hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2002. augusztus 6. kedd   17:56
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Sziget2002 Hatodik meditálós, pihenős, gyógyulós nap


   Ezen a napon hosszabb pihenőt engedtem magamnak, így a délutánom jelentős részét otthon töltöttem, hogy teligyógyszerezzem, és jól leigyam magam teával.
  
   Csak késő délután látogattam el a Világzenei Színpadhoz megtekinteni a Radio Tarifa spanyol zenekar előadását. Madridi világlátott emberek, akik a közel-távoli Afrika és a spanyol hon motívumait/dallamait, a táj hangulatát és a tradicionális zenei elemeit gyúrták össze, szinte hídként a Giblartári-szoros felett. Lant, duda, buzuki, fuvola és még sokféle más hangszer szólalt meg. Az európaiságot főleg a spanyol nyelven verselő ének és az elektromos hangszerek azaz a gitár és a basszusgitár jelentették.
  
   Ebből a kellemes lebegős hangulatból távoztam el Metal Hammer Színpara, ahol már javában 95%-os telítettséget mutatott a sátor és a páratartalom is az egekig szökött az amerikai Savatage produkcióján. Jó kis 100%-os, izzasztó metal´nroll produkciót nyomtak a nagyérdeműnek, hogy aztán a testeken kicsapódott nedvességet a koncert után bepótolják a Tűzesvíz mulatóban.
  
   A késő estét az Est Színpadnál töltöttem, ahol a Fibula & Brutal Boys fedőnevű banda, tulajdonképpen Rémember és baráti adtak ízelítőt kedvenceikből. A produkcióban szövegelt Vörös András (Superbutt), gitározott Jimbo (Warpigs), énekelt Lovasi András (Kispál) és Kiss Tibi (Quimby). Utóbbiak a „Stand By Me generációról generációra szálló slágert adták elő. Rémemberék pedig, elég sajátságos stílusokban tárták a nagyközönség elé feldolgozásaikat a Chemical Brotherstől, a Beastie Boystól vagy éppen a Red Hot Chilitől. Aki a szokványos feldolgozás zenekarokhoz van edződve, annak mindenféleképpen meglepő lehetett a srácok merészsége az ismert számok előadását hallgatva.
  
   A korrekt koncert után érkeztem egy rövid időre az angliai DreadZone fellépésének színterére, a Wan2 sátorba, kik amolyan dübörgős tánczenét nyomtak. Sajnos az étkezés utáni vágy elhívott egy kiadós pizzasarokra és az azt követő sörre.
  
   Jó nagy sétát megtéve kavarogtam át a Bahia Színpadra, ahol még javában a beálláson dolgozott az Úzgin Űver. A zenekar egyesíti a zenét a tundrától a Sínai-félszigetig, Andalúziától a Hindusztáni-félszigetig. Az általam világzene kategóriába skatulyázott csapat úgy közvetít nyugalmat, hogy folyamatosan fenntartja a feszültséget, a dinamikát. Leginkább a Korai Öröm zenéjéhez lehetne hasonlítani, persze a szintetikus elemek nem oda gondolásával. Ezen párba állításomat, csak ösztönözte „Korai Öröm-ös Miki jelenléte a zenekarban. Az Úzgin Űvér zenéjében nem csak az Ő finom hangszerei, hanem a különböző fúvósok, és a hegedű hangja áraszt élményszámba menő, varázslatos hangzást.
  
   Ezután ottmaradtam picit még a Bahián az amerikai-olasz Amy Denio with Quintetto alla Busara fellépését várva, s kisvártatva már meg is szóltaltak a meditatív mélységű dallamok az éjben. A sátorban a koncert alatt mindenki a földön ült illetve eldőlve meditált. Én sem akartam kihagyni egy ilyen lehetőséget, ezért nyugalomba helyezkedtem egy rövid időre és mintákat vételeztem a színekből melyeket a hangok festettek a levegőbe.

   Kisvártatva viszont már utamat a Korai Öröm teltházas koncertje felé irányoztam. A zenekar a rengeteg dobnak köszönhetően még nem volt képes egy óra alatt beállni, most sem. Tapasztalat az, hogy ezentúl, ha nem elsőnek vannak kiírva, akkor csak egy legfeljebb egy órás késéssel érkezzünk a kiírt kezdéshez képest. A bulin jöttek az ismert szerzemények és a nem megszokott táncos lányok. Értékelendő a srácok újításra való hajlama. A koncerten egyébként tele volt a Wan2 Színpad, és szerencsére volt nagy bólogatás is. Egy ksi időre figyelő szerveimet teljesen kikapcsoltam minden zavaró gondolattól és fizikai elemtől, hogy az utánuk következő Persona Non Grata katasztrófazenekar produkcióját részben megízleljem zenéjüket és megküzdhek az egyre jobban rám telepedő fáradtsággal...
  
   Utolsó csepp energiakészleteimet felhasználva átbotorkáltam a Bahia Színpadra ahol előbb a jugoszláv Orkestar Irfana Muertesa, majd az elmaradt Flash koncert helyére „beugrott” Karabély lépett fel. A jugók amolyan „Korai”-s hangulatot ébreztettek bennem egy kis rock-kal elegyítve, sok rajongót táncra perdítve zenéjükkel. A Karabély koncertjét meg bűn lett volna kihagyni, így a „kellemes” hajnali émelygésemet legyűrve még maradtam pár számnyit.
  
   Amúgy az utolsó előtti napon meglepően sokan szedték a sátorfájukat. Tömött sorokban hagyták el a kijáratot a végleg hazatérők.
   Még egy helyre igazítást kell eszközölnöm. A mobil wc-k mögött kialakult képződmény nem folyó, hisz nincs ér, és nem ömlik sehova, nincs folyási iránya, tehát tó, amit férfi kollégáim „Niagarái biztosítanak utánpótlásukról. Már előre félek, hogy eme természeti képződmény az Aral-tó sorsára fog jutni a rendezvény után.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

DiákSziget.Com

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lóci játszik    the safety fire    high on fire    eric burdon & the animals    despised icon    artus társulat    abstinenz    special providence    public image ltd    tsjuder    sajnos batár    minimax    sofitel    pro-pain     impericon never say die tour    solar scream    devildriver    orden ogan    mz/x    christian epidemic    absent distance    the gaslight anthem    alight    poniklo imre    dilis szerelem  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!