hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2008. november 14. péntek   10:54
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Benediction, Holy Moses, Nominon
2008. október 19., Budapest, Avalon Club

  Igazi underground koncerten vehetett részt, aki október 19-én, egy csendes vasárnap estén kilátogatott az Avalon Club-ba. Azon kevés résztvevő, aki jelen volt ezen az estén, egy családias hangulatú, old-school muzsikát kínáló „házibulin” vehetett részt. A brit Benediction death metalja, a német Holy Moses thrash muzsikája és a svéd Nominon death/black metalja képezte ehhez a zenei aláfestést.
  
  A svéd Nominon koncertje nyitotta a pár fős publikum számára az old-school muzsikákat felvonultató koncertestet. Az 1993-ban alakult banda death/black metalja nem csak a zenei megoldásokat, hanem a kiállást és ruházatot tekintve is visszavitt minket a kilencvenes évek elejére. A szuggesztíven reszelő brigád számára ez nem kritikai megjegyzést jelent, igenis jóleső volt hallgatni a jól megírt, svédesen csengő, és a rideg modernséget abszolút mértékben nélkülöző produkciót. A fennállásának idén 15. évfordulóját ünneplő zenekar főként az eddig megjelent három nagylemezének számaiból válogatta össze a koncertprogramját. Sajnos a lendület és az energia hamar elfogyott a bandából, és kissé sterilen, rutinszerűen adták elő dalaikat. A lelkesedés hiánya ellenére egy korrekt koncertet hallhattunk a svéd úriemberektől, bár Budapest Bukaresttel való összekeveréséért jár egy feketepont.
  
  A Holy Moses-t idén már láthattuk egyszer hazánkban, méghozzá az Obituary előzenekaraként az A38-as hajón. Akkor egy egész kellemes fellépést adtak a régisulis thrasherek, és ez most sem alakult másként. Sőt, a mostani koncert felülmúlta az akkori produkciót. Mindez nagyban köszönhető a Sabina Classen énekesnő által gerjesztett, feltüzelt hangulatnak. Sabina a koncert elején kijelentette, hogy ez most olyan buli lesz, mintha az ő konyhájában lennénk egy házibuli keretében, és ennek megfelelően abszolút családias hangulatot kreált az Avalon ürességtől kongó koncerttermébe. Tapsoltatta, énekeltette a közönséget, folyamatosan kommunikált a jelen lévőkkel, sőt még fél deci vodkára is meghívta az egyik szám után a megjelent rajongókat. Mindeközben maximális beleéléssel és teljesítménnyel reszelték a Holy Moses számokat, beválogatva újabb és régebbi szerzeményeket egyaránt. Az Agony Of Death című új lemezről volt például a Bloodbound Of The Damned és a Pseudohalluzination, de olyan régi klasszikusokat is eljátszottak, mint a Lost In The Maze, a Life Destoyer, a Finished With The Dogs és a Defcon II. Kívánságműsor is volt, amelynek köszönhetően a rajongók által kért számok is eljátszásra kerültek. Mindegyik zenész fülig érő mosollyal játszott hangszerén, a vezeték nélküli gitárral bíró Michael Hankel le is jött ugrálni közénk egy dal erejéig. A hangszerek is megfelelő erővel és aránnyal dörrentek meg, így ezen a téren sem lehetett okunk panaszra. Minden tisztelet a Holy Moses-nek, hogy egy maroknyi rajongónak is ilyen intenzitású és hangulatú bulit adtak!
  
  A Benediction kellően feltüzelt rajongók előtt kezdhette meg műsorát. Az 1989-ben alakult brit death metal brigád sem ma kezdte a zenélést, idén már a kilencedik nagylemezük jelent meg Killing Music címmel. A szigetországi metalosok a megalakulásuktól fogva a saját útjukat járják, és azóta is régisulis death metalt játszanak igazi punkos, egyszerű felfogásban előadva. Sohasem futottak be igazán, de nem is ez a céljuk; csak azt a zenét játsszák, amit kedvelnek. Többnyire egyszerű, pőre riffekből felépített, fogós zúzdákból állnak dalaik, amelyek megfejtéséhez nem kell agysebésznek lenni. Ez a felfogás, hozzáállás itt is érvényesült, és egy nagyon szórakoztató koncertélménnyé állt össze. Egymás után jöttek a zúzós, döngölő riffeket tartalmazó számaik, szinte mindegyik kiadványukat megidézve. A jó egy órás játékidőben többek között hallhattuk a The Grey Man-t, a They Must Die Screaming-et, a Burying The Hatchet-et, a Dripping With Disgust-ot és a címadót a nemrég megjelent Killing Music-ról, a Suffering Feeds Me-t és a Nothing On The Inside-ot az Organised Chaos-ról. Ezek mellett a régebbi érát is megidézték: elhangzott a Shadow World és az Agonised a Grind Bastard-ról, a Saneless Theory és a címadó a The Dreams You Dread-ről; sőt még olyan csemegék is eljátszásra kerültek, mint az Unfound Mortality és az I Bow To None a Transcend The Rubicon-ról, valamint a Jumping At Shadows a The Grand Leveller-ről. A fellépést pedig az első albumuk, a Subconscious Terror címadójával zárták. A közvetlen hangulat a Benediction koncertjére is jellemző volt, az Anaal Nathrakh nevű formációból ismert Dave Hunt énekes jó kapcsolatot alakított ki a közönséggel. Volt taps, villázás, pogó is, bár a Holy Moses fergeteges hangulatát nem sikerült elérni. A hangzás is korrekt volt, és a zenészek teljesítményére sem lehetett panasz, így a Benediction Avalonos fellépését is egy nagyon jó koncertnek könyvelhetjük el.
  
  A koncertek végeztével kellemes élményekkel telve utazhattunk hazafelé a vasárnap éjszakában, melyben nagy érdeme volt a Holy Moses és a Benediction együttesének, akik ilyen kevés néző számára is maximális erőbedobással és elánnal zúzták el programjukat. Lehettünk volna jóval többen is az Avalonban; remélhetőleg a következő hasonlóan nívós, old-school muzsikát kínáló koncertesemény több embert megmozgat majd!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Benediction myspace oldala

A Holy Moses myspace oldala

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 wings of love    dawncore    skull fist    mia wasikowska    corrosion of conformity    paramore    gwyneth paltrow    nvyllund    yonaka    within the ruins    carpathian forest    papp lászló aréna    devastating enemy    magashegyi underground    red hot chili peppers    sc.art    devin townsend    világgödör    crest of darkness    movie awards    jack és jill    mangani 888    tankard    i divine    flotsam  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!