hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2008. szeptember 9. kedd   11:38
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Killswitch Engage, As I Lay Dying, A Losing Season
2008. augusztus 7. - Petőfi Csarnok, Budapest

  Tavaly elmaradt a Killswitch Engage hazánkba meghirdetett fellépése, amivel csak azt érte el az amcsi metalcore brigád, hogy az augusztus elején megtartott bulijukra a vártnál jóval többen voltak kíváncsiak. Igaz, Howard Jones-ék megbecsülése évről évre egyre magasabbra szökik és mára már a legnépszerűbb zenekarok egyike az övék. A habot a tortán pedig Tim Lambesis atya és keresztény gyülekezete, az As I Lay Dying jelentette.
  
  Előzetesen én nem értesültem arról, hogy a két sztárgárda előtt fellépne valaki hazai részről, pedig mint utólag kiderült, az A Losing Season melegítette be az egybegyűlteket. Sajnos nekem egyetlen számot sem sikerült elcsípnem a fellépésből, de egészen biztosan lesz még alakom pótolni ezt a mulasztást.
  
  Elég hosszúnak tűnt, mire az AILD technikusai belőtték a hangzást, ami ráadásul nem is igazán sikerült nekik. Mindenesetre a kezdeti nehézségektől eltekintve hatalmas műsort láthattunk Lambesiséktől. Tim ráadásul megállíthatatlanul pörgött a színpadon: megmászott mindent, ami csak az útjába került. Jordan Mancino a Duracell reklámarca is lehetne. A legkomplexebb témák közben is jutott ideje és energiája headbengelni a bőrök mögött. Ami a setlistet illeti, szinten nem lehet panaszunk, hiszen a legutóbbi lemezről, az An Ocean Between Us-ról bőségesen merítettek (pl. The Sound Of Truth, Nothing Left) de nem feledkeztek meg a korábbi, klasszikusnak számító nótákról sem, mint például a Forever, The Darkest Nights vagy a 94 Hours. Tim nem húzta az időt felesleges szövegelésekkel, bőven kitöltötték a majd egy órányi műsoridőt a srácok.
  
  A Killswitch Engage évről évre több rajongót szerez magának, népszerűségük töretlenül ível felfelé már évek óta. A PeCsában összegyűlt masszív tömeg is bizonyította, hogy már nálunk is nagyon várták első magyarországi fellépésüket. És bizony csalódnunk sem kellett, mert lehengerlő másfél órás show-t kaptunk Howard Jones-éktól. A nyitó Daylight Dies-t mintha mindenki kívülről fújta volna a teremben. Howard értékelte, amit látott, végig mosolyra állt a szája. Minden tag keményen odatette magát: Justin a dobok mögött Jordan Mancino-t is majdnem túlszárnyalta, Adam Dutkiewicz pedig őrült módjára rohangált föl alá a színpadon, hörgött, sztorit mesélt, poénkodott, egyszóval elvetemült volt. A dalok megszólalása (különösen a vége felé) pedig parádés, bivalyul dörrentek meg az olyan nóták, mint a The Rose Of Sharyn, az End of the Heartache, a My Curse vagy a Life To Lifeless.
  Talán mondanom sem kell, hogy mekkora hangulat volt a küzdőtéren e dalok közben.
  A ráadásban a My Last Serenade után jött a Dio féle Holy Diver feldolgozás, ami egyszerűen frenetikusan szól élőben is, nagyon eltalálták Dutkiewicz-ék ezt a dalt, ráadásul így a tetőpont lett a végpont.
  
  Sajnálom azokat a rajongókat, akik nem jöttek el, hiszen ez volt az év egyik legjobb bulija, ahol mindkét banda hatalmasat alakított. Egészen biztos látogatnak ők még majd Magyarországra, de egy ilyen koncertet, mint amilyen a KE volt, talán csak egyszer látunk egy bandától. Ne legyen igazam!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kaiser chiefs    raunchy    japanese voyeurs    myrath    pattinson    hst stúdió    the tourist    signs of swarm    mortillery    dvd film    pygmalion    barbears    keresztes ildikó    abbath    charrie    platon karataev    ana venus    mickey rourke    crimson fire    black-out    nicia    chimp spanner    liszt ferenc    velőrózsák    kvelertak  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!