hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. október 20. hétfő   13:27
nincsen hozzászólás

szerző: NegativeArt.Hu
Wayne Hussey & Dave Wesling - akusztikus koncertje az Alcatrazban
2008. november 18., kedd 19:00 Alcatraz Music Club - Budapest (VII. ker., Nyár u. 1.)

  Egy üveg vörösbor, egy doboz cigaretta, és egy akusztikus gitár a bárszéknek támasztva: mindössze ennyiből állt Wayne Hussey legutóbbi színpadi díszlete szóló akusztikus turnéjának budapesti koncertjén, 2006. augusztusában. Mindezt elképzelve akár egy lagymatag akusztikus estre is gondolhatnánk... persze csak akkor, ha nem voltunk ott a két évvel ezelőtti, könnyekig megható, igazi együtténeklős esten, vagy ha nem tudjuk, ki is az a Wayne Hussey: a Sisters of Mercy és a Mission kulcsfigurája, a brit dark-goth rock kultikus alakja. November 18-án ismét Budapestre érkezik, ezúttal egy csellós kíséretében, hogy egy exkluzív hangulatú helyszínen, az Alcatraz Clubban mutassa be első szólóalbumát, amely éppen a fent lefestett hangulat megzenésített változata.
  
  A Mission és Wayne Hussey eddigi magyarországi fellépéseit látva egy dolgot leszögezhetünk: Öreg gót nem vén gót. A Mission először majd két évtizede, 1990-ben járt Budapesten, ahol - az épp akkor kiteljesedő taxisblokád ellenére - ezrek voltak rájuk kiváncsiak az egykori Budapest Sportcsarnokban, 2002-ben pedig a Sziget Nagyszínpadának sztárjaként jártak nálunk ismét. Wayne 2006-os önálló estje is remek hangulatban telt, az azt követő 2008-as Mission koncertből pedig igazi népünnepély kerekedett: a csordultig megtelt A38 hajó, a számos hazai és külföldi vendégzenekar és az extra hosszúságú koncertprogram mind hozzájárult ahhoz, hogy az estére igazi búcsúbuliként emlékezhessünk: az előzetes bejelentések alapján ugyanis ez volt a Mission zenekar utolsó turnéja. A tagok tudták mikor kell abahagyni: egy jól sikerült új lemez, és a régi időket idéző, forró hangulatú turné után.
  
  Mint láthatjuk, ez koránt sem jelenti azt, hogy Wayne is szögre akasztja a gitárt, éppen ellenkezőleg: mostantól még több ideje marad saját, személyes elképzeléseinek megvalósítására. Ennek első megtestesülése az év elején megjelent első szólóalbum, mely a Bare címet kapta. Hogy az Wayne mennyire jól érzi magát bőrében, és hogy mennyire hiteles az új korong világa, az rögtön egyértelművé válik, ha elolvassuk, hogyan nyilatkozik róla az alkotó maga: „ez a lemez kiváló aláfestő zene késő éjszakára, amikor már fejünkbe szállt néhány üveg vörösbor, elbódultunk a sorra elszívott cigarettáktól és a gyertyák andalító fényétől, és vergődünk egy régi szerelem elvesztése miatt érzett keserűségben... vagy éppen egy új szerelem kölcsönözte boldogság hullámain ejtőzünk.
  
  Wayne tehát éppen azt a vörösboros-cigarettás hangulatot oltotta bele saját lemezébe, melyet legutóbbi szólóestjén személyesen is átélhettünk - és ugyanezt kapjuk majd november 18-án az Alcatraz Clubban, ahol azért néhány Mission sláger is felcsendül majd. Az európai turnén egy csellós, méghozzá a Royal Liverpool Philharmonic Orchestra művésze, az Anathemával is rendszeresen együttműködő Dave Wesling kíséri majd el Wayne-t. A koncertre jegyek elővételben is válthatóak, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu oldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható. Sőt az igazi fanatikusok bérletet is vásárolhatnak a Negative Art őszi rendezvényeire: 9000 forintért, azaz akár 4000 forint megtakarításával szerezhetünk belépőt az Anathema október 29-ei, az Antimatter november 4-ei és Wayne Hussey koncertjére, és ráadásul a Negative Art által tervezett exkluzív pólókból is választhatunk egyet - minderről bővebb információ a www.negativeart.hu oldalon.
  
  Belépő: 3000 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

NegativeArt

Wayne Hussey

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rage    gus g    simply red    tornűr    elefánt    álomháború    anna phoebe    hot water music    necropolis    kapcsolat    lujuria    crushing caspars    the mahones    mastodon    david yengibarian    johnny english reborn    godnr.universe    scary guys    tsjuder    uriah heep    venom prison    zombie girlfriend    stratovarius    municipal waste    vomit the soul  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!