hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2002. július 13. szombat   12:16
nincsen hozzászólás

szerző: Podravka
VOLT Fesztivál 2002 3. nap
2002 július 4-5-6, Sopron, Lővér Kemping

   Harmadik nap. Körülbelül öt óra alvás után a melegnek köszönhetően a sátor kivetett magából. Ebből azaz előnyöm származott, hogy friss kenyeret kaptam a boltban, valamint az, hogy sok érdekességet hallhattam a VOLT Rádióban. Először is pont elcsíptem Johanna beszélgetését Erős Antóniával (ismert hírolvasó), ami a sztárság fogalmáról, és annak hazai létjogosultságról szólt, a szokásos általánosságokban. Értsd: itthon nincs értelme sztárokról beszélni. Délutánom ébresztőjeként hatott az orfűi pecás Lovasi András, a tiszai hajós Czutor Zoltán, illetve a kakukktojás Varga Líviusz élménybeszámolója a horgászat örömeiről és velejáróiról. A három fiatalembernek nem esett nehezére az egy órás műsort megtöltenie rengeteg iróniával, ugratással és jobbnál jobb sztorikkal és receptekkel.
  
   Miután jól kiszórakoztuk magunkat a jól felkészült riporterek kezdték faggatni a láthatóan fáradt Palotai Zsoltot a magyar partykultúráról. Sajnos a rosszul feltett kérdésekre, csak egy szavas válaszok érkeztek, amit összességében nem túlzottan lehetett élvezni. Palotai pusztán egy nagyon érdekest mondott - ami ellentétes Naga egy nappal azelőtti állításával - miszerint a magyar partykultúra igen magas szinten áll, és fejlett. Punktum. Ha Ő mondja.
  
   Háromkor belevágtam a koncertezésbe. Nagy izgalommal vártam a soproni Homo SKApienst, akik a ska zene indusztriális változatát vitték színre. A koncert talán a fesztivál legkellemesebb meglepetése volt, hiszen becslésem szerint több, mint 400-an szórakozhattuk végig a kitűnően szóló fellépést. Teljes összhangban volt a négy fúvós, a pengetősök remek alapokat teremtettek, és a háttérbe szoruló dobos most technikai tudásával igencsak kiemelkedett.
  
   Úgy döntöttem, hogy felmérem az Üllői Úti Fuck teljesítményét és összevetem a nagyszínpados Back II Blackkel. A VOLT Rádió nyert. Itt ugyanis Supermanék éppen Aczél Rékát provokálták szexuális életébe túrva, valamint csak rávették, hogy a hallgatók előtt jól megmondja a véleményét Philipről (ismert műsorvezető itt-ott). Na, persze önmagában ennyi nem elég a boldogsághoz, így következhetett a léggitár verseny. A négy induló pár közül az egyik a második lépés után feldöntötte a stúdió technika jelentős részét (mikrofonok, virtuális könyvtár), a másik léggitározás helyett hörgött és egyfolytában a földhöz verte magát, illetve volt két lány akik az istenért nem vették volna le a pólóikat. Miután negyedórával a verseny megkezdése után már teljesen szét volt zúzva a stúdió, Superman és Qka Mc közösen tépték a húrokat az Élet a legjobb méreg című slágerre. Sör a fejre, póló a földre, headbangelés, torzítóra való lépkedés és stage-diving. Ez jellemezte eme két személy hatalmas sikerű fellépést, amit a We Are The World című szerzemény győztesekkel történő előadása zárt. Szerencsémre jó nagyot csúszott a Strong Deformity, így odaérhettem kezdésre. A szűk fél órában, csak a közeljövőben megjelenő Magic Syrup című album számait játszották. Annak ellenére, hogy a Süss Fel Napban ugyanezt a programot nyomták és akkor hidegen hagyott, most többször is felkaptam a fejem. Alaphelyzetben is jó dolgot a művelnek a fiúk, de Priger Zsolt dub efektjei is kijönnek, és érdekesebbé teszik a dolgot. Várjuk a lemezt!
  
   A kényszerből elrendelt vacsora szünetem után úgy döntöttem, hogy a Quimby helyett a Korai Öröm koncertjét választom. Ahogy hallottam mindenki jól járt bármerre ment. Ami a Korai Örömöt illeti, meglepően zökkenőmentes, és hosszúnak tűnő programot adtak elő. A Másfélhez hasonlóan most is nagy erezd el a hajam volt a MultiCaféban.

   Miután kellőképpen kimelegedtem és elfáradtam a táncban, úgy döntöttem megnézem magamnak a Moby Dick végét. A hazai pályán játszó zenekar kifogástalanul kiszolgálta a közönséget, és remek hangulatú bulit szolgáltatott. Nagyszerű látvány volt, hogy a hátsó sorokban kisgyerekes családok hogyan élvezték a zenét. Egyébként megfigyeléseim szerint többen töltötték a hétvégét a fesztiválon egész családostul, sokszor a tizenéves gyerekeken Tankcsapdás, vagy Moby Dickes póló díszelgett. Ez is csak a VOLT létjogosultságát, és pozitív megítélését erősíti. Mivel tavaly Szigeten voltam utoljára Csapda bulin, illetve látván a Neo koncertre beömlő tömeget, a nagyszínpaddal szemben vertem tanyát. Talán a három nap során most gyülekezett a legnagyobb tömeg. Mindenfelé csak emberek, csak emberek, csak emberek. Nem hiába a legnépszerűbb magyar zenekar a Tankcsapda. A koncert egyébként átlagos volt, mármint zeneileg, a hangulat pedig emelkedett, mint mindig. Kell ennél több?! A csöpögő eső talán, ha ezer embert indított futásnak, csak nem oszlott a tömeg. De hát nincs minden nap TCS koncert Sopronban!
  
   Viszont mikor nagyobb szemekben kezdett hullani az égből az áldás, egyből szaporábbra vettük, de már csak a Hyperspace Arénában jutott hely. Itt dübörgött a trance, mindenki fújta fütyülőjét, majd szétvitték a basszusok az agyamat. Tudom, hogy sokan ellene vannak ezen zenei irányzatnak, de úgy gondolom, hogy némi nyitottsággal hasonló módon el lehet fogadni, mint a drum and bass-t. N, jól megvédtem a techno zenét!
  
   Az eső következtében nagyon lehűl az idő éjszaka, a sátrak teli voltak, illetve kegyetlen fáradt voltam, így mindenki bánatára nem tudok nyilatkozni Dj. Storm-ról. Egy biztos hatalmas tömeg volt rá kíváncsi.
  
   Egyébként egész éjjel a Hyperspace ütemeire forgolódtam, hogy aztán reggel kialvatlanul ébredjek. Csomagolás, gyaloglás, reggeli a váróban, majd négy óra utazás haza. Búcsúzás Levente barátomtól, irány az édes otthon, a hűtő, és a kád.

  Összefoglalás helyett
  
   Nagyon jó benyomást tett rám a VOLT Fesztivál turisztikai jellege, családias hangulata, valamint tisztasága.
   A tábor szép helyen helyezkedett el, fenyők alatt sok pókkal és kullanccsal. Aránylag gyorsan be lehetett jutni a városba, de van bolt a közelben, ami második naptól 30%-os áremelést hajtott végre. A büfék kicsit drágák voltak, a Sopronban árult Borsodi ára és minősége fordítottan arányos volt, a kaják választéka visszafogott, áruk hmmm.., de ezt néhol kompenzálták a kiszolgáló lányok kedvességei.
   A biztonsági őrökkel nem volt különösebb gond, igaz koncert közben még mindig túlreagálják a dolgokat. A tisztaság meglepően nagy volt. Látszott, hogy nagy hangsúlyt fektettek a folyamatos szemétgyűjtésre, én csak a szelektív gyűjtőládákat hiányoltam.
  
   A legfontosabb a VOLT családiasnak nevezhető légköre. Könnyen összefuthatsz bárkivel a kis területen, könnyebben lehet kapcsolatokat kialakítani, a fellépők közöttünk rohangáltak, egy asztalnál ehettünk velük, vagy éppen együtt sörözhettünk.
  
   Az általam legpozitívabbnak tartott dolog a VOLT Rádió létrehozása volt. Ez leginkább az ott közreműködő műsorvezetőknek, dj-knek, technikusoknak köszönhető. Remélem lesz folytatása a dolognak.
   Összességében nagyon jó emlékű marad a Tizedik VOLT, és bízom benne, hogy jövőre is megéri majd több, mint 210 km-t utazni, ezért a hangulatért.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VOLT honlap

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ripper    royal republic    emmure (usa)    dr. house    nile    manu chao    obituary    szabó éva eszter    rammstein    after all    péterfy bori love band    the koffin kats    jackass 3d    ska-p    anna& teh barbies    simon roman - ének    lost society    scerra    waking up    high on fire    tony scott    special providence    másnaposok 2    vida rock band    a dilemma  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!