hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2009. február 24. kedd   17:23
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kollektiva Klub Maszkarave
2009. február 28., szombat Merlin - Budapest (V. Gerlóczy u. 4.)

  A farsangi szezon záróakkordjaként, február utolsó napján a Kollektiva megrendezi immár hagyományos maszakarve-jét: álarcos dj-kben, zenei kavalkádban és táncparkett-gyalulásban nem lesz hiány, a jelmezes megjelenés ajánlott. A bál fővédnökei a brit Moda klubest házigazdái és a BBC Radio 1 legfiatalabb műsorvezetői, a jump-up electro trenddiktátorai, Jaymo és Andy George lesznek.
  
  A Kollektiva farsangi Maszkarave-jének idén a Merlin ad otthont, február 28-án. A buli több szempontból is eltér az eddigi Kollektiváktól. Ami még nem volt, hogy ezúttal az előtérben is szól majd a zene, a Wife Beater dj-k, illetve a LavaLava-s Tolo jóvoltából, tech-electro-s lehűlést nyújtva a bent túlmelegedett ravereknek. És ha már a fő tánctér szóba került: a nagyteremben a bemelegítés egy erre az alkalomra összeállt különleges „dj tag team” reszortja lesz: három magyar indie-zenekar, a Hangmás, a Panic Radio és a Mizantrop tagjai kevernek fejbekólintós indielectro-koktélt. Utánuk már egy erősebb fejlövés következik: a fidget house magyarországi zászlóvivői, a számos külföldi megjelenéssel büszkélkedő Headshotboyz csap a lovak közé idei első live actjével, majd a kollektivások közül Fullstereo diktál még feszesebb iramot spéci testrugóztató szettjével. A fő szám azonban ezen az estén két angliai suhanc lesz, akik pimaszul fiatal koruk ellenére két ízlésformáló intézményt is otthonuknak nevezhetnek.
  
  A Moda az a parti, ahová minden menő dj és partiarc be akar jutni - hirdeti magáról az a klubest, amely kicsivel több, mint egy év alatt néhány lelkes arc nekibuzdulásából ismert és elismert branddé nőtte ki magát Nagy-Britanniában; a Mixmag tavaly a 4. legjobb brit klubestnek választotta. De a Moda név a bulisorozat mellett lemezkiadót is fémjelez, az alapítók és rezidensek, Jaymo és Andy George pedig saját műsort vezetnek a BBC Radio 1-on.
  
  A Moda nem is egy, hanem mindjárt két buli, bár mindkettőnek az amúgy meglehetősen unalmas és szürke Lincoln az otthona: a havi rendszerességű partik egy kisebb helyen (The Cell) zajlanak, míg a szezonális megarave-ekre a The Engine Shed-ben, egy 1600 férőhelyes csarnokban kerül sor - és indulása óta a Modák itt is, ott is teltházzal mennek. A bulikat eddig olyanok dj-szettjei, koncertjei színesítették, mint Boy 8-Bit, a Crookers, Duke Dumont, Fake Blood, Foamo, Herve, Little Boots, a Mystery Jets, a Simian Mobile Disco, Sinden - csupa kúl és előremutató előadó. A partik sikerének zaja olyan nagy volt, hogy elhallatszott egészen Londonig, ahol előbb Kissy Sell Out figyelt fel a Modára, majd miután tavaly áprilisban ott rögzített egy élő Essential Mixet, a főnökeinek is fület szúrt a dolog. És a BBC Radio 1 nem habozott sokat, hamarosan önálló műsort adott a Moda duhaj rezidens párosának, így Jaymo és Andy George minden hónap első péntekén zúdítja a világra a legfrissebb, legbulisabb tánczenéket. Ezek közt egy-egy saját szám is helyet kap, lévén a dj-zés mellett igen felkapott producereknek számítanak: Jaymo a Tuned In Live c. trekkjével, illetve a Noisia Gutterpunkjából és Shinichi Osawa Star Guitarjából készített átirataival, Andy George pedig a Big Dipperrel és számtalan remixével (pl. Drop The Lime, Futureheads, Toddla T) falrengető, a színtér összes ásza által játszott zenéket tudhat magáénak, valamint a Moda indulóját, mely saját labelükön, a Moda Musicon jelent meg. A jump-up electróként emlegetett stílus kreátorainak a szakma egyöntetűen fényes jövőt jósol.
  
  A Moda a brit zenei sajtó szerint a zeneileg legtájékozottabb és legnyitottabb, megőrülésre mindig kapható közönséget vonzza - akárcsak Budapesten a Kollektiva. Az angol Moda és a magyar módi egymásra találása elkerülhetetlen volt; hogy minderre a farsangi szezon végén kerül sor, csak cseresznye a tortahabon. A bulira a ki- és beöltözés nem kötelező, de melegen ajánlott.
  
  Nagyterem:
  
  Jaymo & Andy George (Moda / BBC Radio 1 - UK) Hangmás vs. Panic Radio vs. Mizantrop - warm-up dj set Headshotboyz (Crux / Sick / Pivital) - live set Fullstereo - special body bounce set Tmx vs. Popbitch
  
  Vizuál: ISO (Oliver Arthur + Subidubi)
  
  Előtér:
  
  WBR! DJs
  Tolo (LavaLava)
  
  Belépő: 1800 HUF, lányoknak 22h-ig ingyenes!
  Italakció: éjfélig korsó sör egyet fizetsz, kettőt vihetsz!
  
  Öltözz ki vagy öltözz be!
  A legstílusosabb maszkaraver lány és fiú jutalma 1-1 üveg pezsgő.
  
  Party info:
  info@kollektiva.hu
  +36 1 317 9338 (Merlin)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 anna & the barbies    inception    milarepa    crazy mama    arto lindsay    social suicide    Ákos    ghost protocol    textures    apey    tankcsapda    gogol bordello    zechs marquise    sunstroke    gerard depardieu    foster the people    gravefruit    tesla    elefánt    ladánybene 27    németh juci    vizet az elefántnak    világveleje    trafó    agalloch  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!