hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. március 6. péntek   15:21
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Világsztárok a Millenárison keretén belül Victor Bailey Group (USA)
2009. március 25., szerda 20:00. Millenáris Teátrum -Budapest

  Victor Bailey a kortárs fúziós jazz legnagyobb basszusgitárosai közé tartozik. Pályája során olyan korszakalkotó produkciókban vett részt, mint a Weather Report ahol tizenkilenc évesen vette át Jaco Pastorius helyét , a Weather Update, a Steps Ahead, a Zawinul Syndicate, és olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Bill Evans, Michael Brecker és Lenny White.
  
  Baileynek volt honnan hoznia zenei képességét: Philadelphiában született, amely város olyan zenészeket adott a világnak, mint Jaco Pastorius és Jamaaladeen Tacuma, kiváló inspirációt és lehetőséget adott a fiatal zenész számára. Apja, Morris Bailey, neves szaxofonista és a Philadelphia Sound Records több produkciójának szövegírója és zenésze volt, de Bailey nagybátyja, nővére és bátyja szintén a zenész szakmában tevékenykedik.
  
  Bailey korán magába szívta a philadelphiai zenei élet pezsgő légkörét, tinédzserként helyi fellépéseken próbálgatta szárnyait. Ebben az időben olyanok munkáját követhette figyelemmel, mint Mickey Rocker, a kiváló jazzdobos, vagy a basszusgitáros Larry Graham. Később beiratkozott a bostoni Berklee Zenei Főiskolára, de ajánlatot kapott Hugh Masakela dél-afrikai trombitástól is, hogy játsszon a zenekarában, így New Yorkba költözött. Itt találkozott Omar Hakim dobossal, akivel a gitáros, Bobby Broom Clean Sweep című albumán működtek közre. Hakim 1982-ben ajánlotta be őt a Weather Reportba.
  
  Ezután hosszú és gyümölcsöző időszak vette kezdetét: a jazz szinte valamennyi óriásával, (Ursula Dudziak-kal, Sonny Rollins-sal Lenny White-tal vagy Joe Zawinul-lal, Hugh Masakela-val) és a popszakma legjobbjaival (többek között Madonnával, Sting-gel, Santanával) dolgozott együtt. Több ezer session-zenészként elkészített felvétele után 1989-ben jelent meg első szólólemeze, a Bottom Up, ami mára a jazz-funk egyik klasszikusának számít. Az azóta kiadott Lowblow (1999 ESC) és a That´s Right (2002 ESC) egyaránt sikeres volt. Előző lemeze a Please Stand By csak előfutára annak a most megjelenő albumának, amelynek címe Slippin N Trippin (2008), s amelyet saját kiadója, a Studio Vee Records ad ki. Ez Bailey eddigi legalaposabb és leggazdagabb a basszusgitár minden fortélyát és mélységét bemutató , elképesztő lemeze.
  
  Ez alkalommal Bailey zenésztársai lesznek: Dean Brown gitáros, zeneszerző és producer, akit többek között Billy Cobham, Marcus Miller, The Brecker Brothers, David Sanborn, Bob James, George Duke, Roberta Flack, Lenny White kapcsán és a Vital Informationből ismerhetünk, amely felállásokkal felvett négy lemeze nyert Grammy-díjat.
  A billentyűs Deron Johnson, karrierje Miles Davis utolsó zenekarával kezdődött, amellyel berobbanva a figyelem központjába került, hogy később Stanley Clarke, Seal és Alanis Morissette oldalán is folytassa.
  Poogie Bell dobos, aki már gyerekkorában, házuk nappalijában hallgathatta az édesapjával próbáló olyan jazzóriásokat, mint Max Roach és Ornette Coleman, s aki felnőve David Bowie-tól Marcus Millerig megannyi élvonalbeli jazz-zenésszel játszott, s akit feszes groove-jainak és egyedülálló szinkópás ritmusainak köszönhetően Grammy-díjra jelöltek.
  
  Tagok:
  Victor Bailey: basszusgitár
  Dean Brown: gitár
  Deron Johnson: billentyűs hangszerek
  Poogie Bell: dobok, ütőhangszerek
  
  Jegyár: 4500/5500 Ft
  Elővételi ár / a program napján fizetendő ár.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 einherjer     anne hathaway    dilis szerelem    katona tamás    magna cum laude    lock up    wien    cathedral    aaron sorkin    travolta    magashegyi underground    after crying    beregi tamás    lou reed    maeotis    bon scott    savage messiah    depp    zz top    midriff    jaya the cat    mick jagger    pannonia allstars ska orchestra    mardi gras    virus  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!