hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2002. július 20. szombat   12:45
nincsen hozzászólás

szerző: Csibu
Hegyalja Fesztivál 2002
2002 július 10-14, Tokaj

   Két éve még azzal a céllal indították a fesztivált, hogy a ciánnal szennyezett Tiszát segítsék vele, de ma már Magyarország egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát. Kis kocsmák, nagy bulik, koncertek, különböző kulturális programok várták az idelátogatókat.
  
   Az idei év legnagyobb attrakciója a Rakamazi kempinghez vezető hídról való ugrálás volt. Többszőr jelent meg egy-egy esemény-utáni rendőrség a helyszínen, de ezzel persze nem állítottak meg semmit. Többek között engem is rá akartak venni egy lendület erejéig, de nem hagytam magam meggyőzni, hisz a puszta látványa a víznek felülről is tériszonyt keltett bennem.
  
   A legnagyobb trükköt idén egy punktól lehetett tanulni: „Hogyan nyissunk ki egy májkrémet konzervnyitó nélkül” címmel. Végy a Tisza-partról egy nagy darab követ, (minél sárosabb az alja, annál nagyobb előnyt élvezzen), emeld jó magasra, hogy a körülötted lévők minél jobban lássák milyen technikával csinálod. Majd minél nagyobb erővel (hogy az ütközési sebességet felgyorsítsad) vágd neki a konzervnek. Itt már valószínűleg kilyukad egy ponton a doboz. Innentől kezdve nincs más dolgod, csak a kenyér mellé tenni és apróbb ütögetésekkel elősegíteni, hogy az étel kitorlódjon rá. Elkészítés után törölgesd le a sárt a kenyérről. De: A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
  
   A legjobb sportlehetőséget idén a kenuzás nyerte. A fesztivál területe mellett olcsón lehetett bérelni, így a Tisza-Bodrog kereszteződésénél túlra is el lehetett hajókázni, ahol különböző ritka növény és állatfajok is előfordultak (vízitök, tőkés réce). Bámulatos mennyire regenerálódott a természet a katasztrófa óta...
  
   A sátorozással volt egyedül csak a népnek problémája, ugyanis olyannyira felemelkedett a fesztivállátogatók száma, de a sátorhelyek száma maradt a régi, hogy rengeteg embernek csak napos helyen lehetett szállást találnia, ami azzal a hátránnyal járt, hogy reggel 7-8 óra felé verejtéktől perzselve az ébredés mindenképpen determinált volt. És csakis a kijelölt helyekre lehetett költözni, aki nem tett eleget a feltételeknek annak a sátrát elvitték és kereshette utána az információban.
  
   A Krisna-sátor mint egy különcként jelent meg a rendezvényen. Eddig soha nem tudtam miért kell folyamatosan ugyanazt a sémát ismételgetniük, hogy: Hare Crisna Hare Crisna Crisna Crisna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare. Most fény derült rá: naponta 114-szer (azt hiszem) kell elmondaniuk egymás után hiba nélkül, hogy belevésődjön a tudatukba, ugyanis a túlvilágon amikor találkoznak a Crisnával ezt kell majd elmondaniuk nekik. Mondjuk abból a szempontból nagyon becsülöm ezeket az embereket, hogy rettenetesen egészséges életet élnek.
  
   Az idei év legfurcsább kis sátra az antinukleáris sátor volt. Én bevallom őszintén Pakson laktam, tisztába vagyok azzal, hogy mennyire károsíthatott meg az atomerőmű az ottlétem alatt, szóval nekem ne akarják bemagyarázni, hogy sugárzom. Az rendben van, hogy be akarják záratni, de azt mégsem értem, hogy akarják pótolni azt az energiát amit ez nyújt (az ország 40%-a innen nyeri). Abban is egyetértek velük, hogy a naperőművek kevésbé szennyezőek, de mikor fog ide kis hazánkba eljutni?
  
   A fesztivál egyik legnagyobb előnye (a rengeteg koncert és program mellett természetesen) talán a helyszín volt, amely nem csak a természeti szépségéről híres, mint már említettem, hanem a tradicionális borairól is. Aki egyszer megízleli Tokaj szívét örökké vissza fog járni ide.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Hegyalja Fesztivál

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lizzy borden    hour of penance    sebők    premonition 13    hangsúly    kawa musical circus    spectral voice    besh o drom    james cameron    anna & the barbies    touché amoré    rango    bognár szilvi    hobo blues band    baraka    enslaved    the tartuffe plan    árvíz    dilis szerelem    immolation    peter jackson    levi fantasy    terrorized    teurgia    sienna miller  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!