hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
lemezajánló [dvd + cd]  2008. augusztus 4. hétfő   11:58
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
My Chemical Romance: The Black Parade Is Dead
Warner Music

  Az immáron hét éve létező, New Jersey béli My Chemical Romance óriási hype-nak örvend a világ minden táján. 2006-ban megjelent, The Black Parade című lemezük milliós példányszámban tűnt el a boltok polcairól, és az elmúlt két évben egyre csak növekedett a rajongótáboruk, köszönhetően a rengeteg turnénak, amit idő közben lenyomtak. De persze nem csak móka és kacagás zaja szűrődött ki a banda felől mostanában. A bulvármédia is alaposan felkapta őket, miután Angliában két tizenéves MCR rajongó is öngyilkos lett. A bűnbakok természetesen ők lettek, és amellett, hogy a 13-14 éves kölykök lelkivilágának nem biztos, hogy jót tesz egy, a The Black Parade koncepciójához hasonló történet, fölösleges lenne komolyabb jelentőséget tulajdonítani a dolognak.
  
  Gerard Way és társai 2007 októberében rögzítettek két teljes koncertet, az egyiket Mexico City-ben, a másikat New Jersey-ben, melyet idén jelentettek meg The Black Parade Is Dead címmel.
  A nyomasztó borítóval díszített pakkban egy DVD és egy CD pihen, utóbbin a teljes mexikói koncert kapott helyet, a DVD-n pedig ott figyel mindkét, egymással teljesen ellentétes show.
  
  A mexikói fellépés amire a cím is utal búcsú a Black Parade-tól, melyet a srácok a legutóbbi albumuk megjelenése óta ragasztották magukra, ami tulajdonképpen őket takarja, mégis fiktív.
  Húszezer mexikói fanatikus gyűlt össze, hogy láthassa, amint Gerard és a többiek utoljára lépnek színpadra talpig fekete karneváli ruhában, fehérre mázolt arccal, grandiózus és egyben nyomasztó színpadkép közepette. Maga a koncert nem is hosszabb egy óránál, hiszen itt csak a The Black Parade dalait játszák el albumsorrendben.
  Jó a hangzás, profi a kép és a dalok sem rosszak így élőben. Ami viszont zavaró, az Gerard nyűglődése a színpadon, a másik lemezzel ellentétben itt mesterkéltnek tűnik az egész. Szépen elbúcsúztatják magukat, majd kezdődik a Hoboken-ben (NJ) rögzített másik felvétel, ami egy Kultiplex nagyságú klubban lett lefilmezve. A hangzással itt sincs baj, sőt, sokkal jobb, hogy nem annyira steril, mint a mexikói. A kézikamerás, szemcsés, ugráló képek csak még közvetlenebbé teszik az egészet. Itt már szerencsére nincs semmilyen smink, nincs egyenöltözék, nincs pózolás, csak féktelen bulizás, örömzene és rock n roll. Még ha a dalok témája nem is változott, sokkal felszabadultabbnak tűnik az egész, pláne, hogy korábbi, punkos, lendületes dalok is előkerülnek a sok depresszív témájú nóta mellett. Mindez 75 percbe sűrítve, ami a másik koncert egy órájával kiegészítve már több mint két óra, így extráknak már nem jutott hely. Az audio CD-t is viszont tekinthetjük annak, hiszen így még DVD lejátszó nélkül sem kell nélkülözni kedvenceiket a rajongóknak. De akinek ez mind nem lenne elég, az keresse a limitált, koporsó formájú csomagolásban megjelent kiadványt.
  
  Nem hinném, hogy a The Black Parade is Dead hatására én is a My Chemical Romance rajongói közé sorakoznék, ahogy eddig se tettem, de ettől függetlenül egy korrekt koncert videót tudok most magam mögött, és ha ezt az egész emo felhajtást hanyagolná a banda, még sokkal szerethetőbbek lennének számomra is. Így csak maradunk a köszönő´ viszonynál.
  
  

7/10

  
  
My Chemical Romance - The Black Parade Is Dead trailer:

  
  

  
 kapcsolódó linkek: 

My Chemical Romance

The Black Parade Is Dead

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
Sabaton: The Last Stand
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 beat dis    cauldron    heathen    svoid    senses fail    billy talent    paolo fresu    a pap - háború a vámpírok ellen    the jet-sons    the jet-sons    vulture industries    deathstars    the last felony    rihanna    susan tedeschi    decaying incest    owen wilson    punnany massif    túl jó nő a csajom    a pap - háború a vámpírok ellen    blood    vadvirágok blues band    the last stand    életképek    unearth  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!