hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
kultúra [program]  2009. április 27. hétfő   10:15
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Nincs Lehetetlen: A holland kultfeszt folytatódik


  A holland kortárs művészetből csokrot nyújtó NL-Nincs Lehetetlen fesztivál második hetében és azon túl mutatóan is rendkívül gazdag választék csalogatja az értő és kíváncsi közönséget. A Ludwig Múzeum Anton Corbijn munkásságából válogat, a Trafóban a Space Színház előadása ígérkezik izgalmas programnak, másutt további kiállítások, koncertek, előadások teszik teljessé a fesztivál hátralévő részét.
  
  Április 28-tól látható a Ludwig Múzeumban a világ egyik legismertebb portréfotósa, Anton Corbijn műveiből válogató kiállítás. A kiállítás eredeti megközelítésben tekinti át Corbijn három évtizednyi munkásságát, alkotói fejlődésének legfontosabb szakaszait a korai zenekari fotóktól a legutóbbi, hírességekről készült portrékig. Bár a modern vizuális kultúra számos területén rövidfilm, videoklip, színpadi tervezés kísérletezett, számára a fő kifejezési forma mindig is a fénykép volt. A kiállítás több mint 200 portrét mutat be, melyek közül néhányat a kortárs portréfotó legfontosabb alkotásaként tartanak számon.
  
  Le a megasztárokkal! Le a celebekkel! Keressük a dicső múlt hősét, a mindennapok hősét, az igazi alternatív hőst, az antihőst, a botrányhőst, a cyberhőst, az elfelejtett hőst, az erotikus hőst. A hősszerelmest, az igazi békebeli hőst, a kisvárosi hőst, a kocsmahőst, a mesehőst, a mozihőst, a negatív hőst, a nemzeti hőst, a népi hőst, a plázahőst, a regényhőst, a szájhőst Április 26-án a Trafóban a holland SPACE Színház Worldwideheroshow c. előadását láthatja a nagyérdemű. A Space színházi hőstehetség-kutatója játékos-interaktív formában váltja valóra Andy Warhol jóslatát a mindenkinek kijáró 15 percnyi világhírről. A nézők a szereplők értő segítségével kipróbálhatják magukat egy személyre szabott hősszerepben, és miután kiállták a próbát, hősként ünnepeltethetik magukat, és sütkérezhetnek a világhírben néhány percig, bekerülve a worldwideheroshow virtuális pantheonjába egészen addig, amíg át nem adják a helyüket a reménybeli hősök következő csapatának.
  
  Április 25-én a Fáklya Klubban a Budapest Soul, Amsterdam Beat keretében az amszterdami Lefties Soul Connection és a hazai The Qualitons koncertjét láthatja a közönség. Az amszterdami Lefties Soul Connection új albuma, a Skimming the Skum újraértelmezi a nyers funk & soul világát. Az együttes sodró lendületű zenéje komoly figyelmet keltett Európában, de Japánban és az Egyesült Államokban is. The Qualitons: friss nyári élmény, lehengerlő hungaro-retrofunk hajnalig tartó táncőrületbe oltva. A zenekar főként a hatvanas-hetvenes évek relikviáiból dolgozik, eredeti hangszerekkel és stílusban, amit itt-ott dzsessz és kiváló szólók tarkítanak, a végeredmény pedig meglepően újszerű. Színpadi megjelenésük piros mackóruha és nejlonzokni azt a keserédes kort idézi, amikor a funk Magyarországon James Brown helyett a decens Bergendy Szalonzenekart jelentette
  
  A Merlin Színház ad helyszínt április 28-án - a Voicst és Gonzo zenekarok koncertjének. Az indie rockot játszó Voicst trió Amszterdamból indult, nevük jelentése a dél-afrikai szlengben: mániákus erő. A befolyásos médiaportál, a 3Voor12 és a Holland Popintézet támogatása eljuttatta a zenekart a rangos Lowlands fesztiválra, valamint a New York-i CMJ zenei konferenciára. Karrierjük 2002-ben kezdett felívelni, amikor az amszterdami Winston klubban adtak nagy várakozásokkal kísért koncertet. Előzenekarként léptek fel Tenacious D, The Raveonettes és Nada Surf koncertjein, de a neves Noorderslag fesztiválon is színpadra állhattak. A Gonzo zenéjére kezdetektől az angolszász zenei kultúra nyomta rá bélyegét. A zenekar a korai felállásban a magyar mozikban országszerte vetített Tesó című játékfilmhez írt néhány betétdalt, majd némi kényszerpihenő után 2006-ban tért vissza, megújult stílussal
  
  A Nincs Lehetetlen kultfeszt programsorozatát gazdagítja Matthijs Boxsel A butaság enciklopédiája c. könyvének bemutatója április 26-án a Millenáris Fogadóban illetve egy nappal később a Jelen-ben a Butaságok Délutánja, ahol a délután során bepillantást nyerhetünk az író saját fotó- és reprodukció-gyűjteményébe, hogy megismerjük a butaság eklatáns példáit Hollandia és Európa kultúrtörténetéből, Betty Boop-rajzfilmeket nézhetünk és a témához illő zenéket hallgathatunk (pl. Lou Reed, Frank Zappa) Frenk tolmácsolásában.
  
  Mindezeken túl a MU Színházban láthatjuk Keren Levi & Ugo Dehaes: Couple-like c. darabját, a Merlin Színház drámafelolvasásoknak ad helyet, a Szépművészeti Múzeumban Rembrandt rebranded kiállítás várja a műértőket, a Jelenben a HedensHans Ensemble mellett a Balázs József Quintet és a Vasárnapi gyerekek is zenél, míg 28-án Jam session lesz magyar dzsessz-zenészekkel.
  
  Április 30-án az A38-on 21 órától indul a Nincs Lehetetlen záró estje, ahol holland zenekarok sora adja majd egymásnak a mikrofont (Zuco 103, Aux Raus, Popbitch, Vive la Fęte)
  
  Dries Verhoeven The Large Movement projektjéről a http://www.nlfestival.hu/Kepek_es_Videok oldalon látható egy kisfilm. Az előadás még április 25-ig tekinthető meg a Moszkva téren.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Nincs Lehetetlen

Dries Verhoeven The Large Movement

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kawa musical circus    thaurorod    hammer barlang    gaya arutyunyan    falka    guns n´ roses    ÖrdÖg    tour 2012    striker    nemjuci    polar bear club    abracadabra    saint germain    electric bastards    kevin bacon    nightquest    megtorlás    barack obama    hitchcock         szekeres andrás    doherty    tosca    death valley screamers    lo!  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!