hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2008. június 5. csütörtök   15:24
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
LB 27 Reggae Camp „Roots and Culture” - 5 nap Jamaica
2008. július 23-27. Városi Szabadidő Központ Százhalombatta (Vasút utca 41.)

  A hazai zenei események között különleges csemegét jelentő LB 27 Reggae Camp Nemzetközi Reggae Fesztivál - 2008. július 23-27. között ismét megrendezésre kerül, hogy tovább népszerűsítse Jamaica zenéjét. LB 27 rendezvénye a hazai fesztiválkínálatban egyedülállóan eredeti, színes programot nyújt.
  Az elmúlt évek munkájának eredményeként az LB 27 Reggae Camp nemzetközi hírnévre tett szert, köszönhetően a színvonalas rendezésnek és világhírű előadók (pl., Bob Marley zenekara a The Wailers, King Yellowman) meghívásának. Rendezvényünk felkerült az európai fesztiváltérképre, így több neves európai szervező céggel is jól működő kapcsolatot építettek ki.
   Az elmúlt években a világ számos pontjáról érkeztek fesztiválra művészek:
  
  - Ras Ites (Jamaica-Anglia)
  - Jellowman (Jamaica)
  - Sixth Revelation (Jamaica)
  - Jah Kontwol (Guadeloupe szigetek)
  - Energy Crew (Francia Guyane)
  - Afro Magic Band (Szenegál-Hungary)
  - El Condorsito (Chile)
  - Sly Asher&The Rooters (Franciaország)
  - Tribuman Project (Franciaország)
  - Bass Runner (Ausztria)
  - Riddim House Crew (Ausztria)
  - Love International Sound System (Hollandia)
  - Rubbadum Sound System (Németország)
  - Selecta Shepper (Németország)
  - Polemic (Szlovákia)
  - Vavamuffin (Lengyelország)
  - Duberman (Lengyelország)
  - Karavana (Szlovákia)
  - Captain Morgan Sound System (Szlovákia)
  - Trenchtown Rockers (Szerbia-Montenegro)
  - természetesen a teljes hazai reggae társadalom, élükön a szervező Ladánybene 27.
  
  
  King Yellowman, a 2007-es Reggae Camp-En!
  
  A Reggae Camp-ek történetének eddigi legnagyobb eseménye, hogy elhoztuk a 80-as évek legnagyobb jamaicai dancehall MC-jét, a szex szimbólumként is emlegetett extra megjelenésű énekes-showman-t, Yellowman-t, a hazai reggae massive nagy örömére! A közel kétórás koncerten Yellowman-t a Sagittarius Band kísérte! Original Jamaican Roots&Dancehall Style!!!
  
  Az idei Reggae Camp fellépőinek szervezési munkálatai során kapcsolatba kerültünk több világszínvonalú reggae előadóval, ennek köszönhetően karnyújtásnyi távolságra kerültünk egy újabb fantasztikus és meghatározó zenei élményhez:
  
  Július 27-én, vasárnap 23 órakor fellép fesztiválunkon a Grammy díjas énekes, aki a legendás Black Uhuru frontembere, Michael Rose, aki énekével stílust teremtett a roots-dub vonalon. Fellépése a 2008-as európai turnéjának (Shoot Out Tour 2008) egyik állomása. Michael Rose-t a jamaicai Dubline Band kíséri!
  
  Az LB27 Reggae Camp reggae fesztiválként 1999 óta üzemel, az elmúlt két évben Százhalombatta adott helyszínt rendezvényünknek és ez idén is így lesz, igaz egy új helyszínt kellett keresniük. A Városi Szabadidő Központ és Strand területét hangulatos jamaicai raszta faluvá varázsoljuk erre az öt napra.
  
  Az idei tervezett koncert- és sound system program:
  
  23. Szerda Sound System Day

  
  A nap folyamán a Dj-ké, MC-ké, sound system-eké a terep! Nyitónapunkon 12:00-tól minden jelentős hazai reggae-man lehetőséget kap, hogy a lemezjátszóknál megmutassa tudását, legjobb lemezeit! A névsor: Mouse, DreadHead, Zilio, BomBoleee (D), RasTamás, Áfonya, T.B.Homelock, Sebő, I Ration, Sound Sistaz, Dart Wada, Jahfar, Cheb Levi, Chakabelus, Mc VadKinder, Afro Soul Sound, Easy Sensy Sound, Pozitív Sound, Billy-Zone 23:00-tól a Ladánybene 27 egyik side projectje, az LB Reggae Sound System pörgeti a lemezeket. A két alap szelektor, RasTamás és T.B.Homelock, mellett állandó társként Áfonya és a Londonból hazalátogató Mouse és DreadHead játszik. A party pörgésébe Mc VadKinder is beszáll mikrofonjával! A Sound System Day kiemelt fellépője a Ghánából érkező OSAGYEFO, aki MC-ként egyszerre tárja elénk az afrikai és rasta kultúrát, a dancehall és roots reggae elemeket. Osagyefo jelenleg Hollandiában építi európai karrierjét, fellépése igazi csemege lesz a hazai party fejeknek!
  
  24-én, csütörtökön indul a nagyszínpad koncertmenete:
  
  Ez a nap a feltörekvő, tehetséges hazai bandák napja. A Ladánybene 27 mindig nagy hangsúlyt fektetett a fiatal generáció támogatására, a tehetségek felkutatására. Az estét hazai színekben a Honeyball kezdi. Zenéjük reggae, ska és keményebb gitárzenék elemeiből építkezik, ezért koncertjük várhatóan hatalmas tömegeket mozgat meg a városban. Második fellépőként Jr. Brown feat. Mili Chab & BP. Riddim Band formáció mutatkozik be a Camp massive-nek. A dögösen szóló riddimekre a Riddim Colony-ból ismert Jr. Brown és a téli szezonban a Love Alliance-crew-ban dolgozó Mili Chab MC énekel, szövegel, fűti a közönséget. A Kingston Cruisers tavaly mutatkozott be nálunk, Ska Peti zenekara a jamaicai ska vonalán mozog, műsorukban fontos szerepet játszik a jól meghangszerelt fúvósszólam és a két frontember, Evelyn és Ska Peti munkája. A Kettő kettő az instrumentális ska-jazz hazai képviselője ezen az estén kivételesen a Roots Kompakt két énekesével lép fel! Ez az igazi jamaicai ska, amire a 60-as években Kingston-ban táncoltak a fiatalok. A Jahs Warriors búcsúkoncertjével folytatódik az este. A szombathelyi reggae-fellegvár urai, ebben a felállásban sajnos nem lépnek fel többet. Komoly roots reggae várható hangszereikből.
  
  23 órától a Németországban élő csodálatos hangú Marlene Johnson lesz a vendégünk. A sokoldalú énekes és szövegíró művésznő Jah Meek háttérénekeseként tűnt fel a reggae szintéren. A reggae mellett más vonalakon is jeleskedik, többek között dolgozik a frankfurti Electro Club Hacienda (Ministry Of Sound) keretében, hallható Samy Deluxe albumán, de jelent meg felvétele a jeles Future Sound Of Jazz sorozatban is. Korábban többször dolgozott együtt Marlon B-vel, Jah Meekkel a Ward 21-al és a House Of Riddimmel. Aki a női hangra épített reggae-t kedvelik, számukra ez a koncert kihagyhatatlan! Marlene után egy Európában élő jamaicai rasta énekes, Natty King teszi fel az estére a koronát! Kevin Christopher Roberts, avagy Natty King legjobban a Mister Greedy és a No Guns To Town című slágerei által lett ismert. Natty King bizonyította rátermettségét a Sting 2003, az East Fest 2003 és 2004, a Rebel Salute, a Western Consciousness és a Red Stripe Reggae Sumfest fesztiválokon is.
  Pályafutása során Jamaicában megkapta a legjobb vidéki előadó díját 2003-ban, a 23. International Reggae and World Music Award-on (IRAWMA) a legjobb új előadó díját és a Jamaica Federation Music Award (JFM) legjobb új énekesének díját is.
  Mindkét előadót az európai szinten magasan jegyzett formáció, az osztrák House Of Riddim kíséri!
  
  A koncertek előtt és közben a sound system sátor veszi át időről időre a szerepet, ahol a Camp házigazda szelektorai, DreadHead, Mouse és Áfonya pörgetik a bakeliteket. 01:00-tól a táncolni vágyóknak még nem ér véget a show, ugyanis a party a sound system sátorban hajnalig folytatódik. Csütörtök éjjel a Kool Runningz Sound System (Mili Chab, Menz, Yaman) tartja forrón a hangulatot.
  
  25-én pénteken tovább folytatódik a tánc a színpadon és a nézőtéren egyaránt.
  
  Ez az erős nap 18:00-kor egy Camp-debütáns banda, az I Foundation koncertjével kezdődik. A zenekar modern reggae, dancehall, hip-hop és r´n´b stílusvonásaiból építi saját zenéjét. Őket a két éve megújult Re-G fellépése követi. A hazai roots reggae erő kiváló zenészekkel és a frontban a külföldről hazalátogató Mc. SizeR és Linda énekével remek produkció. Őket követi a szolnoki Tigris zenekar, akik a reggae-t gyakran keményebb megszólalással ötvözik. Koncertjükön első albumuk dalai mellett Peter Tosh dalok is felcsendülnek. A Tigrist Copy Con élő koncertje követi. Copy és LegoMan végre teljes zenekarral, a Freedom Fighters-szel mutatkozik be, ahol a vokálokat az LB27 Babylon Cirkusz lemezéről ismert két NiceTime hölgy, Lilla és Kinga énekli. Az első két Copy Con album a legnagyobb dalok hangzanak el. Este 11-kor lép fel a nagyszerű PASO, azaz a Pannonia Allstars SKA Orchestra. Az itthon és külföldön egyaránt turnézó ska banda várhatóan a Camp-en is fergeteges műsort ad! Az estét a sound system sátorban a PASO Sound System viszi tovább, ahol Lipi Brown, KRSA és Darth Wada a 60-as évek jamaicai zenéiből adnak ízelítőt.
  
  26-án szombaton még tovább fokozzuk a fokozhatatlant:
  
  Az Újkút HK, győri reggae csapattal a kapcsolat egy éve tart, meghívásuk az autentikus roots reggae kedvelőinek lesz igazi csemege.A Reggae Camp egyik különleges zenei csemegéje, a Nicetime kezdi a napot. Komolyan megszólaló zenekar három gyönyörű énekesnővel. Ismert reggae nóták, remek riddimek, garantált hangulat. Utánuk az Another Day és a Knotty Headz mutatkozik be. Mindkét zenekar a hazai roots reggae élet friss vonulatát képviseli és mindketten először lépnek fel a Reggae Camp-en, mégis előkelő szombat esti időpontban! Fiatal zenészek, de a zenekarok megszólalása komoly erőt mutat. Remek roots zenék csendülnek fel hangszereikből.
  Szombat éjjel a Reggae Camp-en a Ladánybene 27-é a színpad! A házigazdák érthetően a legnagyobb tömeget vonzzák évek óta. A műsorban régi és új LB27 számok, néhány tradicionális roots nóta várható és természetesen felcsendülnek az idei év nagy reggae slágerei, a Fürdik a lelkem és a Judge Day is az új Babylon Cirkusz albumról! Az éjszaka további meglepetést is tartogat, hiszen a sound system sátorban a fantasztikus hangulatot a Jafa Maffia Sound System (Foka, Captain Midnite, Jr. Brown) fokozza hajnalig!
  
  És végül, 27-én vasárnap a csoda napja, hiszen
  
  Az estét a Masszív kezdi. Érdekes super-group az övék, hiszen a tagok közül sokan más zenekarokban is játszanak, játszottak. Vidám ska és reggae számok találhatók a műsorukban. Az estét a Roots Kompakt folytatja. A 2006-ban alakult zenekar alapkoncepciója, hogy teljesen akusztikus hangzással, a többszólamú énekre helyezve a hangsúlyt dolgozza fel a klasszikusabb, illetve modern (főként roots) reggae muzsika jelentős darabjait Bob Marleytól Capletonig. Őket az Irie Maffia követi, akik alaposan be tudják fűteni a hangulatot! A kiválóan működő alapzenekar előtt a legismertebb hazai Mc-k énekelnek, Sena, Columbo és Busa. Várhatóan itt már úgy kell lekötözni a színpadot, hogy el ne szálljon a hangulattól. A Riddim Colony fellépésével folytatódik az este. A két remek MC-vel és az összeszokott ritmusszekcióval dolgozó banda várhatóan a Camp-re is kemény programmal érkezik. A két frontember G Ras és Jr. Brown színpadi jelenléte fergeteges hangulatot ígér. Pedig az idei Reggae Camp legnagyobb alakja még csak most érkezik! 23:00-tól színpadunkra lép a fantasztikus Michael Rose és zenekara a Dubline Band (JAM) Felcsendülnek az örökérvényű Black Uhuru dalok és szárnyal Michael Rose éneke
  És a tömeg a koncert végén sem távozik, hiszen a sound system sátorban a legnagyobb hazai sound, a Love Alliance Sound System (Bosi, Krama, Biggiebwoy, Mili Chab) játszik! A dancehall hazai királyai számtlan teltházas bulival a hátuk mögött a Camp-re is hatalmas lendülettel érkeznek
  
  Egyéb programok:
  
  Camp Beach
  - Strand területén, a legnagyobb medence partján reggel 10-től este 6-ig váltott DJ-k pakolják a lemezeket, ahogy azt 1998-ban Udinében, a ROTOTOM Sunsplas-en láttukOh, what a feelin(és persze fürdeni is lehet)
  
  Lb 27 Reggae Camp Fórum
   - programjában a reggae kialakulásával, gondolati hátterével foglalkozó beszélgetések, előadások, filmvetítések,
  
  Rasztaegyetem
   - A reggae eszmei hátterét adó rastafarianizmussal tudományosan foglalkozó előadássorozat, melynek előadója Szélinger Menelik Balázs aki ezen ismereteket oktatja a szegedi JATE hallgatóinak is.
  
  Reggae Camp Menedék
  - Az Emberség Erejével Alapítvány - ahol teázni, vízipipázni, beszélgetni lehet, érdekes előadások zajlanak, de azt is szívesen látják, aki csak meg szeretne pihenni
  
  Sound System Sátor
   - ezen a helyszínen esténként, a koncertek után hajnalig tartó reggae partyk-on illetve
   nappal itt, vagy a Camp Beach-en mutatják be a meghívott DJ-k lemezeiket.
  
  Csárli Bácsi Dühöngője
  - Válogatás videók Csárli archívumából, spontán zenei és baráti megnyilvánulások helyszíne, hajnalig tartó hepajkodások
  
  ”Reggae Mozi”
  - éjszakánként videó kivetítőn riportokat, fantasztikus hangulatú reggae koncerteket,reggae filmeket és a Ladánybene 27 jamaikai útjairól készült felvételeket lehet megtekinteni.
  
  Focibajnokság
  melyre 5+1 fős csapatok jelentkezését várjuk 24-én 24:00-ig a portán! Füves-kispályás meccsek 2x20 percben! A meccsek 25-én pénteken és szombaton kerülnek lebonyolításra!
  
  Bomboleee Records
  Itt megtalálhatod a Camp fellépők lemezeit és egyéb cuccait, valamint BomBoLeee németből hozott 7 inch-eseit!!!
  
  Valamint: kirakódó vásár, hajrasztázás, tűzzsonglőrök, büfé, stb.
  
  Helyszín:
  
  A 2008-as Reggae Camp helyszíne Budapesttől 30 km-re, Százhalombatta dunafüredi Részén, a Városi Szabadidő Központban (VSZK) lesz.
  
  Megközelítés:
  
  Busszal menetrend szerint: a Fogoly utcai megálló van legközelebb
  
  Autóval: a 6-os úton Érd után (Budapesttől kb. 30 km-re) sok-sok körforgalomban végig a régi 6-os utat keresve Ercsi felé kell elindulni, majd az első battai leágazásnál, a kémények mellett haladni a városba. Innen már ki lesz táblázva
  
  Szolgáltatások:
  
   - A sátorozás mellett előzetes igényfelmérés szerint lakókocsiban történő elhelyezésre van lehetőség,
   - hatalmas parkoló, terület áll a vendégek rendelkezésre,
  - a Camp területe, a város sportcentruma is egyben, ezért füves focipálya, teniszpálya, deszkás akadálypálya áll sportolni vágyók rendelkezésére,
  - A Reggae Camp nappali területén a Városi Strand csodás medencéivel ingyen várja a Reggae Camp vendégeit! Természetesen a sound system sem hiányozhat a medence partjáról
  - A sportcsarnok 6 öltözőjében található vizesblokkok biztosítják a tisztálkodás lehetőségét.
   - a koncerthelyszínre telepített büfé folyamatosan biztosítja a gyors étel-ital ellátást,
   - hetijegyes vendégeink részére lehetőség nyílik olcsó, kétfogásos menü megrendelésére!
   - Rossz idő esetén a rendezvény területén felállított hatalmas sátrak adnak menedéket,
   - Chill Out sátrunkban halk dub zenék szólnak a meditálni, teázni vágyók részére!
   - Csárli bácsi dühöngője minden évben külön színfolt, idén is számíthatunk néhány csodára
  
  Jegyvásárlási lehetőség:
  
  Jegyek elővételben kaphatóak a Ticketportal hálózatában.
  
  online rendelés: www.ticketportal.hu,
  személyesen pedig a http://www.ticketportal.hu/pmiesta.asp -n található elárusítóhelyeken.
  
  Az ötnapos bérlet ára( július 23-27.)
  július 5-től: 13.000 Ft
  
  Napijegyek
  
  Sound system napi (július 23.): 1.800 Ft
  Napijegy (július 24-25-26.): 3.000 Ft
  Vasárnapijegy (július 27.): 4.000 Ft
  
  A jegyek idén is tartalmazzák a sátorozás lehetőségét!!!
  
  szállás lehetőségek:
  
  Sátorozás
  A napijegyek és az ötnapos bérlet ára is tartalmazza a sátorhely árát!!! Sátorbontás a jegy dátumának másnapján délig
  
  Lakókocsizás
  
  A korábban lekötött lakókocsikban, illetve saját szervezésű lakókocsikban. (Saját lakókocsival érkezőktől jelzést kérünk e-mail-ben a camp.lakokocsi@gmail.com címre!)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Ticketportal

LB 27

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 danger angel    ryan phillippe    fátyol hermina    babák    severe torture    kettős tamás és a vadszamarak    palov & mishkin    concrete    aetherius obscuritas    krinolin    hellfreaks    death is not glamorous    signs of swarm    vizet az elefántnak    gary lightbody    isten kezében    senses fail    psycroptic    halott pénz    fabricius anna    anna& the barbies    kaiser chiefs    3d    still got the blues    ha/ver  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!