hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. március 20. péntek   15:26
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Dave Koz (USA) Greatest Hits Tour fellépése elmarad!


  Mintegy két évtizede tartó karrierje alatt Dave Koz nemcsak mint többszörös platinalemezes előadó, de mint rádiós, üzletember, és a hangszeres zene elkötelezett úttörője is beírta magát a zenetörténelembe. Jövőre a hatszoros Grammy-díj jelöléssel büszkélkedő művész a híres Hollywood Walk of Fame aszfaltján is kap egy csillagot számos más világsztárhoz hasonlóan. Azoknak a legendáknak a névsora, akikkel Koz eddig együtt zenélt, szintén ékes bizonyítéka egyedülálló tehetségének. Az évek során ugyanis olyan művészekkel dolgozott, mint: Burt Bacharach, Ray Charles, Natalie Cole, Celine Dion, Kenny Loggins, a U2, Michael McDonald, Luther Vandross és Rod Stewart.
  
  Koz Los Angeles San Fernando völgyében nőtt fel. Azért kezdett el szaxofonozni, hogy bekerülhessen a bátyja zenekarába. Ami akkor csupán gyerekes hóbort volt a számára, később életre szóló szenvedély lett. Miután évekkel később megszerezte a diplomáját tömeg-kommunikáció szakon, Koz elhatározta, hogy hivatásos zenész lesz inkább. Csupán néhány héttel e döntése után, már Bobby Caldwell zenekarával turnézott. Ebben az időszakban barátkozott össze a billentyűs Jeff Lorberrel is, aki meghívta, hogy vegyen részt az ő koncertkörútján is. A sikeres kezdetet egy még sikeresebb folytatás követte, amikor Koz egy tizennégy hónapos turnéra indult Richard Marx popénekessel.
  
  Később Bruce Lundvall leszerződtette a Capitol Lemezkiadóhoz. Ennek köszönhetően Koz 1990-ben megjelentette első szólóalbumát. Ezt még számos sikeres album követte, az aranylemezzé lett Lucky Man, az Off The Beaten Path, a December Makes me Feel This Way, valamint a Dave Koz & Friends A Smooth Jazz Christmas. Az 1999-ben kiadott és azonnal bearanyozódott The Dance című albumra nem kevesebb, mint öt akkori slágert sikerült szereznie. Az ezt követő Saxophonic ugyanezekkel az eredményekkel büszkélkedhetett ráadásul két egymást követő évben is két Grammy jelölést hozott számára.
  
  2007-ben Koz két slágerlistás sztenderdekből álló kollekciót jelentetett meg. Az At The Movies amely nyolc hétig vezette a Billboard slágerlistáját a kortárs jazz kategóriájában saját bevallása szerint: tisztelgés az időtlen romantikus mozislágerek előtt. A legendás producer, Phil Ramone által fémjelzett albumot Grammy-díjra is jelölték a Legjobb Pop Hangszeres Album kategóriában. A Memories Of A Winters Night igazi nyári slágerek gyűjteménye, amely szintén az első helyre került a Billboardon. A Dave Koz At The Movies Double Feature CD és DVD év elején került a boltokba. A CD-n két eddig még nem hallott dallal, a DVD-n pedig minden egyes szerzeményre vonatkozóan egy-egy személyes kommentárral.
  
  A Capitol Records végül most ősszel adta ki a művész leghíresebb dalait tartalmazó Dave Koz Greatest Hits című albumot. Ezen olyan slágerek hallhatóak, mint a Castle of Dreams, a Cant Let You Go, a Together Again, a Honey-Dipped és az All I See Is You mindezt pedig néhány új szerzemény koronázza meg. Az első Life In The Fast Lane című kislemezt a zeneszerző és producer Darren Rahnnal készítette, így talán ennek is köszönhetően három héten keresztül megállás nélkül játszották a rádiók, és azonnal bekerült a slágerlista első tíz helyezettje közé.
  
  Dave rádiósként is nagyon sikeres. Hétköznapokon délutáni showműsort vezet az országos Smooth Jazz Radio hálózatában, a hétvégéken pedig a Dave Koz Radio Show házigazdájaként vonzza a hallgatók százezreit már tizenegy éve.
  
  Koz ezek mellett a Rendezvous Entertainment alapítója, és a Starlight Childrens Alapítvány nagykövete egyben. Most fejeződött be az a négy éves periódus, amikor a Grammy Alapítvány Művészeti Bizottságának tagjaként is jegyezhette magát. Ráadásul a National Academy of Recording Arts and Sciences (NARAS) kurátoraként is tevékenykedik, amellett, hogy a Grammy Alapítvány vezető bizottságának örökös tagja.
  
  Jegyár: 8500/9300 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 omega    coreleoni    depresszió    kalmah    purulent rites    flotsam and jetsam    noise of irrational    great american ghost    Őrült    tompos kátya    archer    rolling stones    heathen    k3    struggle for life    kalála    ac/dc    short sharp stock    kill ferelli    dwayne johnson    csempészek    fear factory    garbage    superhero    natalie cole  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!