels Baus egy folyamatosan változó és formálódó társulat, amely már 1979-es alapításától kezdve az előadó-művészetben rejlő új kihívásokat keresi. A társulat előadásai mind a kritikusokra, mind a közönségre óriási hatással vannak. Egyáltalán nem tűnik túlzásnak az a kijelentés, hogy az 1983-as Accions nevű előadás óta a La Fura dels Bausra világszerte sokkal inkább kultikus csoportként, mint színházi társulatként tekintenek. Az évek során a La Fura társulat tagjai saját nyelvet, stílust és előadásmódot dolgoztak ki. 1990 óta a társulat számos drámai művet, digitális színházi produkciót, operát, valamint úgynevezett makroshow-t vitt színpadra. Több filmet is készítettek, folyamatosan törekednek a fejlődésre, valamint új elemekkel kísérleteznek.
  
  1979-1983 között a La Fura dels Baus utcaszínházként működött. A társulat az ekkor szerzett tapasztalatok alapján számos színpadi elemet egyesítő, többarcú előadást kívánó és nyújtó színpadi irányzattá nőtte ki magát. A La Fura legfőbb eredménye az, hogy az előadásokba sikeresen vonja be a közönséget; illetve a produkciókat az éppen aktuális előadótérnek megfelelően átalakítva kihasználja a helyi adottságokat. E törekvés és technika keverékére utal az úgynevezett La Fura-nyelvezet kifejezés, amelyet egy ideje már más társulatok hasonló szellemű produkcióinak jellemzésére is használnak.
  
  A 90-es évek eleje a repertoár szélesítését hozta. Az utcaszínházi előadások mellett megjelent a dráma, a digitális színház, az opera, valamint megjelentek a kortárs színházi projektek is. Az 1992-es barcelonai Olimpiai Játékok világszerte mintegy 500 millió televíziónézőhöz eljutó megnyitója szintén a La Fura dels Baus nevéhez fűződik. A 2009-es év Chilében, három monumentális, összesen 70 000 néző által megtekintett show-val indult. A katalán társulat a 2009-es Sziget fesztiválra is új műsorral készül. A The Beat in the dark címet viselő előadásban a színpadi, cirkuszi, akrobatikus elemek és a zene egyenlő hangsúlyt kapnak. A helyspecifikus előadás alapjául szolgáló zenét is a budapesti helyszínhez kötődően választották ki. Külön érdekesség nem csak a magyar közönség, de magyar művészek és önkéntesek bevonása is az előadásba. A záró jelenetben 60 magyar önkéntest emelnek a magasba. A zenei kollázs főleg magyar zeneszerzők műveiből fog állni, illetve élő zenei betétekkel lesz kiegészítve, amit magyar zenészek és egy magyar énekesnő adnak elő. A Sziget ezzel is bizonyítja, hogy mennyire fontos számára a sok koncert program mellett az új produkciók létrehozása is, nemzetközi együttműködéseken keresztül. A La Fura dels Baus első magyarországi szereplése is erre lesz példa. A közel egyórás előadás augusztus 12-től 16-ig minden este látható lesz a domb oldalában. Monumentális installációként egy nyolcméteres, háromemeletes torony és egy óriási kerék is megjelenik az előadásban.
  
  A La Fura dels Baus Szigeten való megjelenésének fő támogatója a TV2.
  
  Nagy örömünkre szolgál, hogy 2009-ben a Szigetre látogató La Fura dels Baus társulat kiemelt támogatói lehetünk. mondta NAGY ANDREA, a TV2 Marketing és Kommunikációs Igazgatója. A TV2-nél hiszünk a szokatlanul bátor és újító kezdeményezésekben, és örömmel állunk olyan események mellé, melyeket az egész országnak látnia kell. Azok, akik látták a társulat valamelyik lélegzetelállító előadását egy európai nagyváros utcáján, és azok, akik csak hallottak róla, biztos szívesen követik majd nyomon a TV2 képernyőjén is a különleges látványelemekkel dolgozó és akrobatikus tehetséggel megáldott társulat egyedülálló mutatványát. A TV2 Szenvedélyünk a szórakoztatás szlogenjével tökéletes összhangban áll a La Fura dels Baus produkciója, melyet a Sziget látogatói csak erre az alkalomra kidolgozott felejthetetlen előadásban tekinthetnek majd meg. És felejthetetlen élmény lesz ez az Aktív műsorvezetőjének, Váczi Gergőnek is, hiszen a fiatal képernyős maga is aktív részese lesz az egyik formációnak. tette hozzá Nagy Andrea, utalva arra, hogy a műsorvezető is a levegőbe emelt önkéntesek közt fog majd szerepelni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
A korlátlan e-könyv olvasást hozza el kedvezményesen a Bookmate és a Yettel új együttműködése
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nightmare in elm street    hajdu zsolt    rózsaszín pittbull    comeback kid    beatles    eye for i    piramis    manegarm    jack és jill    infected rain    skip the use    fit fat    amber smith    gutenberg halott    firkin    cauldron    bonded by blood    laibach    trick or treat    unsent letters    the all-american rejects    machine head    legacy festival    fading circles    polyák lilla  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!