hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. május 1. péntek   10:19
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Deva Premal & Miten a Millenárison
2009. május 20., szerda, Millenáris Teátrum- Budapest

  Deva Premal akinek kristálytiszta hangja rendkívüli, spirituális légkört teremt második alkalommal érkezik Magyarországra. Elválaszthatatlan társa: Miten, spirituális balladák szerzője és előadója. Magyarországi koncertjükön egy nepáli zenész, Manose kíséri az előadókat basoori fuvolán.
  
  Deva Premal és Miten találkozása, közös munkájuk kezdete egy indiai ashramban történt. Zenei pályafutásukat mindketten a szellemi felemelkedés szolgálatába állították. Eckhart Tolle, A Most hatalma című könyv szerzője mondta zenéjükről: Ahogy hallgatod, az elmén túli szent tér természetesen és könnyedén jelenik meg.
  
  Deva Premal és Miten koncertjei általában háromórásak. A számok közötti csend az előadásnak igen fontos része. Közös mantrázás lehetőségével ajándékozzák meg a közönséget, így a spirituális légkör megteremtésében mindenki aktívan részt vehet.
  
   Nagyon szeretem Deva Premal és Miten zenéjét, amely valójában egy kapu a Jelenlétbe. állítja Eckhart Tolle.
  
  Deva Premal és Miten Indiában találkoztak először 1990-ben. Ezzel vette kezdetét egy szerelembe és kreativitásba torkolló közös utazás, amelynek során dalok, mantrák és meditációk inspiráló elegyét hozták létre, majd mutatták be közönségüknek szerte a világban. Koncertjeik megérintik minden kereső szívét, zenéjük bevezet a szeretet, az odaadás és a tudatosság természetébe. Az együtt töltött évek alatt CD-k egész sorát jelentették meg.
  
  Gyönyörű zene. Gyönyörű. jellemezte zenéjüket a Dalai Láma, miután meghallgatta a személyesen neki szánt koncertet.
  
  A német származású Deva Premal hagyományosan képzett zenész, aki hegedülni és zongorázni tanult, esténként azonban mantrákat énekelve aludt el. Édesanyja zenész, édesapja művész volt, mindketten spirituális úton jártak. Egész életükben fontos szerepet játszott a zen és a jóga.
  
  Mikor édesanyám terhes volt velem, a terhesség ideje alatt a Gayatri Mantrát énekelve készültek a megszületésemre. Később együtt énekeltük minden elalvás előtt. Bár nem igazán tudtam, hogy mit énekelek és miért. Énekeltem, mert azt mondták. Csak később kezdtem ezeket az éveket nagyra értékelni. mondta Deva.
  
  Tizenévesen lett a megvilágosodott misztikus, Osho tanítványa. Indiába utazott, Osho ashramába itt találkozott Mitennel. Bár én még csak 20 voltam, ő pedig 42, de a szívünk azonnal egymásra talált.
  
  Miten Londonban nőtt fel a 60-as években. Angliában tombolt a rock n roll-láz és a Beatles. Ez Mitent is magával ragadta, így a 70-es években sikeres énekesként és dalszerzőként kereste kenyerét. Életemnek ez a periódusa nagyon izgalmas volt, mégsem voltam elégedett. Rengeteg megrendelésem volt, és dalokat írtam más embereknek. De valami többre vágytam.
  
  Miten úgy döntött, felhagy eddigi életstílusával, még a gitárjait is eladta. Egy barátjától kapott, zenről szóló könyv révén felfedezte Oshót, és hamarosan meditációs közössége tagjává vált. Itt más megközelítéssel fordult a zene felé.
  Nem sejtette, hogy a zenének ilyen gyógyító ereje van, mint amelyet itt megtapasztalt. Az ottani zene, a közösségi integráció, a mélyebb összefüggések, Osho előadásai és meditációi, mind segítették őt az életben, és a zenében szerzett sérüléseinek gyógyulásában. Mikor az ashramban találkoztak Devával, már az esti meditációk zenei vezetője volt, és kérte Devát, hogy csatlakozzon hozzájuk.
  Így kezdődött közös életük.
  
  Első albumuk (The Essence) óriási siker lett. Később lemezek egész sora követte ezt. Közben a kezdetektől fogva ősi gyógyító erejű mantrákkal járják a világot.
  
  Így nyilatkozik koncertjeikről Deva Premal: A csendért játszunk, amely a dalt követi. Csend nélkül a történetnek csak a felét kapod meg. Ez olyan, mint egy jó történet tetőpontja. Azért van ott a csend, mert az létezik a zenében. Csak fel kell ismerni és megmutatni. Olyan könnyű észrevenni a csendet a zenében... És ez az, ami gyógyít minket Ha megengedjük, hogy ott legyen. Fürödni a csendben ez az egyik fő oka annak, hogy Miten és Én énekelünk. Ez az, ami táplál minket. Ez az, ami az úton tart minket. Nekem semmi sem fontosabb, mint együtt énekelni a közönséggel, eksztatikus boldogságban, és aztán belépni abba a mély csendbe, amelyet a mantrák keltenek Annyira mély, hogy ha behunyod a szemed, tényleg úgy érzed, egyáltalán nincs ott senki Minden személyiség feloldódott egy egészen rövid, szent pillanatra.
  
  Albumaik, koncertjeik és workshopjaik nagy népszerűségnek örvendenek Európában, Ausztráliában, Kanadában és az Egyesült Államokban egyaránt. Idén immár másodszor hazánkba is ellátogatnak.
  
  Ültetett koncert, helyfoglalás érkezési sorrendben!
  
  Jegyár: 7000 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Deva Premal

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bridge to solace    wings of love    chris hemsworth    veréb    az igazi kaland    uli jon roth    demians    jürgen von knoblauch     csata: los angeles    eluveite    thor    harm´s way    kengyelfutó gyalogkakukk    frames    vörös andrás    jeroen tel    overload    touché amoré    feszt.hu    vengince    rockmaraton    subscribe    katie holmes    kosztolányi dezső    george w. bush  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!