hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2008. július 21. hétfő   13:35
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Bringin‘ It Back Festival 2008
2008. július 02. Petőfi Csarnok - Budapest

  Nem kevésbé nemesebb dologra vállalkozott a BPRNR gárdája, mint hogy tető alá hozza az első magyarországi hardcore fesztivált, felvonultatva a műfaj legnagyobb húzó neveit. Július 2.-án a PeCsa adhatott otthont a Bringin It Back Festival 2008 elnevezésű HC meetingnek, amely utólag kijelenthető hatalmas sikerrel zárult.
  
  A Crime In Stereo pár héttel a fesztivál előtt mondta le fellépését, de még nélkülük is parádés volt a fellépők listája
  Jómagam fél hét körül értem a tett helyszínére, mikor már a portugál Devil In Me nyomta a megalkuvástól mentes kőkemény HC nótáit. Ekkor még elég szellős volt a látogatók létszáma, de a megjelentek közül azért sokan mosholással fejezték ki tiszteletüket portugál barátaink előtt.
  
  A Devil In Me után a holland Born From Pain vette birtokba a színpadot, akik egy hangulatos intro után ágyúgolyóként robbantották az elménkbe legutóbbi albumuk legjobb dalait, megspékelve azt korábbi nótákkal is. Semleges nézőként figyeltem őket, mivel nem mondhatni, hogy nagy rajongójuk volnék, de azért itt élőben elég élvezetes műsorral álltak elő.
  
  Nyolc óra magasságában jött az est egyik legjobban várt bandája, a Shai Hulud. Legalábbis én mindenképp őket vártam rohadtul a Comeback Kid előtt, ugyanakkor sokan inkább a külső teraszon való sörözést választották helyettük, hiba volt!
  Matt Mazzali tavaly csatlakozott a bandához, és én sokak véleményével ellentétben állítom, hogy van olyan jó, mint elődje volt. Nagy lelkesédésel üvöltötte az olyan nótákat, mint a Misanthropy Pure vagy a Given Flight By Demon Wings. Hogy a legfanatikusabb rajongók se maradjanak csalódottak, jött a Scornful of The Motives And Virtue of Others című ultrajó sláger is. Öröm volt látni a hardcore legendákat még a nem kevés hibával tarkított hangosítás ellenére is.
  
  A H2O show-jára már egész komoly tömeg gyűlt össze, és a hangulat is kezdte a plafont ostromolni. A tömeg meg a színpadot: másodpercenként ugrált valaki a tömegbe a stage-ről.
  És persze meg is lett énekeltetve a sok száz (kb. ezer) ember. A Role Model és a What Happened durrantak talán a legnagyobbat de a 5 Yr. Plan is hatalmas siker volt, pláne hogy valamelyik banda tag kölyke (kb.9-10 éves) a színpadon énekelte a refrént, amit a jónép szájtátva figyelt. A záró Guilty By Association-t Freddy Cricien-nel, a Madball főnökével nyomták el a srácok, ami a leginkább megkövesedett bunkó HC arcoknak is okozott némi élvezetet.
  
  Hiába a Madball volt az est legnagyobb sztárja, a legtöbben, ahogy én is, a kanadai Comeback Kid produkciójára voltak kíváncsiak. Rögtön az aktuális szupernótával, a Broadcasting-al csaptak a húrok közé, aminél egy kicsit elnyomott volt a hangzás, bár idővel azért helyre állt a rend.
  A Talk Is Cheap, a Die Tonight, az Industry Standards, vagy a Defeated mind rendesen befűtött a közönség soraiban, akár vizes póló versenyt is lehetett volna rendezni. És persze mindenki legnagyobb örömére jött a Wake The Dead is, amelyet előbb a közönséggel énekeltett el Andrew, majd jóformán lezúzták a színpadot ezzel a nótával. Aztán sajnos - kb. 40 percnyi játék után - le is húzták a rolót.
  
  A CMK után mondhatni sokan elmentek még az utolsó villamossal, busszal, de a legfanatikusabbak számára még csak most jött a nap valódi lényege.
  Freddy Cricien és bandája már számomra sem jelentett annyi szenzációt, mint a nap többi fellépője, így én sem maradtam ott műsoruk végéig. Mindenesetre brutalitásban nem volt hiány: akadt olyan, akit betört fejjel cipeltek ki a tömegből, persze az illető magának köszönheti balszerencséjét (a mosholás mellett a hőskori pogozás már csak egy könnyed táncnak tűnhet). Freddy és csapata mindeközben bőszen hasította a klasszikus HC himnuszokat, de erős fejfájásom közepette inkább a hazabaktatás mellett tettem le a voksom.
  
  Kizártnak tartom, hogy ez a Bringin It Back csak egyszeri alkalom lett volna. Szinte biztosra vehető, hogy jövőre hasonlóan erős, vagy még erősebb felhozatal mellett újra lesz HC fesztivál Magyarországon mert megérdemeljük!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mnemic    agent steel    intimtorna illegál    kihajolni veszélyes    krisiun    szexhead    helmet    liberal youth    tales of evening    open air    while she sleeps    a lány és a farkas    washington dead cats    org4org    uriah heep    veszprém    give em blood    frozen crown    coliseum    benediction    des filles et des riffs    arch enemy    cannibal corpse    mad caddies    draconian  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!