hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
interjú [külföldi hangok]  2008. augusztus 1. péntek   10:12
nincsen hozzászólás

szerző: Krisztina O’Brien
Lauren Harris
Apja nyomában a siker fele

  Lauren Harris (24), az Iron Maiden rock zenekar basszusgitárosának, Steve Harris-nek a lánya. Így talán nem meglepő, hogy az idén a Sziget fesztiválon az IM előtt fog fellépni a nulladik napon.
  Mielőtt azonban bárki is nepotizmussal vádolná a Steve Harrist felesleges, Lauren ugyanis soha nem tagadta, hogy apja kapcsolatai és az Iron Maiden kapukat nyitott, és hogy ezeket a lehetőségeket az énekesnő kihasználta.
  Aki otthon van a Heavy Metal stílusában, az tudhatja, hogy Steve Harris a nyolcvanas és kilencvenes évek egyik legnagyobb arca, aki fergeteges gitáros és nem mellesleg tehetséges dalszöveg író is. Az Iron Maiden dalainak többségét neki köszönheti, így ha akad valaki, aki ezt a vonalat továbbviszi a következő generációkra, akkor ez kritikán felüli szenzációs hír.
  
  Lauren stílusa az Iron Maiden világától valamelyest eltér, mert benne van a mai generáció összes életérzése, mégis aki meghallgatja a lányt, az azért észreveheti, hogy azért éppen elég közel marad ahhoz, hogy megőrizze apja legendás hagyatékát.
  Ám legyen bárkinek befolyásos az apukája, a siker nem lehetséges tehetség nélkül és Lauren Harris rajongó tábora egyre csak hízik. Turnéja olyan fergeteges siker, hogy munkatársunk alig tudott a közelébe férkőzni, hogy egy kicsit kifaggassa önmagáról és arról, hogy vajon milyen meglepetést tartogat nekünk a Szigetre.

  
  Steve Harris lányaként az Iron Maidennel felnőni azért nem lehetett mindig méznyalás, bizonyára a show biznisz hátulütőit is a megtapasztaltad. Mégis úgy határoztál, hogy te is rock zenész leszel, mikor körvonalazódott meg benned ez a gondolat?
  
  Mindig is szerettem szerepelni valamilyen formában, de gyerekkoromban még nem a zene vonzott, akkor még színésznő szerettem volna lenni, de hát..Lauren Harris lett belőlem.
  
  A Lauren Harris bizony egy egész csapatot takar, te énekelsz, Richie Faulkner gitározik, Randy Gregg a basszusgitáros, és Emmy díjas Tom McWilliams a dobos. Te vagy a legfiatalabb, hogyan találkoztatok a többi zenésszel?
  
  Richie mindössze 28 éves, így azért nem sokkal öregebb nálam. A többiekkel természetesen apán keresztül találkoztam, Tommy a producerem és a társíróm is, Randy-vel pedig a PR csapaton keresztül találkoztunk.
  
  Kivel léptél színpadra először? Van el valami esemény vagy pillanat, amire szívesen emlékszel?
  
  Alice Cooper előzenekaraként léptem fel életemben először nagyközönség előtt, ami túlzás nélkül állíthatom eszményi volt. Ami a nagy pillanatokat illeti, annyi klassz dolog történt velem mostanában, hogy nehéz lenne találni egyet, amely kimagaslóbb a többinél.
  
  Melyik a kedvenc dalod a Calm Before the Storm című első albumodról? Eljátszod majd a magyar közönségnek?
  
  Hmmm. A kedvenc dalom mindez idáig a Steal your fire című nóta. És természetes, hogy eléneklem a magyar közönségnek.
  
  Nem kétséges a hangulat óriási lesz. Hogy érzed magad az iparban, úgy gondolod a rocker lét az, amit az élet neked tartogat, vagy ez csak egy átmeneti állapot?
  
  Mint minden zenész, aki neki indul én is szeretném folytatni, addig ameddig csak lehet, de manapság sokkal nehezebb a színpadon maradni mint régebben. A zenekarok élettartama sokkal alacsonyabb, mint apám idejében volt.
  
  Így van, a verseny nagy, számok jönnek,mennek, és nem mindig a tehetség függvényében. A rock zene ráadásul férfi dominanciájú, hogy érzed magad ennyi vad férfi között?
  
  Azért nem mindenki vad kinézetű, és én sem akarok vad kinézetű lenni. Egyre több a női előadó a rock világban is, ami egyértelműen azt mutatja, hogy a férfiak elfogadnak minket.
  
  Úgy érzed hogy megvan benned a spiritusz, hogy női előadóként befuss?
  
  Úgy érzem minden adatott, hogy ott legyek a toppon a rock világban is, és ehhez olyan előadók, mint Blondie a legnagyobb inspirációk.
  
  Te vagy az első MySpace siker. A népszerű társasági internetportálon kezdted népszerűsíteni magad. Üzleti megfontolásból vetted ezt az irányt, hogy ne kötelezd túl korán el magad vagy ez volt a legegyszerűbb módja annak, hogy a közönség rád találjon?
  
  Manapság már mindenki a MySpace-en kezdi. A portál remek hely, szabadon választható és interaktív. Az emberek meghallgatják a zenédet, megnézik miről szól a történeted. Ez szerintem a legjobb módszer arra, hogy az emberek egymásra találjanak.
  
  Sokáig CD-d sem volt, csak a MySpace-en lehetett a számaidat meghallgatni. Most, hogy teljes a siker, találnak e a rajongók LH pólókat, kulcstartókat és bögréket a koncerten? Az Iron Maiden lógója és koponyája legendás.
  
  Eh, nincs ilyesmi... még nem gondoltunk erre...csak az első CD az ami megvásárolható.
  
  Még mindig mezítláb énekelsz a koncertjeiden? Elmondod nekünk, hogy mi a történet emögött?
  
  Úgy bizony, csakis mezítláb. Sokkal kényelmesebben érzem magam így. Az egész akkor kezdődött, amikor bevonultunk a stúdióba, hogy a számaimat felvegyük. Akkor rúgtam le a cipőmet, és így folytattuk a munkát, aztán pedig furcsa volt cipőben...azóta sem viseltem lábbelit egyik koncerten sem.
  
  Van egy vicces titkod, és itt a vallomás ideje. Tényleg Spice Girls rajongó voltál fiatalabb korodban?
  
  Bizony ám, amikor tini voltam, isteni pop nótáik voltak. Madonnát is nagyon szerettem sőt! még mindig szeretem. Ha már a vallomásoknál tartunk, Belinda Carlisle is a kedvencem volt valamikor.
  
  Mi a helyzet a szerelemmel?
  
  Van barátom, és jól megvagyunk, de természetesen nem ő volt az első szerelmem. Az első ember akibe belecsavarodtam az a Home and Away szappanoperában szerepelt....nem mondom meg, hogy ki volt.
  
  Voltál már Magyarországon? Maradsz a Szigeten, egy kicsit, hogy élvezd az atmoszférát és a többi előadót is?
  
  Voltam már Budapesten,és gyönyörű. Feltétlenül megnézem azokat az együtteseket, akik velünk egy napon játszanak, de sajnos utána tovább kell állnunk, mert a következő turné dátum a nyakunkon van.
  
  Ezek szerint a 0. napon a Szigetre látogatók bárhol beléd botolhatnak, és remélhetőleg jövőre ismét viszont láthatunk a szigeten. Mik a jövőbeni terveid?
  
  Augusztus végén befejezzük a turnézást és utána, hát egy kis pihenés után természetesen szeretnék összehozni egy második albumot is.
  
  Köszönöm hogy szakítottál ránk időt, végül csak egy kérdésem maradt. Üzensz valamit a magyar rajongóknak?
  
  Csakis igaz és őrült srácok lehetnek a rajongóim, és nagyon remélem láthatom őket szemtől-szembe az első sorokban, mert figyelni fogok. Viszlát a Szigeten.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the bouncing souls    kerekes band    csizmás    rita ora    a hobbit    shades of grey    gesztivál    barbears    julian sas    headbanger    the last felony    zac efron    coheed and cambria    a titánok harca    ivan & the parazol    from afar    atari teenage riot    totálkár    nőnap    bioberber    snow patrol    mystery gang    the nick rivers    suicidal tendencies    ill disposed  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!