hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. március 10. kedd   13:53
nincsen hozzászólás

szerző: Deviant
Nunslaughter, Sathanas, Age Of Agony, Morgue
2009. március 16., Budapest, Kék Yuk

  Igazi sátáni csemegében lehet része majd azoknak, akik ellátogatnak március 16-án a Kék Yuk-ba. A húzónév ezúttal két amerikai banda lesz: Nunslaughter és a Sathanas, mellettük hazánk két feltörekvő death bandája az Age of Agony és a Morgue is fellép.
  
  Az 1987-ben létre jött, old-school death metalt játszó Nunslaughter immáron több mint 20 éves múltra tekint vissza. A banda a Death Sentence és a Bird Of Prey tagjaiból alakult meg. Alakulásuk évében jelent meg az első demójuk, Ritual Of Darkness címmel. A zenekar azóta hatalmas rajongó táborra és hírnévre tett szert, 110 kiadványa/albuma van jelenleg, (amiből három nagy lemez: Hells Unholy Fire, Goat, Hex) mely a sok éves tapasztalat és kemény munka eredményeként született meg, dacolva a számtalan tagcsere okozta problémákkal. Mindent összegezve a Nunslaughter brutális hangzású, technikát nem megvető, gyilkos, igényes muzsika. Zenei ágazatát tekintve egyike a stílust teremtő zenekaroknak, mérföldkő a death metal történetében. Death metal fanoknak kötelező!
  
  Az est másik fénypontja az 1988-ban alakult, death/thrash metalt játszó Sathanas, akik a Nightrealm Apocalypse című új albumukat fogják prezentálni. A banda csakúgy, mint a Nunslaughter, nagy múltra tekint vissza. Első kevésbé ismert demójuk 1988-ban jelent meg, Ripping Evil címmel. A zenekar első nagy albuma 1999-ben lett kiadva, Armies Of Charon címmel egy londoni kiadónál, a Supernal Music-nál. 2001-ben a banda kiadót váltott, és a következő két albumukat (Black Earth, Thy Dark Heavens) már a Cybertzara Productions gondozásában adták ki. Ezek közül a Thy Dark Heavens albummal kisebb európai turnéra indultak, amivel jelentős rajongótáborra tettek szert a tengerentúlon. Később 2005-ben megjelent az Entering The Diabolic Trinity lemezük egy szingapúri kiadónál, mellyel számos fesztiválon léptek fel több országban, pl. Hollandiában és Németországban. Ezt követte a 2007-ben megjelenő Hex Nefarious kislemez és a Crowned Infernal album. Kettő közül az utóbbit tartják a zenekar legjobban sikerült anyagának, mind zeneileg, mind dalszöveget tekintve. A Sathanas zeneileg technikás, komplexitást nem megvető, vastag, erőteljes, dinamikus hangzású muzsika, olyan, amilyet a stílus megkíván. A death és a thrash ágazatra jellemző stílus jegyek egyaránt fellelhetők zenéjükben. Aki tehát kedvet érez a death/thrash metal egyik legendás mesterének fellépéséhez, az ne habozzon, mert az élmény garantált.
  
  Azonban ejtsünk néhány szót a két hazai fellépőről is! A 2002-ben verbuválódott zalaegerszegi Age of Agony úgy jellemzi magát, mint sallangmentes, lényegre törő muzsikát játszó death alakulat. A banda ez idáig két albumot adott ki, az utóbbit 2008-ban, Follow The Way Of Hate címmel. Az ugyancsak death metalt játszó szombathelyi Morgue is része lesz az est ceremóniájának nyitányában, aki eddig mindössze egy demó lemezzel bír (Fájdalom sötét folyosóján).
  A koncertre a belépőjegy kizárólag a helyszínen váltható meg, 2500 Forintos áron.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Nunslaughter

Sathanas

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mortillery    a tolvajok városa    refused    maurics andrás    the spirit    brendan fraser    twitter    babits mihály    Éjfény    obey the brave    dolhai attila    szokolay-dongó balázs    rock the boat    megazetor     natalie portman    infinity    linkin park    harlem gospel choir     faith no more    a papháború a vámpírok ellen    u.d.o    venom    carpathian forest    kalapács    death in vegas  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!