hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2001. augusztus 5. vasárnap   17:18
nincsen hozzászólás

szerző: Csibu
Sziget2001 Természetes mesterség, mesterséges természet
Csibu a biológus

   Descriptionaes et iconaes plantarum rariarum Hungariae - Magyarország ritka növényfajainak a leírása és képei - Ha ezt látná megboldogult Kitaibel Pál megfordulna a sírjában. Hisz hogy is lehetne a legjobban belehatolni egy endemikus környezetbe mint így. Egész évben az emberek a tiszta levegő, a természet miatt jártak ki ide, most pedig csúnyán belegázoltunk az élővilágba.
  
   Azt hinnénk, hogy nincsenek is állatok kint a Szigeten, de legutóbb, amikor még nem volt meg a sátorváros ott voltam, és egy hatalmas keleti sün kóborolt előttem. Azonkívül mi nem látjuk őket pedig itt vannak körülöttünk. Ez a mimikri a természet tökéletességét tükrözi. Van egy kedvenc példám, hogy jobban szemléltessem miről is beszélek: Ecuadorban él egy Ondicium orchidea faj, ami a Centris méhfajok területvédő magatartását használja ki. Hasonul hozzájuk, de mivel ezek agresszív méhek folyton megtámadják a növényt, így a megporzást is egyben elvégzik. Szóval mindig utánoznak ezek a rovarok valamit, hogy mi vagy akinek kell ne lássák őket. Tegnap például egy szöcskét talált az egyik barátom, de utána nekem adta.
  
   Ció, áció, káció, modifikáció, adaptáció, szelekció, specializáció és egyéb rövid, mindössze néhány milliós folyamatoknak kellett eltelnie, mire kialakult ennek a miliőnek a flórája és a faunája. Mondjuk ebbe az ember is kissé belenyúlt, ültetgetett, rendezgetett, utat építgetett, és miért? Hát azért mert meg kell felelni saját és fajtársai elvárásainak!
  
   Elkezdődött... a gyep lágy ölén eldobált csikkek, söröspoharak ringatóznak. „Adj egy kis sört vazzer” - csak a szokásos duma. A fák alatt sátrak figyelnek ránk sunyi szemekkel, és az a rendgeteg ember! Nap végére minden tizedik söröspohár mellett feküdt valaki.
   Nem azt mondom, most is lehet nagyokat sétálgatni ott, tapasztalatból mondom, mert tegnap, nulladik napon eufórikus hatásom fokozásaképpen, deviáns viselkedésű állapotomban követtem néhány embert, akiket valahogy összetalálkoztam a sátraink közelében és legalább 3 kilométert gyalogoltunk. No mindegy, úgyis el akarunk menni a Bükkbe, legalább bemelegítek előtte.
  
   Hol is tartottam? Ja persze, egyes populációk drasztikusan elszaporodhatnak, tehát ezeknél a natalitás értéke megnő. Gondolok itt például a vírusokra, de annak nem az inaktív formájára a virionra, hanem a vegetatív vírusra. És a fiatalok is elállatiasodnak a végére. tavaly találkoztam egy lánnyal, valamikor az ötödik nap környékén és elmesélte, hogy már négy napja nem vette le a bakancsát. Azt már nem mertem tőle, megkérdezni, hogy mikor fürdött utoljára.
  
   Állatok, emberek, most már teljesen mindegy... Csak annyit szeretnék még mindehhez hozzátenni, hogy iszonyú jó, hogy végre elkezdődött a sziget, mert már azóta várom, amióta tavaly vége lett és ez még csak a nulladik nap volt!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 illdisposed    dawnstar    pentagram    csejtey    white stripes    tosca    engel    sacred reich    danny devito    glen matlock    vinny appice    skeletonwitch    elyose    barbers    szalóki Ági    dave mustaine    imperial never say die    converge    takáts eszter    blaze bayley    moonspell    placebo    ronnie james dio    rio    fleshgod apocalypse  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!