hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [cd]  2009. február 19. csütörtök   12:57
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Napvilágot látott a hazai alter-rock legfénylőbb kiscsillaga, a Kiscsillag Zenekar legújabb hanganyaga az „Örökre szívembe zártalak”


  Örömhír a rajongóknak, hogy a Megadó Kiadó gondozásában napvilágot látott a hazai alter-rock legfénylőbb kiscsillaga, a Kiscsillag Zenekar legújabb hanganyaga. Az Örökre szívembe zártalak budapesti lemezbemutató koncertjét március 14-én az A38-on hallhatja majd a nagyérdemű.
  
  Talán mindenki emlékszik: a Kiscsillag annak idején afféle garázscsörömpölésből kigömbölyödött hobbizenekarként indult. Úgy kezdődött, hogy Lovasi András másik zenekara”, amit, nem kötnek, és nem is köteleznek a Kispál és a Borzhoz kapcsolódó elvárások, mítoszok, évek, súlyok, akármik. És - ahogy a bonyolult történekkel az lenni szokott - így is lett, meg nem is. Egyfelől: a Kiscsillag bizonyos értelemben még mindig hobbizenekar és, ami azt illeti, ezt nem is kell tovább fejtegetni, hanem inkább csak örülni kell neki. Másfelől pedig: a Kiscsillag ma már nem hobbizenekar, de ezzel sincs baj, sőt. A Kiscsillag első, Greatest Hits Vol. 1. című albuma ugyanis nagy sikert aratott, ráadásul Lovasiék sikeres koncertzenekarként is komoly közönséget kanyarítottak maguknak, klubokon innen fesztiválokon túl. Most pedig itt a zenekar második nagylemeze, 13 új dallal, melyek közül többet ismerhetünk már a koncertekről vagy éppen a rádióból.
  
  Kezdjük a végén: az új Kiscsillag-lemez kapásból ugorja azt a kérdést, miszerint megismételhető-e az előző lemez groteszkből, iróniából, romantikából, gúnyból, szívközépre célzott dalokból kifőzött elementáris egyvelege. Megismételhető, sőt. Vagy éppenséggel nem megismételni kell.
  
  Az Örökre szívembe zártalak úgy hozza simán a Greatest Hits Vol. 1. szintjét, hogy - miközben már nem az újdonság varázsa hajtja - bizonyos értelemben még színesebb, még bátrabb, és még pikánsabb ízekből áll össze, mint a bemutatkozó nagylemez. Az albumnyitó Örökre szívembe zártalak slágeres, táncolós, a skás Teremőr ugyancsak leendő koncertfavorit, a Jó napot punkosan groteszk, a bumfordi A pénz miatt epésen tragikomikus, a Fishing On Orfű pedig idiótán diszkós. Aztán győzzük csak kapkodni a fejünket a hullámvasúton. Jön két páros - egy szívbeharapós, a Nehézbörtönsúlyzó és az Elegáns tünődés lemezközépi kettőse, meg egy gonosz ikerpár, az odakent Az a világ nincsen, és a csajozós Van-e szándék -, hogy aztán a záró harmadban négy olyan dal (Légyszíves, Szomszéd, Fecskés, Igazságos) következzen, amely a bemutatkozó Kiscsillag lemez hangulatát idézi fel. Csak, hogy azt is mondhassuk: már vannak igazi kiscsillagos” számok.
  Nos, egyébként vannak is meg, nem is. Aki úgy van vele, az örökre szívébe zárhatja a Kiscsillagot ezzel a lemezzel, akivel meg másképp történtek a dolgok, az kezdheti ezekkel a számokkal is a csajozást, a pasizást, az incselkedést, a szenyózást, meg a megfejtést.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 aranyember fesztivál    nadir    admiral’s arms    kellan lutz    emile hirsch    30 seconds to mars    please give    volt fesztivál    the last charge    witchburner    leonard cohen    vasárnapi gyerekek    curse this ocean    nagy dávid    sziget 2012    circle of witches    tony allen    smici 50    coffins    christoph waltz    Északi támpont egyesület    bleed from within    firkin    jane’s addiction    the legend of the guardians  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!