hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2009. május 7. csütörtök   13:11
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Hajón melegítenek a Hegyaljára


  Húsz éve forgatja fel a Balkánt a horvát Let3. Május 7-én, csütörtök este 9 órától kiderül, hogy mit kezd Budapesttel a hivatalosan punkrock, valójában egészen abszurd örömzenét játszó banda. A Zuboly és a szlovákiai Rock Stone méltó partnerek ebben, de lesz még más is: a 10 éves Hegyalja Fesztivált ünneplő rövidfilmet először csütörtökön, az A38-on lehet majd megnézni és a jubileumi Hegy CD-hez is először a hajón lehet majd hozzájutni.
  
  Csütörtökön a Hegyalja ellátogat az A38-ra, a szervezők egy estére Tisza-parti hangulatot varázsolnak a Dunán horgonyzó hajó fedélzetére és gyomrába. Az ok egyszerű: az A38 meghívásának a 10 éves fesztivál szervezői nem tudtak ellenállni, úgyhogy össze is hoztak egy, a hajó hagyományaihoz és a Hegyaljához egyaránt méltó színvonalú bulit. Az érdeklődés szerencsére kölcsönös: a Hegyalja Fesztiválon is kiköt majd július 15. és 19. között az A38, így nem csak a Dunát, de a Tiszát is megjárja majd a hajó csapata.
  A Let3 nem csak zenéjének keménységéről híres, de tagjai az álbajszok és szakállak szorgos gyűjtői és használói. Csütörtökön az A38-on is mindent bevetnek, hogy szítsák a hangulatot. A húsz éve működő zenekar számos ex-jugoszláv városból tiltatta már ki magát, így nem valószínű, hogy a Duna nemzetközi vizein visszafognák magukat: a prüdéria, a sovinizmus ostorozása a Hegyalja bemelegítő buliján is napirenden lesz.
  A Zubolyt nem kell bemutatni, az 1000000 tépés Magyarországon szám szerzői és előadói a sufni-folkzenészkedés nagymesterei. A zenéjüket broken etno jelzővel illető csapattagok a népzenei töredékekből építenek erősen mulattató, szilárd beatbox alapokon álló büszke várat. Értem a kujonságot albumukon úgy kölcsönöznek a HIM-től vagy akár Jean-Michel Jarre-tól, hogy az eredményt a legváratlanabb pillanatokban kezdi dúdolni a közönség napokkal a koncert után is.
  
  Egészen friss: filmmel készülnek a hegyaljások
  Csütörtök délelőtt nagy munkában lesznek a Hegyalja filmesei: estére, az A38-on a bemelegítő-bulira kész kell lenniük a 10 éves fesztivált ünneplő klippel. A pletykák szerint a képek már megvannak, csütörtök délelőtt a hangzáson dolgoznak majd, hogy este az A38 közönsége már-már majd a fesztiválon érezhesse magát.
  Az A38 és a Hegyalja arról is gondoskodik, hogy már a hajón bele lehessen hallgatni, mi lesz a júliusban a feszten: először csütörtök este lesz elérhető a jubileumi Hegy CD. Számos, Hegyalján fellépő csapat jeleskedik CD-n, a Basement Jaxx-től a Faithlessen és az Ignite-on át egészen a Quimby-ig, akik új számmal jelentkeznek a korongon, de a hajón és a fesztiválon is zenélő Zuboly is készül meglepetéssel.
  Ezen a napon fél év után feltámad a legendás zenei magazin, a 2/4 is a bandland.hu-n a stáb, július 15 és 19 között, a Hegyalja Fesztiválon is gőzerővel dolgozik. Ráadásul a 2/4 egyik műsorvezetője, Bálint nem csak forgat majd a Hegyalján, de zenél is a Subscribe-tól megszokott magas színvonalon. Addig is érdemes itt szétnézni: http://www.bandland.hu/tv
  Egyszóval: csütörtök este 9 óra, Hegyalja az A38-on, július 15-19-ig pedig A38 a Hegyalján, Tokajban. Kedvezményes jegy és Hegyalja CD azoknak, akik már csütörtökön mutatnak 2009-es Hegyalja bérletet!
  
  A Hegyalja Fesztiválról
  A Hegyalja Fesztivált idén nyáron tizedik alkalommal rendezik meg, a világörökség részeként jegyzett, lenyűgöző szépségű Tokaj határában. A fesztivál a régió legjelentősebb zenei eseményéből az elmúlt években Magyarország meghatározó nyári fesztiváljává nőtte ki magát: szervezői nem csak élvonalbeli előadókat hívnak meg évről-évre, de a fesztivál környezettudatos gyökereit sem hagyják feledésbe merülni.
  Idén nyáron, július 15-től 19-ig többek között a Basement Jaxx-szel, a Machine Headdel, a Finntrollal, a Testamenttel, a Transglobal Undergrounddal, az Ignite-tal, Roni Size-zal és a Faithless-szel találkozhatnak Tokaj határában a hegyaljások, de a hazai kedvencek sem hagyják ki a tízéves Hegyalja Fesztivált.
  A Hegyalja látogatói több mint 30 olyan zenekarral is találkozhatnak, akikre a www.bandland.hu-n szavaztak, hiszen ezzel segítették az előadókat és a szervezőket is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Hegyalja Fesztiválról

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 az adósság    danger angel    cynic    myra    lóripop    royal hunt    anti-flag    katona tamás    symphonium    wongraven    tintin kalandjai    feltbeats    robin hood    despised icon    mapez    borlai gergő    colin o donoghue    rumproof    bryan singer    draconian    palaye royale    local heroes    trabant    tnt    lost society  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!