hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [mozaik]  2008. november 17. hétfő   10:48
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
KFT: A bábu visszavág - 30.000 ingyenes CD a legendás KFT zenekartól december 4-én


  A bábu visszavág címmel, 2008. december 4-én jelenik meg a KFT zenekar új stúdióalbuma. A CD harmincezer ingyenes példányban, a Pesti EST 16 oldalas KFT különszámával kerül a megjelenés napján országos terjesztésre.
  
  A hanglemezkiadás és a zenehallgatás változóban lévő szokásai új terjesztési modelleket inspirálnak világszerte. A KFT által kidolgozott konstrukció a nemzetközi hanglemezpiac legfrissebb trendjébe illeszkedik, működőképes alternatívát mutathat a hazai kiadási gyakorlatban. Ez az első alkalom ugyanis, hogy egy közismert magyar zenekar új albuma dupla platinalemezt jelentő mennyiségben, CD lemezen, ingyenesen is eljut a rajongókhoz.
  
  A bábu visszavág album 11 új szerzeményt tartalmaz, és hallható rajta a Bábu vagy című, átütő erejű klasszikus sikerdal önfeldolgozása is. A lemezen megszólal II. Lengyelfi Miklós nagybőgője, hallhatók Bornai Tibor tanácsai a Vérlázi-tavon való csónakázást illetően, Laár András mini-operát énekel a családon belüli erőszakról, és újabb fordulatot vesz Márton András kedvenc témája, a szerelem és az űrhajózás kapcsolata.
  
  Egy ilyen pályafutással a hátuk mögött még mindig egyre jobb koncerteket adnak, egyre jobban szólnak és egyre kísérletezőbb stúdiólemezeket készítenek. A mostani anyag néhány dala akár az Afrika vagy a Balatoni nyár kortársa lehetne; a Cső, az Erotika és Szerelem az űrhajó című számokban pedig egy tucat, ma induló garázszenekar energiája van mondja Háry Péter, a lemez zenei producere, akinek nevéhez tucatnyi rock album és rádiós sláger sikere fűződik. Régi álmom vált valóra, hiszen a new wave és a cinikus szövegek kultikus figuráival dolgozhattam, és szabad kezet adtak a közös alkotáshoz - teszi hozzá Háry, aki kecskeméti stúdiójában formálta véglegesre a dalok hangzását.
  
  Az energikus és felkavaróan kritikus album kiadási struktúrája is rendhagyó: a hagyományos bolti forgalmazásban és legális internetes letöltésként is megjelenő zeneanyag hatalmas mennyiségben, ingyenes CD lemezen is eljut a közönséghez a Pesti EST programmagazin KFT különszámában.
  Az EST mindig örömmel állt a médiafejlesztés élvonalában, természetesen ezt a forradalmi újítást is teljes erővel támogatjuk mondja Darányi András, a Pesti EST főszerkesztője. Büszkék vagyunk rá, hogy ez a lemez a mi kiadványunkon keresztül jut el a közönséghez és a KFT zenekarral együtt új fejezetet nyitunk a hazai lemezkiadás történetében.
  
  Az ingyenes album harmincezres példányszáma dupla platinalemezt jelent de hogy ebből a változatból minden érdeklődőnek jut-e, az korántsem biztos. A kiadvány december 4-én jelenik meg és várhatóan napokon belül elfogy a terjesztő helyekről: mozik, kávézók, klubok, bevásárlóközpontok, irodaházak és más szokásos EST-pontok lesznek a lelőhelyek országszerte.
  
  A gyűjtők kedvéért az albumot hagyományos, borítófüzetes CD-n is megjelentetjük december 4-én. Ezen a fizetős, hagyományos bolti terjesztésű változaton extrával is kedveskedünk a rajongóknak, mégpedig a soha ki nem adott, Az ősemberek mi vagyunk című dal 1981-ben, kazettás magnóval felvett koncertváltozatával. - mondja Kovács Levente, a lemez társproducere. Az ingyenes Pesti EST különszámban országszerte terjesztett példányok erejét persze semmi nem múlja felül. Ilyen az, amikor a művészi szándék és a közönség igénye pontosan középen találkozik. Ez a kiadási konstrukció Márton András, a zenekar dobosának elképzelésein alapul és nem mindennapi, ahogy a lemez megírása, feljátszása és feléneklése mellett a szervezést is végigcsinálta.
  
  A szintén ingyenes, budapesti lemezbemutató koncertet vidéki fellépések követik decembertől.
  
  Lemezbemutató klubkoncert Budapesten:
  2008. december 13., szombat, JAM Pub (Budapest, Mamut II.) A belépés ingyenes.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

KFT

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 red dragon cartel    az élet fája    malmsteen    necropolis    atticus    stardrive    brooklyn decker    sorbon sexual    frenk    kispál attila    the mono jacks    backpackers’ spring    sigur rós    faithless    larsen    a frankeinstein terv    mr2    flotsam and jetsam    bornholm    null positiv    visions of atlantis    this gift is a curse    converge    at the drive-in    twisted sister  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!