hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. október 18. szombat   14:45
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Scott Kinsey Group azaz a Tribal Tech zenekar 3/4-e Budapesten
2008. október 28, 20:00, A38

  A véletlen néha egészen különleges dolgokat produkál: Gary Novak balesetének „köszönhetően” az október 28-ai Skott Kinsey Band koncerten együtt láthatjuk az egykori legendás Tribal Tech zenekar 3/4-edét: Scott Henderson gitárost, Scott Kinsey billentyűst és Kirk Covington dobost! A kilencvenes évek máig legnagyobb hatású fúziós zenekara, a Tribal Tech fennállása alatt sosem jutott el Magyarországig és bár egyes tagjai Henderson, illetve Gary Willis ex-basszusgitáros - rendszeres fellépői a hazai koncerttermeknek, a magyar közönség sosem tapasztalhatta meg azt az energiát, amely örökre átformálta és új szintre emelte a modern elektronikus jazz-zenét. Hazai fellépésükön a nem kevésbé legendás Matthew Garrison basszusgitárossal kiegészülve muzsikálnak nekünk, a KLB trio (Kaltenecker-Lukács-Borlai) hasonló gyökerű energiabombájának eldurranása után.
  
  Scott Kinsey karrierje tipikusnak mondható amerikai sztár jazz-zenész karrier: Berkelee-diploma, session munkák a létező összes műfajban (dolgozott a Bill Evanssel, Robben Forddal, de megtalálható a portfoliójában az ír DJ David Holmes és a System Of a Down metálzenekar énekese, Serj Tankian is!), világsiker a Tribal Tech-el majd producerkedés Philip Bailey, Joe Zawinul és James Moody lemezein. Ahogy a fenti lista is érzékelteti: hősünk elképesztően sokoldalú látásmóddal rendelkezik, azon ritka zenészek közé tartozik, akik számára a tökéletes hangszeres játék és a technika fejlődése nyújtotta lehetőségek kiaknázása egyformán fontos. Játéka egyszerre tudatos és ihletett, ha kell letisztult, máskor virtuóz - a kritikusok szerint minden lefogott hangja háromdimenziós élmény.
  
  Essen pár szó a társakról is. Ahogy az a Tribal Tech-ben kiderült: Kinsey játékát kiválóan egészíti ki Scott Henderson hagyományos alapokból építkező, de szürrealisztikus felfogású gitározása, és ami keresztnevükön kívül összekapcsolja őket: minden egyes hangjuk váratlan, döbbenetes, meglepő tud lenni. A régi harcostárs, az elmebeteg viking harcosra emlékeztető másfél mázsás Kirk Covington méltó partnerük: hihetetlen energia és tempó, félelmetes technikai tudás és kiszámíthatatlanság. (Covington játéka annyira beleégett az egykori tagokba, hogy ezzel a mostani cserével immáron mindhármuk zenekarában megfordult.) Matthew Garrisonról sokáig csak azt tudtuk, hogy a legendás Jimmy Garrison bőgős fia (a papa John Coltrane és Ornette Coleman állandó kísérője volt a hatvanas években), az elmúlt évtizedben azonban alanyi jogon is beírta nevét a jazz nagykönyvébe mind szólólemezeivel, mind session-munkáival (Zawinul, McLaughlin, Hancock, Dennis Chambers, stb).
  
  A Scott Kinsey Band két évvel ezelőtti első magyarországi fellépése ma már városi legenda: bár tisztes teltház előtt játszottak, ha valóban mindenki ott lett volna azon a bulin, aki tovább terjesztette a legendákat a szupergrupp játékáról, bizony talán a BS is kicsi lett volna. Semmi baj srácok, lehet pótolni, ráadásul amilyenek a véletlenek ki tudja, mikor láthatjuk együtt legközelebb a Tribal Tech tagjait!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Smart Music

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 svoid    honnan tudod    alight    vanderbuyst    metal church    sharon tate    rockpart    imminence    megazetor    the dead lay waiting    alex somers    kengyelfutó gyalogkakukk    a life divided    noomi rapace    vályi péter    benedict cumberbatch    baraka    khold    tökéletlen trükk    vulture industries    illúzió    stiff bastard    instant    dio    bárka színház  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!