hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2001. augusztus 6. hétfő   15:36
nincsen hozzászólás

szerző: mily
Sziget2001 Ma szerda


   Végre négyre kiértem a Hajógyári szigetre. Ezzel pedig már a rögtön első nap sikerült lekésnem a szerkesztőségi ülésünket. Már ha volt egyáltalán (fél négykor a csónakházban), mert az egész Sziget csak egy nagy kavarás. Ahogy ügyesen és gonoszan meg is írták az egyik kiadó zenei magazinjában: egy nagy TRAPP. (Akkor a szigetelők a trapperek, hehe.) De hát nem is lehet más, mert az ember besokall.
  
   Viszont elégedett vagyok, szépen megveregettem a vállamat éjszaka hazafele jövet. Tartalmas éjszakám volt. FreshFabrik-ra értem ki, lemaradva az Elvisz-imitátor Királyról (The King). Megszokott színvonalú igen pörgős kis koncertbe hallgathattam Magyarország elsőszámú külföldön is sztárolt rockzenekarától. A középen elválasztott nézőtérből egyébként semmit sem érzékeltem, úgyhogy sajnos foggalmam sincs, hogy most jó-e nekünk vagy sem, de pl. Tankcsapdán B. aki bal oldalról figyelte a koncertet azt hitte alig hallgatják az esti magyar sztárzenekart. Én azonban a jobb oldalról bizton állítom, hogy ez az esemény volt szerdán a legnépszerűbb. Érdekes látvány lehettünk mindenesetre a színpadról. Féloldalas látvány.
  
   Ja, egyébként Boban Markovic-on is tengernyien voltak. Esélytelen volt keresztülhaladni a járdán. Kicsit meg is lepődtem, mert ma már minden mh-val jelzett vonatsín melletti településen fellép az említett szerb zenekar, mondjuk a millennium jegyében.
  
   Nna. FF után az új információs placcnak köszönhetően sikerült elkerülnöm E.-t. Én ugyanis a régi info helyen vártam őt (valami negyven percig), ő pedig az újon. Egyébkén tetszik az új placc, a kávézó sem rossz a sarkon, csak ne kéne húsz percig sorba állni a feketéért. Egyetlen kávégép muködik sajnos, az viszont remek kávét főz.
  
   Később megtaláltuk a szentendrei Dalmát kocsmát, ahol 70-ért vesztegetik a zsíros deszkát (szemben a százforintos kajautcabeli kenyerekkel, amit enyhén szólva is pofátlanságnak tartok. A hatszáz forintos gyros-ról nem is beszélve!). Leültünk Kiss Erzsit hallgatni, amit én most először, és nekem kellenek ők! Nem egy látványos zenekar, viszont annál inkább hangzatos. Hogy ez a nő mit képes művelni a szájával! (éneklésre gondolok) Vagy inkább a torkával! Egész váratlan hangok csapnak elő belőle. Klassz, pergős, ritmusos, meglepő és szép.
  
   Épp odaértem még Galapagosra, amit szintén először, és biztos nem utoljára láttam hallottam. Hat oltári szimpatikus srác valami igazán dallamos és rockos zenét művel kongával, meg más kiegészítőkkel. Ők is kellenek nekem.
  
   Ja közben kihagytam a Tritont, akik meglepő vidámságot hoznak ki a jazz-ből. Mert a jazz, mármint a kommerz (persze nem mintha akármelyik fellépő a Banán színpadon átlagos lenne, mert úgy tűnik ennek a színpadnak idén hatalmas a svungja), az mindig olyan depis. Váczi Eszterék bandája például nekem már nagyon szomorú volt hajnali kettőkor.
  
   Aztán voltam még Nyersen a macsós bandán is, bár kicsit zúzósabbnak tűnt a koncert, mint a megszokott. Koncertek terén tehát kielégültem. A többi Le Panic-ról, Babosról, és Lakatosról, Jimmy Bosch-ról, meg más egyebekről pedig elolvasom a többi remek kolléga írásait.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget honlap

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 baobinga    sodom    vam design center    mapez    red hot chili peppers    amon amarth    taking dawn    james franco    galileo    amaranthe    szemle    danny cavanagh    owen wilson    ryan gosling    Éjfény    open air    jex thoth    amber heard    funeral for a friend    uada    blues b.r. others    kellékfeleség    king diamond    ihm    bridge to solace  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!