hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2002. augusztus 2. péntek   13:16
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Sziget2002 Második (gót-kubai-metal-punk) nap


   A Sziget második, programokban gazdagon bővelkedő napja érkezett el hozzánk csütörtökön. Nem győztem a fejemet jobbra-balra mozgatni a rengeteg eseménytől és látnivalótól. Terveim között szerepelt, hogy részt veszek egy remek kis hajókiránduláson a pesti oldal és az Óbudai-sziget között. Nem sikerült. Na majd holnap. A „K” hídon nap mint nap megismétlődött ugyanaz a tehetetlen várakozás. Az biztonságiak a lehető legkomótosabban tették a dolgukat. Ahogy kell, a Duna mellékágában hatalmas torpedó-rombolókkal fürkészték a tükörsima vízfelszínt áldozatra várva.
  
   Sajnos a The Tarantinos-t sikeresen lekésve értem be a Nagyszínpadhoz, így a második kiszemeltre várva tértem be az egyik kimérdébe. Mire visszaértem, éppen akkor csapott bele a negyedik számba az ötös felállású, klasszíkusan dark zenét játszó csapat. A The 69 Eyes egyenesen Finnországból érkezett el hozzánk. Sok hasonlóságot véltem felfedezni a Cult, Sisters of Mercy, The Mission és a többi ebben a vonalban utazó zenekar keltette hangulat és az ő zenéjük hangulata közt. Egy-két szám elhangzása után tényként megállapítottam, hogy minden szempontból tökéletes produkciót hoztak le Budapestre. A színpadról csak úgy áradt az ízléses gót dallamtenger.
  
   A második fellépő amit sikerült elérnem az a Frankföldről érkezett P18 volt, akik a Világzenei Színpadon tették tiszteletüket cirka fél órás késséssel (számomra szerencsére). Alkotó fantáziájukkal építették fel a trances dobalapokra a karibi hagyományokat magában hordozó színeket egy kevés tradicionális jazz elemmel körítve, a salsát plusz egy csipetnyi modern hangzású disco keverékét a sajátosan kevert, de mégis komlpett egészet mutató produkciójukban. A P18 nevet Párizs tizennyolcadik kerülete ihlette a tíz fős zenekarnak. A három fúvós, egy gitáros, egy basszeros, egy kongás, két hölgy és két férfi vokalista/énekes alkotta kar fergetegesen ügyesen hozta forrásba az egyre sötétedő égbolt alatt táncoló közönség vérmérsékletét.
  
   A hatás kedvéért a Sziget másik végében elhelyezkedő Metal Hammer Színpadon váltottam egy kicsit műfajilag stílust. Az éppen koncertjét befejező zenekarból nem sokat hallottunk sajnos, mert mire beléptünk a sátorba, üres volt a színpad. Az előzőekben meghírdetett Rawhead Rexx koncert elmaradt nagy sajnálatunkra, állítólag az új lemez előkészületei miatt mondták le ezt a fellépést. Reméljük az új album biztos, hogy kárpótolja majdan a rajongókat valamennyire az elmaradt fellépés miatt. A következő fellépő a hazánkban már jól ismert, Edguy, a power metal színtér egyik üdvöskéje kötötte le figyelmemet. Egy kis színpadi díszlet behordás után, korrektül rezegtették meg a Metal Hammer sátor oldalait. A mai éjjel sem csalódhattunk Tobias-ék produkciójában. Minden benne volt ami kellett ehhez a showhoz. A lassabb számoknál felragyogó öngyújtó fényektől a közönség énekeltetésig és a korrekt hangerőig minden.

   Az idő rövidsége és a távolság miatt sajnos hátam mögött kellett hagynom e távoli színpadot, hogy megtekintsem a hazánkba szellem-nagyapánként emlegetett a régi vágású Uk Subs-ot Angliából. Az utam egészen a Wan2 Színpadhoz vezetett sok-sok érdekes látványelem mellett, amiről napokon belül fogok írni. A Wan2 színpad remekül debütált és emelkedett nagyra eme nap a szememben a UK Subs bevállalásával. Természetesen nem szeretnék elsiklani az utóbbi egy-két hónapban hazánkban fellépett nagy punk mogulokról, akik mind egytől-egyig a NemArt-ban léptek fel Csepelen. Ezek pedig a a D.O.A, a Total Chaos és az Exploited volt, hogy csak pár nagyobbat emeljem ki a sok közül... Az UK Subs fellépését sok régi fan várta már még jóval a kezdés előtt is a sátorban és környékén, ezzel megemlékezve a múltra a jelenben. De félre a szentimentalizmust, annak nincs helye most itt (azt hagyjuk másra). Ahogy kell, minden fölösleges elemtől mentessen, hatalmas energiával hasították bele a hallójáratainkba a totál egyszerű dalokat. Hát igen, Charlie és barátai nem bonyolítják túl a szerzeményeiket, csak egyszerűen és frappánsan zúzták végig a bulit...
  
   Sajnos a fáradtság és a másnapi tennivalóim elszólítottak a további zenei programok látogatásától, így az északai busz felé vettem az irányt, útközben még betérve a Bahia Szaínpadhoz, ahol a visszazenét játszó Zoambo Zoet Workestrao rettentette el a sátorban ácsorgókat. Így két szám meghallgatása után irány a kijárat. A hídon túl egész éjjel vártak bennünket a BAJ rendszámú Vértes Volán szállító eszközök (mintha egy kicsit messze lenne az a Vértes... na mindegy), hogy elszállítsák az éjszaka közepén utazásra vágyókat(?) a Szigetről a Deák tér felé. A buszokon összesen csak nyolc ülés volt található... így igazi balkáni hangulatú utazásban lehetett részünk kettőszáz forintért. De hát a cél (alvás) szentesíti az eszközt (busz).



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

DiákSziget.Com

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the wall street    chelsea grin    botanica    choice with no voice    maneskin    hate eternal    kalapács    reason    the sharon tate    pancser police    pozakowski    posthum    moog    useme    chronology    dreyelands    james cameron    chris martin    saxon    blues revolver    subliminal merger    grinderman    chelsea grin    matthew vaughn    kassandra  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!