hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2002. július 31. szerda   14:27
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Sziget2002 Nulladik nap


   Hosszú vajúdás és a folyton begyűrűdző felhők alatt sikerült rávennem magam arra, hogy a nulladik napon megtekintsem a sárga tehenek és kompániájának egy hétig otthont adó Óbudai-szigetcsoport legnagyobb tagjára épülő fesztivált. Kora délután kiérkezve már pár százan várakoztak a K híd budai oldalán. Részemről én főleg német ajkú emberek beszédeit fogtam el hanglokátoraimmal, ez jelezvén azt, hogy furcsamód a legtávolabbról érkező leendő Szigetlakók érkeztek az idén is a legkorábban a helyszín bejáratához. Bent a technikai személyzet az utolsó simitásokkal tette helyére az utolsó táblákat, szegelte össze a deszkákat, lógatta ki a textíliákat és végezte az utolsó simításokat a díszleteken és a kiszolgáló létesítményeken, hogy erre a néhány napra jól érezzük magunkat. A nagyszínpadnál a közönség jól láthatóan ismét ketté lett osztva. A közvetlen összeköttetés ötlete jó a színpad és a keverőpult közt a mindenféle problémák gyors elintézése végett, de én inkább a föld alatt tudnám szívesebben a „csatornát”. A padlózatul szolgáló táblák vagy mik még nagy kupacokban voltak egymásra pakolva kedd délután (lásd: jobb oldali kép).
  
   Estefelé a Sziget megközelítését saját járművel csak néhány nagyon elszánt, vállalkozó szellemű egyén tudta véghezvinni. A többség vállalta a tömegközlekedéssel (pl HÉV) járó fáradtságot és ezzel együtt a gyors megérkezést a fesztivál bejáratához. A Batthyány tér és az azt követő megállókban csak úgy hemzsegtek a kallerek. Az ártatlanság és a tisztaság színébe öltözve biztosították, hogy még a legleleményesebb bliccelők se tudjanak lógni. A Filatorigáttól már csak lépések választották el az újonnan megérkezőket a konténerektől, ahol átvehették karszalagjaikat, hogy onnan a több ezres összezsúfolódott tömeggel próbáljanak bearaszolni az alapos és lassú csomagátvizsgálás után a Szigetre. Akinek nem volt csomagja és élelmesebb volt az pillanatok alatt bent ismerkedett az ezévi Szigettel. A többiek, főleg a nagy hátizsákosok sajnos órákig várakozhattak a bejáratnál a kapuk megnyitását követően is. Így történt ez pár ismerősömmel is. Akiknek végre sikerült bejutniuk, azok közül a legtöbbek egy-kettőre elfelejtették a kissé zavaros „előjátékot”, mivel belépéskor nem volt olyan akit ne csapott volna meg rögtön a Sziget-érzés. A bejárat után a járdaszegélyeken nagy batyukkal ücsörgő várakozók, a jól ismert rövidebb, mára már jól kitaposott ösvényen való sétálás, a telefonokfülkéknél ácsorgók hada, a Főutca a mindenféle ínyencségek alkotta illatfelhővel, a különböző irányokból hallható (egyelőre még nem élőI) zene, a WC kocsik a jól megszokott utcán, az ide-oda kanyargó robogók dudálása, a sátorhelyet keresők és találók megszámlálhatatlan mennyisége, a békésen és jóízűen a kocsmákban italozók megnyugtató látványa, a már kissé emelkedett hangulatú külföldi és hazai nyelven kurjongató emberek hangzavara és a különböző helyszínek közt mérhetetlen távolságokat átszelő séták egész sora. Mindenesetre figyeljétek, hátha mellettetek szólal meg valaki: „ki tudja mi az a diaksziget.com leitat a Szigeten?”. Mert a legszerencsésebbek tíz korsó sört nyernek, ha válaszolni tudnak erre egy előre meghatározott válasszal, amit a diaksziget.com -n olvashattok.
  
   Szóval ismét elkezdődött a most már jubileumi tizes sorszámot magán hordó mi kis magyar világfesztiválunk. A jövőre meg tízéves lesz, úgyhogy akkor is ünnepeljük. Meg egyébként is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

DiákSziget.Com

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pet the preacher    saint vitus    utódomra ütök    hellripper    rtlhelmuth orosz    cliteater    koós réka    youth violence    veridia    the ghost inside    gesztelyi nagy judit    the rev    peta    newsted    sólstafir    kiss of the dolls    michael cera    pigs might fly    teen years afters    crazy town    irie maffia    benediction    david guetta    lóripop    guns n roses  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!