hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. február 24. kedd   16:10
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Soulfly a Diesel Klubban
2009. március 9, Diesel Klub

  A metal zene történelmének egyik meghatározó pillanata volt, amikor 1997-ben Max Cavalera kivált az akkor már legendás státuszban tündöklő Sepultura zenekarból. Ugyanebben az évben megalakult új bandája, a Soulfly, Max pedig új irányokba fordult, noha az utolsó vele készült Sepultura albumot tekintve mégsem volt ez annyira meglepő. Rövidesen a Soulfly vált zászlóvivőjévé annak a műfajnak, amely a metal súlyosságát a törzsi ritmusokkal, a sokszínű zenei világgal kombinálta.
  1998-ban jelent meg az első Soulfly lemez, amely egyértelmű irányt mutatott Max Cavalera saját zenei elképzeléseit illetően. Az eddigi Sepultura rajongókat megosztotta a Soulfly ténykedése, noha ugyanekkor maga a Sepu is meglehetősen mélyponton volt a zenei kreativitást illetően. Max állhatatosan folytatta az utat újabb és újabb albumokkal, a 2000-ben megjelent Primitive, és a 2002-es 3-as lemez sok élvezetes pillanatot adott a rajongóknak, de mégsem aratott teljes mértékű elismerést.
  
  2004-ben megmozdult valami a Prophecy albummal, a zene direktebb, keményebb, és talán az eddigieknél kevésbé hatották át a világzenei „sallangok”, amely momentumok természetesen a régi Sepultura rajongók kedvére tett. Max mellett szerepe lehetett ebben Marc Rizzo gitáros csatlakozásának, aki 2003-ban Bobby Burns basszusgitárossal együtt csatlakozott a Soulfly-hoz.
  A felajzott figyelem nem volt hiábavaló, ugyanis 2005-ben a Soulfly a Dark Ages albummal óriásit robbantott. Ez a lemez annyira kiváló lett mindenki szemében, hogy a legklasszikusabb Sepultura alkotásokkal is egy szinten említhető. Megkaptunk benne mindent, amit a régi Sepulturában szerettünk, és amit az újtól, esetleg magától a Soulfly-tól hiányoltunk eddig. A Dark Ages tehát mestermű lett, innentől folyamatossá váltak a pletykák a Sepultura klasszikus felállásának lehetséges újra összeállásáról, amelyet természetesen az illetékesek cáfoltak, de Max Cavalera később már engedékenyebb húrokat pengetett ebben a kérdésben, pláne hogy Igor Cavalera is kiszállt a Sepulturából, és a két testvér megalapította a The Cavalera Conspiracy nevű projektet.
  
  A Dark Ages óriási sikerét nem tudta megismételni a 2008-ban megjelent Conquer lemez, noha kiváló és méltó alkotás lett ez is. Max Cavalera tehát újra magára talált, a Soulfly felállása pedig talán erősebb, mint valaha, így koncerten is meggyőző teljesítményt nyújt a csapat. Sőt minden bizonnyal még néhány Sepultura klasszikussal is kedveskednek a rajongóknak, akik ott lesznek március 9-én a Diesel Klubban. Az bemelegítő szerep az Incite zenekarnak jut. Jegyek elővételben 5500, helyszínen 6500 Ft árban kaphatók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bonobo    dark angel    danielle spencert    born again    terror    clubera    beatrice    paul greengrass    immolation    velvet revorver    club ’68    artweg    abracadabra    foundation    evil invaders    evil invaders    kaltenecker    die toten hosen     steven spielberg    wass albert    tim ripper owens    animid effect    ten years after    69 eyes    sorbon sexual  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!