hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2008. július 28. hétfő   10:53
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Jon Cleary and the Absolute Monster Gentleman
2008. június 24. 20:00., kedd, Millenáris Fogadó

  A Jon Cleary and the Absolute Monster Gentleman Millenáris Fogadójában megtartott fellépése reptetési problémák miatt majdnem elmaradt, mert Jon méretes gitárosa Derwin Big D Perkins, dupla repülőjegy vásárlása ellenére sem tudott Budapestre megérkeznie, ugyanis kényszerpihenőre ítélte az amerikai AA légitársaság alkalmazottai a testsúlya miatt. Pedig a nagy hármas mellől hiányzott a csapat gitárosa, ez így egy kicsit banális, de mégis teljes értékű remek hangulatú bulit kaptunk, melyben ott volt a boogie woogie és a blues töltetű Jon Cleary zongorista, funky-soul vénájú Cornell C. Williams-basszusgitáros és Eddie Christmas rasztásított dobos, kinek ütései egytől egyig kiegyensúlyozottak voltak. Jon Cleary pozitív döntése volt, hogy mindenféleképpen megtartják ezt a remek hangulatú - a kiváló New Orleansi muzsikusokból álló - koncertet. Tehát Jon Cleary and the Absolute Monster Gentleman ilyen problémák mellett kissé megfogyva, de törve nem, lenyomták ezt a fantasztikus koncertet. Hangsúlyozni kívánom, hogy nem jöttek zavarba, mert olyan muzsikussal az élen, mint Jon Cleary bátran kiállhat az ember. Voltak itt néhányan, akik hírből már ismerték eme remek arcokat és műveiket. Ahogy kell Mr. Jon Cleary nem a külsőségekre adott, egyszerűen a maga lezserségével kalapban, napszemüvegben Rolandja mögé bújva bűvölte a hangokat ki a hangszeréből és a hangszálaiból, ahogy azt a földnek ezen a féltekén nem sok muzsikus teszi.
  
  Hümmm, volt itt minden, főleg hibátlan produkció, remek dalok és kiváló kocsma hangulat, a jobbik fajtából. Igaz, a füst és a pohárcsörömpölés ezúttal elmaradt, mert a műanyagpoharak valahogy nem akaródznak csörömpölni és a füst valahogy nem dukál itt a Fogadóban no de sebaj. A háttérzajt is csak egy csacsogó negyötös-nő képviselte, aki az egész előadás alatt folyamatosan hallatta a hangját, de ez most már mellékes, akkor nem volt az. Végül is a lényeg, hogy a hősünk valami hihetetlenül nyomta a bluest, a boogie-t, és a funky-val felturbózott muzsikájukat. Ezek után nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a produkciójuk roppantul bejött a teremben lévőknek. A trió tagjai remekül és lazán kombináltak, sőt Jon Cleary, a csapat feje, nem csak technikailag, hanem emellett stílusában is, pont úgy, csempészte bele a hatalmas zenei üstjükbe a legjobb harmóniákat és a hozzávalókat, akár egy szakács. De nemcsak Jon, hanem a Cornell C. Williams - basszusgitár, ének és Eddie Christmas - dobos se volt semmi.
  
  Mint már néhány sorral feljebb írtam a társaság főbb oszlopai a boogie-blues, funky műfajokkal szeret építkezni leginkább és mindegyik elhangzott dalban hol erősen, hol még erősebben volt tetten érhető. A produkciót erősítendő remek kiállásokkal, táncra serkentő muzsikával hívták parkettára a táncos lábakat - ezt azért főleg az első sorokban ülők nehezményezték. A hatás nem maradt el. Remek dalok, kimagasló basszusok, funkys ütemek hatványozottan erősítették az esti produkciót. Tévedés ki volt zárva, mert egy ülő koncertből egy egyre inkább táncos produkció lett. A Maffioso Concert ez alkalommal sem tévedett, a jó bulit illetőleg.
  A 35-ben született Jerry Lee Lewis stilusa alaposan és kimutathatóan meghatározta Jon Cleary bravúros játékát. De ezen kívül a tradicionális New Orleans füstös és évtizedeken át Bourbon és a Tennessee whiskey-től ittas padlóin érlelt muzsikája véglegesen és kitörölhetetlenül rányomódott játékára és Roland RD-700 SK-ra, annyira, hogy ha nem figyel kellőképpen, akkor a vehemens, de frankó játéka alatt a hangszer állványa kezei alatt biztos összeomlik. Bámulatosan nagymenők módjára keverték a produkció pakliját, és sorra húzták ki nyerő a lapokat. Egy kicsit gonosz leszek azokkal a zenészekkel szemben, akik azért imádkoznak, hogy legalább egy-két maradandó dalt tudjanak alkotni, valamint meggyőzzék a közönségüket. Jon Cleary and the Absolute Monster Gentleman esetében ugyanis erről szó se volt. Itt volt ez az ismeretlenség homályából feltűnt muzsikuslélek és csapata, akik egy komplett koncertre való kiváló produkciót mutatott be szerényen, remek hangulatban és minden nagyképűség nélkül, ezt barátja Orszánszky Jackie tudta volna megerősíteni, ha nem távozott volna el akinek utolsó itthoni fellépése a tavalyi Sziget Fesztiváli volt.
  
  Hetekkel a rendezvény után is elmondható, hogy Jon Cleary and the Absolute Monster Gentleman tényleg egy vérbő bulit nyomott, és megérthettük Jon Cleary sikertörténetét, hogy lehetett egy pillanat alatt nagyon keresett a Jon Cleary and the Absolute Monster Gentleman. Erről remélem hamarosan azok is meggyőződnek, akik most nem voltak itt ezen a fellépésén.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 holy moses    kampec dolores    mózes réka    christian bale    harrison ford    kill devil hill    hihetetlen utazás    the dead daisies    turunen    ensign    cripper    simon roman - ének    architects    mötley crüe    benighted    sylvester stallone    inspector cluzo    dürer kert    andrew garfield    samiam    witkin    grindrise fest vi    black foxxes    rtlhelmuth orosz    szekeres andrás  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!