hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2009. január 5. hétfő   12:15
nincsen hozzászólás

szerző: Eugene
Biohazard
2008. november 20., Budapest - Diesel

  20 év bizony nagy idő. Pontosan ennyi ideje határozta el New York egyik legismertebb negyedében, Brooklynban négy keménykötésű srác, hogy bandát alapít, hogy hitvallásukat, életről vallott filozófiájukat zenébe is átültessék. 4 év ennek pontosan az egyötöde, de a csapat fanatikusainak biztos 20-nak tűnt a 2004-es feloszlásuk és a mostani fellépésük között eltelt intervallum. Talán a rajongói hangok felerősödése miatt, talán a 20. évforduló okán, talán egy kis pénz begyűjtögetésének reményében - a srácok idén úgy határoztak, hogy csinálnak egy turnét. Hogy a legvégsőt-e, azt még nem lehet tudni, mindenesetre november 20-án (na, ismét egy huszas!) ismét magyar színpadon állt a klasszikus felállású Biohazard.
  
  Előttük még a Cadaveras fellépését is módomban állt megtekinteni, amit már azért sem bántam, mert sokkal jobban élveztem a koncertjüket, mint eddig bármikor. Nem tudom, hogy ez a „vendéggitáros” Vörös Attilának volt köszönhető-e, a lényeg, hogy az előző fellépéseiktől eltérően itt a gitárok voltak túlsúlyban, kissé háttérbe szorítva a törzsi elemeket. Izmos hangzással megtámogatva zúztak a szerzeményeik, melyek még mindig nem győznek teljesen, de ha ez a tendencia folytatódik, legközelebb már kifejezetten várni fogom őket.
  
  Hosszas készülődés vezette fel a hardcore rajongók (és persze a „mezei” érdeklődők) által már nagyon várt eseményt; a technikusok pörögtek, futottak, állítottak, szereltek, talán még osztottak/szoroztak is, hogy minden flottul menjen majd a koncerten. Úgy egy félóra átszerelést követően megjelentek a tagok, felkapták a hangszereket, lefogtak pár akkordot, és kiderült mégsem megy minden olyan flottul. Pár perces diskurát (egymás között, illetve a technikussal) követően útjára indult a Bio-henger, rögvest a Shades Of Grey késztette heves mozdulatokra a küzdőtéren lévőket, de a szám lecsengését követően újra a felháborodás lett úrrá a zenészeken. A hangzással kifelé nem volt gond, ám valószínűsíthetően a kontrolládákból csak egy egybefüggő zajhalmazt lehetett hallani. A technikus srác minden bizonnyal életében nem kapott annyi szóbeli, illetve elméletben megfogalmazott szidást, mint ezen este folyamán, zavartan tologatta a potmétereket, mialatt a csapat visszavonult az öltözőbe. Újabb pár perc kínos közjáték következett, majd óriási üdvrivalgás közepette visszatértek hőseink. Talán Evan Seinfeld-et viselték meg a legjobban a történtek, míg a többiek újból hangolni kezdtek, ő törökülésben tudomásul adta, addig bizony nem játszik, amíg helyre nem áll minden.
  
  Szerencsére ez nagy nehezen bekövetkezett, innentől kezdve pedig az önfeledt bulié (és persze a nosztalgiáé) volt a főszerep, pörgött zenész és rajongó egyaránt. Előbbieken nem lehetett észrevenni az idő múlását: Billy folyamatosan ugrált a hangfalra fel-hangfalról le, a duplán visszatérő Bobby pedig ugyanazokat a 360 fokos permanens pörgéseket mutatta be, amelyeket a hőskorban művelt, úgy 90 és 95 között. Nem mellesleg a közönség őt ünnepelte a legjobban, ami a szimpatikus (és szívből jövő) megnyilvánulásainak köszönhetően nem is volt meglepő. Gitárszólói pedig remekül illeszkednek a Bio-zenéjébe, feltétlenül pluszt adva a nem éppen a heterogenitásukról híres számoknak.
  
  Persze a Bad Religion-től feldolgozott Were Only Gonna Die kis lazulást hozott, de a prímet a kőkemény HC/metal ötvözet vitte, olyan dalokban testet öltve, mint a Shades Of Grey, Five Block To The Subway, Down For Life, Wrong Side Of The Tracks, What Makes Us Tick, Tales From The Hard Side, vagy éppen a Survival Of The Fittest. A Punishment külön szót (mondatot) érdemel: a legnagyobb bemozdulás itt következett be az este folyamán, sokan megrohamozták a színpadot, hogy még közelebb kerüljenek a példaképekhez, és egy-egy sort a mikrofonba üvöltsenek. Ennek a fordítottja is megtörtént: Billy Grazidei egy kis szörfözésre vállalkozott gitárostul-mindenestül az elöl állók tenyerein, előtte megnyugtatva mindenkit, ő bizony professzionális.
  
  Ez amúgy az egész csapatra is elmondható, olyan bulit rittyentettek a kezdeti félelmeim ellenére, hogy csak na. Zeneileg, látványilag sem okoztak csalódást. A Hold My Own e buli legvégét jelentette, az utolsó hang lecsengése után minden bizonnyal az év legjobb hardcore eseményét konstatálhattam. A jövő pedig teljes mértékben a srácokon múlik.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Biohazard oldala

A Biohazard myspace oldala

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mason    manticora    kataklysm    a kandúr    thornwill    spirit blue    leleményes hugo    chris rea    molotov solution    dustin hoffman    demians    rocket queen    female metal voices    air    kobra and the lotus    my chemical romance    ryan tedder    mystery gang     a kutya vacsorÁja     postumus    5 yards    shallov    adrenaline mob    just go with it    darkest era  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!