hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2002. március 25. hétfő   12:53
nincsen hozzászólás

szerző: Móni
Backpacker´s Spring Festival II 3.nap
2002 március 14-15-16 Almássy Téri Szabadidőközpont

   A március még nem a szabdtéri fesztiválok időszaka, bár március idusán szépen sütött a nap. Mégsem hiszem, hogy sokan hátizsákkal és esetleg hálózsákkal érkeztek volna az Almássy térre, hogy három napot töltsenek el itt. De ha valaki szállást foglalta meghírdetett helyen, annak csak 1 forintjába került a jegy, ahogy tavaly is. A fesztivál mindhárom napján más és más stílusú közönség látogatta. Csütörtök este főleg a rock keményebb irányvonalairól (punk, metál) szólt, pénteken az úgynevezett alternatív (jobb szót nem találok) stílus kapta a főszerepet, szombaton pedig az inkább a zenére építkező zenekarok szórakoztatták a közönséget. Na jó, az Animában van ének, de ott is legtöbbször hangszerként használják az emberi hangot.
  
   A fesztivál harmadik napjára megérkezve, az első nagyobb extázist akkor éltem át, amikor kiderült, hogy végre egyszer sikerült még a koncertek kezdete előtt odaérnem az Almássyra. Az odaút és a bejutás is teljesen problémamentes volt, a bejáratnál még csak lézengtek az emberek. Sőt, már az eső sem esett. A Hollywoodoo már hangolt a színpadon, amikor a nagyterembe értünk. Ők egyébként már készülődnek egy új lemezzel, ami valószínűleg áprilisban fog megjelenni. Stílusuk teljesen eltért a többi három zenekarétól, talán ezért is játszottak most ilyen viszonylag enyhe érdeklődés kiváltva az aznapi koncertlátogatókból. Szegényeknek nem volt szerencséjük a szombattal, szerintem jobban beleillettek volna a pénteki nap programjába, ennek ellenére nem látszottak csalódottnak.
  
   A Másfél-t ezen a héten kétszer is láthatták a kellően elvetemült rajongók, március 14-én a Trafóban léptek fel, az Euroconnections-on. Előtte Franciaországban, Csehországban és Szlovákiában turnéztak, emiatt nem hallottuk élőben őket szilveszter óta. A következő hónapokban is gyakran fognak kijárni ezekbe az országokba. Ezen a koncerten is játszották azt a két számot (a Disznót és a Nyulat), melyek valószínűleg az új lemezen is helyet kapnak, és ha jól értesültem, egy magyar fejlesztésű számítógépes játék „keze” is benne van a dologban (S.W.I.N.E.). A játék ugyanis véletlenül éppen erre a két állatra épül, sajnos közelebbről nem ismerem.
  
   A Másfel-et a szokásosotól eltérően nem utolsó zenekarnak betett Korai Öröm követte. Tibi szokásos hihetetlen energiával elől tombolt, énekelt, dobolt, a többiek nem kevésbé lelkesen a háttérben húzták meg magukat. Leghátul természetesen ment a filmvetítés, Korai Öröm koncert nem is képzelhető el enélkül, ebből most hirtelen egy nőre és sok-sok gyerekre emlékszem, hogy mennek az utcán, majd szaladnak a hóban.
  
   Az Anima Sound System-mel kapcsolatban viszont biztosan lehet tudni, hogy májusban kiadnak egy új anyagot. Kis átszerelést követően éjjel két óra után pár perccel lépett színpadra hazánk egyik legnépszerűbb elektronikus tánczenét (jobb szót nem találok) játszó zenekara. Az énekes lány Freddy Krüeger-t idéző, csíkos pólóban énekelte a közismert Anima dalokat, Csonti fúvóstaktusaival és sámánénekeivel kísérve. Ezen a koncerten újra éreztem, amit az Almássy-n már annyiszor, de nem szeretném magamat ismételgetni. Ez van, ha ennyi jó (és népszerű) zenekar lép fel együtt. Akinek ez sem volt elég, vagy nem elég pörgős, az még a büfé előtt is táncolhatott, a (volt) EstFM-es dj-k zenéjére. A tavalyi fesztiválról nem teljesen tiszták a fejembe előhozott képek, de szerintem ez jobb volt, főleg azért, mert mindenki korrekten hosszú ideig játszhatott és a három napra kibővített fesztiválon sokkal nagyobb zenei palettát ölelt fel az esemény . A tömeggel meg nem lehet mit tenni, úgy látszik, hozzá kell szoknom.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Feszt.Hu

 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tony blair    gm49    avenged sevenfold    niok alapítvány    unearth    gazember lászló    guilhem desq    abracadabra    snow white and the huntsman    sziget 2009    rock of ages    nemadomfel    meshuggah    set your goals    kispál    gerard depardieu    billy bob thornton    kerekes anna     ulver    cillian murphy    thrashfest    volt 2013    nadir    great american ghost    beast in black  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!