hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2009. január 5. hétfő   10:35
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Iron Maidnem: 10 Wasted Years


  Hazánk talán legsikeresebb tribute zenekara, az Iron Maidnem fennállásának 10. évfordulóját ünnepli. Bozsik Patrik énekessel nyertek komolyabb ismertséget, jelenleg a mikrofon mögött már az Age Of Nemesis-ből ismert Kiss Zoli áll. A Kárpát-medencében egyértelműen fogalommá vált a csapat neve, de külföldre is egyre több fellépésre hívják őket. A siker a Maiden dalok kiváló interpretációjának köszönhető, ugyanis a zenészek kemény munkával igyekeztek a jól- és kevésbé jól ismert dalokat elsajátítani. Ez utóbbi szintén hozzájárult az Iron Maidnem presztízsének növeléséhez, hiszen a banda olyan számokat is előad a koncertjein, amelyeket az eredeti banda élőben talán sohasem játszott. Sőt, már több év óta megszokottá vált, hogy Töfiék egy-egy (vagy egyszerre több) teljes Iron Maiden nagylemez végigjátszását vállalják be, tehát talán azt sem túlzás állítani, hogy az Iron Maidnem legénysége több Maiden dalt vezetett már elő élőben, mint az eredeti csapat. Azért ez nem semmi!
  
  A 10 Wasted Years lemez egy stúdiófelvétel, amely 12 Iron Maiden dalt tartalmaz a brit csapat legsikeresebb, klasszikus érájából. A zenekar törekszik a lehető legprecízebb előadásra, modern, de mégis hiteles hangzással. Ennek köszönhetően a számok még jobban szólalnak meg, mint az eredeti lemezek régies hangzása, de hát természetesen ez a 12 nóta az 1980-as években vált legendává, nekünk Iron Maiden rajongóknak az marad a megszokott.
  Kiss Zoli a saját orgánumán, de mégis hitelesen prezentálja Bruce Dickinson dallamait, a zenészek pedig szintén minden dicséretet megérdemelnek, hangszereik is szépen, arányosan szólnak. Érdemes megemlíteni még Hídvégi Áron billentyűs jelenlétét, aki néhány dal esetében színesíti az összképet. Maga az Iron Maiden is foglalkoztat amúgy billentyűst, csak őt nem tolták ki az előtérbe, a színpadra.
  
  Nem lehet túl sokat magyarázni ezen a kiadványon, az Iron Maiden életmű legjavát kapjuk itt egy magyar tribute zenekar tolmácsolásában, rendkívül igényes kivitelben. Ebben Havancsák Gyulának is szerepe van, hiszen a borító és a booklet csodálatosan szép, látványos.
  Igazából egy dolgot nem értek, hogy mi értelme van egy tribute bandának stúdiólemezt kiadni? Valóban kiválóan bemutatja, hogy a csapat hogyan játssza az Iron Maiden dalokat, de ha ezen nóták meghallgatására szottyanna kedvünk, szerintem mindenki a britek lemezeit keresgélné elő alapból. Véleményem szerint hatásosabb lett volna egy élő lemezzel jelentkezni, mert ott már tényleg saját ízt kap a produkció. Ráadásul a közönség ovációja és közreműködése is érzékeltetné az Iron Maidnem által teremtett bulihangulatot. Anyag pedig bőven lenne hozzá, hiszen fentebb is említésre került, hogy koncerten a csapat gyakorlatilag tokkal-vonóval előadta már a Maiden klasszikus éráját. Mindenesetre tény, hogy a 10 Wasted Years egy méltó, igényes kiadvány a banda 10 éves fennállására, reméljük még további 10 évig is bulizhatunk velük az Iron Maiden nótákra.
  
  
  Felállás:
  Kiss Zoltán: ének
  Cserfalvi Töfi Zoltán: gitár
  Bevíz Mihály: gitár
  Boros Béla: basszusgitár
  Krecsmarik Gábor: dob
  Hídvégi Áron: billentyű
  
  Iron Maidnem: 10 Wasted Years
  1. Moonchild
  2. Wasted Years
  3. Deja-Vu
  4. Seventh Son Of A Seventh Son
  5. Revelations
  6. Sun And Steel
  7. Back In The Village
  8. Rime Of The Ancient Mariner
  9. Infinite Dreams
  10. Sea Of Madness
  11. Run To The Hills
  12. Alexander The Great
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Iron Maidnem

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ion dissonance    évértékelő    petrás jános    virus    red hot chili peppers    world painted blood    the dead lay waiting    radics béla    grindrise fest vi    tündérgyár    scarify    afgrund    shallov    tiamat    backpackers’ spring    ék    bill clinton    anna& teh barbies    demoshow    slash    lowest creature    lost society    peter katis    neckbreaker’s ball    mark jansen  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!