hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [party]  2002. november 26. kedd   11:13
nincsen hozzászólás

szerző: Kaktusz
Never Ending Party a Vaskapu Menedékházban
2002 szeptember 6, Esztergom

   Esztergom felett, egy menedékházban régen látott és hallott eseménynek lehettünk tanúi ezen a kora őszi estén. Három olyan dj jött össze akiket már rég láttunk élőben együtt. Tadeusz, Titusz és Naga. Volt egy negyedik résztvevő is, dj Drisan. A Vele készült interjúból kiderül majd, hogy miért említem külön.
  
   A partit szervezők egy kisebb, zártkörű bulinak szánták, de egy meghirdetett komoly parti lett belőle, mivel a fentebb felsorolt dj-k mindegyike elfogadta a meghívást. Ez az a pont ahonnan nagyon nehéz folytatni. Tadeuszt, Tituszt és Nagát nem kell bemutatni. Mégis nehéz elfogultság nélkül beszélni róluk. Nehéz, mert stílusuk és egyéniségük garantálja a jó hangulatot. Ez külön-külön is igaz, de ha együtt vannakaz élményszámba megy.
  
   Nézzük a sorrendet. Tadeusz és a kongások kezdtek. Fülbemászó dallamok, dinamika. Egy ilyen buli elején nagyon jól szól. Nem zúzás, csak egy kis bemelegítés. Meg kell jegyeznem, hogy Tadeusz és a kongások önálló fellépései szintén egy kerek egész (lásd pl.: Pepsi Sziget 2002). Éjfél előtt Tadeusz fokozatosan vált át az elektronikusabb hangzásvilágra, miközben Titusz mögötte a lemezeit rendezgeti. A váltás észrevehetetlen. Tökéletes az együttműködésük.
  
   Amit Tadeusz elkezdett, Titusz folytatja. Sőt. A jóhangulat innen kezdve állandósul. Ezt a hangulatot a későbbiek folyamán Naga tudja kissé fokozni. A régi szép idők hangjai következnek Titusz és Naga tolmácsolásában. A bulit „Nosztalgiaparti-nak is titulálhatnám, kimondottan jó értelemben. Ez az a hangzásvilág ami még mindig bejön. Titusz és Naga alakítása után, Naga önálló szettje következik, amely kétségtelenül a régi jó acid partik világát idézi. Dj Drisan néhány szám erejéig szintén színre lép. Neki ez az első nagyobb bulija. Amit Tőle hallunk szintén igényes és alkalmazkodik az ellőtte zenélő Nagához. Első hallásra annyit, csak így tovább Drisan!
  
   Hajnaltájt Naga szünetet tart. Ismét Tadeusz lép fel a pultra. Egy óra múlva ismét Naga, egészen délelőtt tizenegy óráig. A közönség, még nagyon népes tábora eddig bírta. Nem igazán szeretnék hiteltelen lenni, ezért hozzáteszem ezt Drisantól tudom, ugyanis hajnaltájt el kellett mennem haza (amit nagyon sajnáltam és most is sajnálom, de majd legközelebb). A party ezután átalakult azzá aminek indult: egy baráti találkozóvá. Előkerült egy bogrács is, és a belevaló is. Nem igazán publikus, de nagyon érdekes.
  
   Végül egy észrevétel, úgy általában. Ez a parti azok közé tartozott, amely nem volt agyonhírdetve, mégis voltak sokan és jól érezték magukat. A közönség több stílus kedvelőiből tevődött össze és egyaránt rá tudott hangolódni a zenére. Igényesség. Ez az ami Nekem feltűnt. A dj-k és a közönség részéről is. Az a baj, hogy egyre ritkább az ilyen buli.
  
   A helyszín megválasztásáról csak annyit, hogy a menedékház ital és ételárai jók és ha az ember elfáradt leülhetett a két tábortűz valamelyikéhez, vagy lenézhetett Esztergom éjjeli fényeire. Nem tudom kell-e ennél több...



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Chi-Recordings

 programajánló: 
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
2024. október 6.
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja (Papp László Budapest Sportaréna)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 röyksopp    weweew    metal dayz    fuzzkeyone    paranormal activity 2    the prodigy    dodheimsgard    jaded heart    the slayerking    master boot record    frozen crown    gorezone    kalan mikla    rubicon    foster the people    eric burdon & the animals    the halo effect    symphorce    wasting light    palya bea    synchronring    steve lukather    wacken metal battle    stormraizer    crosswind  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!