hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2009. március 28. szombat   12:10
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
A Faithless is pörget a tizedik Hegyalján
A Basement Jaxx és Transglobal Underground nyáron Tokajon bulizik

  Gitárhúrból vagy bakelitből kell-e több a tízéves Hegyalja fesztiválra? A zenei felhozatalt tekintve nehéz kérdés, de az biztos, hogy Roni Size, Adam Freeland, és az Irie Maffia is alaposan felpakol a tokaji kiruccanásra. És még nem beszéltünk a N.O.H.A. vagy akár Parov Stelar fúvósairól és mindenféle hangszerkentyűjéről. Továbbá a legfrissebben igazolt Quimby zenekart sem említettük még pedig őket semmiképpen sem hagynánk ki.
  
  Kétségtelenül az egyik legnagyobb bulit a Faithless csapja majd. A 90-es évek közepe óta jelenlétük meghatározó a pompásan táncolható elektronikus zenék terén. Sikerük nem véletlen, 1996-os első albumuk óta gyártják a toplistás slágereket, közben számos zenéjüket remixelték az underground világ nevesebb művészei is. A Faithless az a banda, amelyikre nem azt mondjuk, hogy koncertet ad, inkább azt, hogy együtt koncertezik a közönséggel azaz a formáció tagjai mindig gondoskodnak arról, hogy közönségük egyetlen tagja se maradjon pusztán passzív befogadó. Igényes zenei világuk minden korosztályban megtalálja rajongóit. A Hegyalján most mindenki betekinthet Sister Bliss, Maxi Jazz és társaik lemeztáskájába.
  A Transglobal Underground sem arról híres, hogy hagyná egy helyben állni rajongóit, zenéjük igazi etalon. Munkásságuk irányt adott számos napjainkban ismert zenekar fejlődésének. A TGU stílusát nem egyszerű meghatározni, alapvetően az elektronikus alapokkal felturbózott tradicionális arab, klasszikus indiai, polinéz, ázsiai és afrikai ritmusok jellemzők rájuk. Nekik köszönhető az ethno-techno fellendülése, továbbá ők fedezték fel Natacha Atlas énekesnőt is. A TGU egy élő legenda: nem csak az elektronikus zenék kedvelőinek kötelező, hiszen produkciójuk különleges és páratlan látványban és hangulatban egyaránt.
  A Hegyaljára pörgést nem csak ők hoznak, de a Basement Jaxx is. Koncertjük már előre és megcáfolhatatlanul az egyik legmozgékonyabb napja lesz a fesztiválnak. Felix Buxton és Simon Ratcliffe duója, számos saját szerzeménnyel, remix-el, illetve mix összeállítással bizonyította, hogy mesterek a közönség elbűvölésében: a house-funk keverék magas fordulatszáma kortól függetlenül táncoltat meg mindenkit. A készüléshez Kish Kash című albumukat nyugodt szívvel, magas pulzusszámmal ajánljuk.
  Hogy Roni Size-hoz alacsonyabb vagy magasabb pulzusszám dukál-e, azt mindenki eldöntheti maga, de ő az, akit minden tört ütem kedvelő ismer és tisztel, hiszen meghatározó alakja ő a drum n bass történetének. A Reprazent album és kollektíva egy új mércét állított fel, számos napjainkban ismert producer az albumnak köszönhetően ismerkedett meg a stílussal. Roni Size nem csak producer, de DJ-ként is a legjobbak közül való: a profi mixelő és a scratch-virtuóz egy testben forrt össze. 2009 minden bizonnyal ismét egy sűrű év lesz Roni Size számára, hiszen idén jelenik meg az új Reprazent album, amiből elsőként a Hegyalja Fesztiválon kaphatunk ízelítőt.
  A hazai kedvencek közül nem csak a játékosan komoly, komolyan játékos Quimby zenekar mutatja meg magát a tízéves fesztiválon, de Lovasi is ott lesz minden jelentős formációjával. Csodálkoznánk, ha Kispál vagy Kiscsillag koncerteken csak lézengenének az emberek Akinek pedig ez nem lesz elég, azt a 30Y is a Hegyalján várja.
  Idén a Pannonia Allstars Ska Orchestra tagjai is úgy gondolták, hogy van rájuk igény a Hegyalján. Az Új albumotokon hány szám van? klasszikus újságírói kérdést pedig a Belga együttes válaszolja majd meg a Hegyalján de természetesen csak azután, hogy közönségüket kellő színvonalon szórakoztatták. Kowalsky meg a Vega is ott lesznek a fesztiválon, ahogy Péterffy Bori és szerelmes bandája is mindazok örömére, akiknek a melódia mellett a szöveg is fontos.
  Barabás Lőrinccel, a hazai jazz egyik pápájával fejezzük be ezt a felsorolást. Csak annyit teszünk hozzá, hogy egyértelmű legyen: ezen a nyáron ő is hegyaljás lesz.
  
  A Hegyalja Fesztiválról:
  
  A Hegyalja Fesztivált idén nyáron tizedik alkalommal rendezik meg, a világörökség részeként jegyzett, lenyűgöző szépségű Tokaj határában. A fesztivál a régió legjelentősebb zenei eseményéből az elmúlt években Magyarország meghatározó nyári fesztiváljává nőtte ki magát: szervezői nem csak élvonalbeli előadókat hívnak meg évről-évre, de a fesztivál környezettudatos gyökereit sem hagyják feledésbe merülni.
  Idén nyáron, július 15-től 19-ig Tokaj határában találkoznak a hegyaljások a hazai kedvencekkel, a metál, a rock és persze az elektronikus szcéna legizgalmasabb nemzetközi előadóival.
  A Hegyalja látogatói már most eldönthetik, hogy kit akarnak még a fesztiválon látni: ha a kedvencek elég szavazatot gyűjtenek a www.bandland.hu-n akkor az egyértelmű jelzés a nyári, tokaji gyülekező szervezőinek...



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Hegyalja fesztivál

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rezet    dudás zsombor    mesevilág     zoolander 2    lost society    együtt az ég alatt    neckbreakers ball    waxy    brad pitt    harvester    dlrm    neckbreaker’s ball    atomic playboyz    jurij    hegyalja fezstivál    boris    periphery    steven soderbergh    crusted    pókember    kvelertak    dystopia    cillian murphy    henry rollins    takács tamás band  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!