hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2001. július 25. szerda   16:29
nincsen hozzászólás

szerző: mily
Sziget2001 Már csak hat...


   Reggel fél hétkor akartam kelni. Kis futás, zuhany, kellemes reggeli, így terveztem. 8.25-kor ébredtem arra, hogy B. becsapja maga mögött az ajtót. A kellemes reggeli azért megvolt, meg a zuhany is. Aztán a villamoson eszembe jutott, hogy mennyire örülök a Leningrad Cowboys-nak. Hogy jönnek. Annak idején láttam a filmet, amit egyébként 89-ben mutattak be, a címe: Leningrad Cowboys menni Amerika, rendezte Aki Kourismäki. Nagyon idióta egy film, és nekem nagyon tetszett. A harmadosztályú finn zenekar nem elégszik meg azzal a lagymatag sikerrel (vagy épp kudarccal), amit otthon elérnek, ezért elindulnak Amerikába, hogy ott legyenek világsztárok. A zenekar tagjai színes, zselézett, rojtos-bojtos frizurákkal, hatalmas hegyes orrú cipőkben imitálják Elvist, és végül egy mexikói esküvőn hatalmas sikert aratnak. Sajnos a részletekre nem emlékszem. A zenekar egyébként a skandináv népdaloktól a legrégebbi rockandroll slágerekig mindent eljátszik, nincs olyan zenei stílus, amit szégyellnének előadni. Még annyi jut eszembe a filmről, hogy drukkoltam, hogy sikerüljön nekik sztárrá lenni, mert valójában annyira jó emberek, hogy igazán megérdemlik. És ennek több, mint 10 éve. Kicsit próbáltam kutakodni utánuk, de nem sok sikerrel. Mindenesetre még nem adom fel. Bár valószínűleg ugyanazok a harmadosztályú zenészek maradtak, akik voltak. Legalábbis így lenne hiteles. A Szigeten meglátom. 5-én. Ami szerencsére vasárnap, úgyhogy nem leszek dolgozóba.
  
   Lapozgattam este a régi Wantedokat és azt találtam, hogy 97-ben június közepéig a hetijegy a Szigetre NÉGYEZER forint! A napijegy 1000. Vagyis teljesen arányosan drágultak a jegyek, de ez a négyezer roppant kevésnek tűnik. Érdekes lenne a sör-bor árakat is összehasonlítani, de arra már egyáltalán nem emlékszem. Akkoriban még biztos nem ittam ilyesmit. Mellesleg egy 96-os Wantedban találtam egy cikket: Para-Kovács Imre vall az építőtáborokban eltöltött szép időkről. Nem olvastam még el, majd elalvás előtt.
  
   Ma kelekótya K. megfejtette a halas dilemmámat. Azon gondolkoztam ugyanis, hogy egy horgásznak mennyire fájdalmas visszadobni a halat. Az-e egyáltalán. Szerintem azért igen, mert az ember olyan, hogy birtokolni akar, és meg akarja magának tartani, azt, amit már egyszer megszerzett. Mint mondjuk a halat is. Itt most nem arról van szó, hogy a kis méretűeket dobja vissza a horgász, hanem a nagy halakról. Szóval K. azt mondta, hogy úgysem dobják vissza (hittem neki, bár láttam mar egy filmet a spektrumon, amiben 60 kilós halakra horgásztak Oroszországban, közben persze fekete kaviárt ettek, és jól visszadobták a hatalmas csuka-szerű kopoltyúsokat, miután mindenki tapsolt, meg éljenzett, de azért visszadobták), ha pedig igen, akkor előtte lefényképezik, és akkor azt tartják meg. Remélem így van, mert az egyik legfontosabb, emberekről szóló elméletem hullna romokba ha mégsem.
  
   (B. nézi a tévét, előbb még egyik kedvencem, Jackie Chan bunyózott, most már a Fehér Házban lötykölik magukba a viszkit az amcsik kicsit zavar, de mindegy. Máskor meg a csönd zavar.) Tegnap elfelejtettem leírni egy remek ötletemet: ha nagy leszek, és szép és gazdag leszek főleg ez utóbbi lesz egy éttermem (a kocsma, a kávézó, a mozi, a könyvesbolt, a lemezbolt, és a hippy-turkáló mellett). Ebben az étteremben olykor hatalmas sztárok főznek majd a vendégeknek, pl. Lovasi András halászlét, Leskovics Gábor meg lecsót, de elhívom majd kelekótya K.-t is, hiszen ő Magyarország egyik legjobb bridzs kártyása. (nemsokára olimpia bajnok is lehet belőle, és én ismerem őt, bibí). Szóval együtt főzünk majd a hírességekkel, és közben biztos ők is jól laknak majd. Az Őzzel biztos valami májas dolgot süttetnék, Esterházyval meg valami karfiollevest, mondjuk, az olyan finom-puha, mint ő. És stipi-stopp! Ez az én ötletem! Ellopni nem ér! Kölcsönkérni sem!
  
   Ma egyébként elég tingli-tangli napom volt, délután aludtam egy jót, este meg lapozgattam a Wantedokat. És megjött a Szigetjegyem! És hétvégén Kapolcsra meg Simontornyára megyünk. Aztán az öcsémmel találkozom. Hétfőn. Borsanyó is mindjárt hazajön. Nna, most már befejezem. Csak még annyi, hogy holnap Fonó, Világfa, meg Kimnowák, de Dióssy biztos nem játszik, mert Hajdúböszörményen Kottán Kispál. Meg Puf, meg a többi. Holnap is megpróbálkozom a félhéttel. Nem írtam meg a Hobot. G. mérges lesz.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 simai kristóf    the horrors    uli jon roth    enter shikari    over the rainbow    leleményes hugo    mobilmánia    krízis    tarja turunen    barba negra track    gama bomb    joe bonamassa    rompeprop    the dead south    nohanded painter    zoroaster    negura bunget    richie kotzen    prodigy    bridge & tunnel     2021. november 26.    oasis    poison    mr. papagiorgio    b.b. king  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!