hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin   2008. november 17. hétfő   17:14
nincsen hozzászólás

szerző: Millenáris.Hu
A Millenáris Stúdió gyerekműsorai az MTV-ben - Klasszikus meséktől a digitális kalandokig
2008. november – december - MTV

  2008. november 22. 14:40
  
  Karaván Művészeti Alapítvány: Minden egér szereti a sajtot (zenés mesejáték két részben)
  Gyerekszínház
  
  M1
  
  Gyerekdarab gyerekek elővezetésében. A társulatban roma és nem roma fiatalok művelik együtt a színjátszást Nyári Oszkár és Tóth Géza (a Kaposvári Csiky Gergely Színház vezető művészei) atyai irányításával. Az előadás a fehér és szürke egerek ostoba küzdelméről mesél.
  
  A Karaván színészképző Stúdió hallgatói általános és középiskolás diákok. A csoport tagjai több éve céltudatosan készülnek a színészi pályára. E hosszú és áldozatos út egyik fontos állomása ez az előadás, mely az első komoly színrelépés a gyerekek számára. Fogadják szeretettel a darabot, melyből kiderül: egyik egér sem egerebb a másiknál, s egyre jobban elegértelendő világunkban is mindenkinek joga van az egérhez méltó életre.
  Rendező: Nyári Oszkár
  
  2008. november 22. 15:15
  
  Piktogrammatika - Teknőc a láthatáron - Digitális matiné
  
  M1
  
  Ha egy kép jelenthet egy szót, akkor több kép lehet akár egy mondat is.
  Mondd el a lényeget, de csak képben! Piktogrammokat tervezünk egy nem létező világ feltételezett lakóinak. Képírás: Ha egy kép jelenthet egy szót, akkor több kép az már lehet mondat is. Hogyan készítsünk piktogrammot? Mi a lényeg lényege. Általánosítás egyszerűsítéssel. És megfordítva: ha valami túl egyszerű és egyúttal túl általános, akkor kombinálni kell.
  
  2008. november 29. 14:40
  
  Vaskakas Bábszínház: Pöttöm mesék Gyerekszínház
  
  M1
  
  Pöttöm Panna, Babszem Jankó, mind a kettő igen apró. Kis testükben nagy a lélek, nézzed meg a mi mesénket!
  
  ”Jaj, nehéz a sora annak, ki oly aprócska, oly kicsi, hogy nem nagyobb, mint a kisujjam, vagy csak éppen akkora, mint egy babszem. Ha felkapja egy kis fuvallat, egy könnycseppbe belefúlhat. Juhéj, boldog annak élete, ki aprócska, oly kicsi, hogy nem nagyobb, mint a kisujjam, vagy csak éppen akkora, mint egy babszem. Kulcslyukakon ki-besétál, virágok kelyhében hintál, pillangót fog szekérbe, fecskeháton utazik.”
  
  Író: Kocsis Rozi, Zeneszerző: Rab Viki, Tervező: Grosschmid Erik, Rendező: Ujvári Janka
  Szereplő: Mákszem Lenke, Pethő Gergő
  
  2008. november 29. 15: 15
  
  Képregény - Teknőc a láthatáron - Digitális matiné
  
  M1
  
  Mitől kép és mitől regény a képregény?
  Mitől kép és mitől regény a képregény? Mi történhetett egy kép előtt és mi fog történni utána? Hogyan mesél el egy történetet egyetlen kép? Minimál-képregény. Mondj el egy szövevényes történetet alig pár elem variálásával. Beszédes karakterek. Fotó-képregény.
  
  2008. december 6. 14:40
  
  Szalóki Ági, Herczku Ágnes, Bognár Szilvia és Nikola Parov: Szájról szájra -1. rész - Gyerekszínház
  
  M1
  
  Ha ez a három, ragyogó fiatal népdalénekesnő egymás után lépne fel egy este, az is különleges élményt jelentene, de ezúttal többről van szó. Bognár Szilvia útja az Anima Sound Systemtől a Makámon át vezetett a szólópályáig, Herczku Ágnest a Magyar Állami Népi Együttes énekes szólistájaként és a Fonó zenekar énekesnőjeként, Szalóki Ágit pedig az Ökrös együttes és a Besh o droM énekesnőjeként, majd saját zenekaraival ismerhette meg a közönség.
  
  A Szájról szájra projekt azokat az újító szellemű zenészeket gyűjtötte egy csapatba, akik a világzenei kísérletezések élcsapatát alkotják. Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb zenei produkciójában a magyar népdalkincs nem a megszokott, autentikus népzenei környezetben, hanem a dzsessz és a világzene elemeivel megújítva jelenik meg.
  
  2008. december 6. 15:15
  
  Pörgetős animáció - Teknőc a láthatáron - Digitális matiné
  
  M1
  
  Megnézzük, mozog-e, amit mozdulatlannak észlelünk.
  
  Ami valóságos sebességgel unalmas, az felgyorsítva izgalmas lehet. Megnézzük, mozog-e, amit mozdulatlannak észlelünk. Különböző sebességekkel lejátszva világító pontjainkból szöveg lesz, mintha írnánk éppen, majd ha még gyorsabban játsszuk, az egész szöveget egyszerre látjuk. Mire hasonlítanak a tárgyak szkennelt képei.
  
  2008. december 13. 14: 40
  
  Szalóki Ági, Herczku Ágnes, Bognár Szilvia és Nikola Parov: Szájról szájra - 2. rész Gyerekszínház
  
  M1
  
  Ha ez a három, ragyogó fiatal népdalénekesnő egymás után lépne fel egy este, az is különleges élményt jelentene, de ezúttal többről van szó. Bognár Szilvia útja az Anima Sound Systemtől a Makámon át vezetett a szólópályáig, Herczku Ágnest a Magyar Állami Népi Együttes énekes szólistájaként és a Fonó zenekar énekesnőjeként, Szalóki Ágit pedig az Ökrös együttes és a Besh o droM énekesnőjeként, majd saját zenekaraival ismerhette meg a közönség.
  
  A Szájról szájra projekt azokat az újító szellemű zenészeket gyűjtötte egy csapatba, akik a világzenei kísérletezések élcsapatát alkotják. Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb zenei produkciójában a magyar népdalkincs nem a megszokott, autentikus népzenei környezetben, hanem a dzsessz és a világzene elemeivel megújítva jelenik meg.
  
  2008. december 13. 15:15
  
  Főző-suli - Teknőc a láthatáron - Digitális matiné
  
  M1
  
  Különböző animációs technikákkal mozgóképes receptet alkotunk.
  Hogyan lehet digitális eszközökkel érthetőbbé, élvezhetőbbé tenni akár a leghétköznapibb dolgokat is. Recept a recepthez. Különböző animációs technikákkal mozgóképes receptet alkotunk, útban a filmkészítés felé. Miért szeretjük jobban, ami mozog? Az idő szélesíti a teret? A fantázia terét mindenképpen!
  
  2008. december 20. 14:40
  
  Stúdió K Színház: Diótörő Ferenc és a nagy szalonnaháború - Gyerekszínház
  
  M1
  
  Báb-mesejáték gyerekeknek E.T.A. Hoffmann Diótörő c. írása motívumainak felhasználásával Stúdió K Színház Diótörő Meseszínháza.
  A IV. Országos Gyerekszínházi Szemle fődíjas előadása; A magyar Színházi Kritikusok Céhe a 2006/2007-es évad legjobb gyerekelőadásának járó Színikritikusok díjával jutalmazta.
  
  Vigyázat! Egerek vannak a háznál! De mennyi! És milyen pimaszok! A királyi levesből is kilopják a szalonnát, pedig azt Hű Ferenc védelmezi. Fel kell találni az egérfogót! Semmi az a híres Doktornak, akinek teli a műhelye játékokkal. Mire a Nagy Szalonnaháborúnak vége,
  az egerek száműzve, a király levesben újra van szalonna, Hű Ferencből pedig Diótörő Hű Ferenc lesz.
  
  2008. december 20. 15:15
  
  Reklám - Teknőc a láthatáron - Digitális matiné
  
  M1
  
  Reklámhadjáratot készítünk egy nem-létező termékhez.
  
   Miért vannak reklámok? Miért jó, hogy vannak? Vagy nem is jó? Szedjük szét darabjaira a reklámszakmát. Reklámhadjáratot készítünk egy nem-létező termékhez. Szlogenek, plakátok, reklámfilmek, akciók születnek. Mi a reklám ellentéte?
  
  2008. december 27. 14:40
  
  Tükrös együttes: Hegyen völgyön koncert Gyerekszínház
  
  M1
  
  A Hegyen-völgyön koncert az óvodásoknak és kisiskolásoknak szól. Képzeletbeli utazásra hívjuk a gyerekeket, amelynek során egy sötét erdőn keresztül eljutunk egy faluba, ott is egy vásári forgatag kellős közepébe. Megcsodálunk egy-egy gyönyörű mesterséget, végigkísérjük a búza sorsát az elvetéstől a kenyér kisütéséig.
  
  A magyar népzenét játszó Tükrös zenekar 1986-ban alakult Budapesten. Fő célkitűzésük a hangszeres magyar népzene minél hitelesebb tolmácsolása, stílusos előadása szórakoztató formában. Az együttes tagjai közül többen tanítanak is. Zenei stílusukra elsősorban a rendszeres gyűjtő utakon megismert idős falusi zenészek és a velük készült korábbi felvételek hatottak.
  
  2008. december 27. 15:15
  
  Kamuhíradó - Teknőc a láthatáron - Digitális matiné
  
  M1
  
  Biztosan minden igaz, amit a tévében látunk? Mennyi múlik a tálaláson?
  Hírek a nagyvilágból. Biztosan minden igaz, amit a tévében látunk? Mennyi múlik a tálaláson? Milyen a jó hír egy híradósnak? Tényleg csak rossz dolgok történnek a világban? Híradót készítünk. Stúdiót építünk, riportokat készítünk, híreket szerkesztünk és műholdfelvételt vetítünk a meteorológusunk mögé. Mindeközben persze operatőrködünk, hangosítunk, világítunk, vágunk. És ez mind jó hír!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jesu    neurosis    sick room    pozakowski    deftones    the legend of the guardians    helen mirren    sandler    gumiláb    szegedi ifjúsági napok    chris martin    random deeds    lighthouse project    karma to burn    +she+    remorse    puss in boots    kitty in a casket    we butter the bread with butter    overcast    stúdió galéria    hugo    slipchaos    tnt    the edge  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!