hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [party]  2002. május 28. kedd   14:13
nincsen hozzászólás

szerző: Kaktusz
Volt egyszer egy buli Halásztelken...
Goa parti beszámoló

   Azt szokták mondani, hogy a spontán bulik a legjobbak. Ezzel szemben milyen az a buli amelyikről sokan állítják, hogy jó, de kevesen tudják hol van? Nem szeretnék véleményt nyilvánítani, mivel nem ez a dolgom, de sajnos elfogult vagyok.
   Egy goa partiról van szó, amely Halásztelken volt három évvel ezelőtt.
   A goa parti az a hely ahová este tizenegy óra után érdemes megérkezni. A közönség nagyrésze éjfél és egy óra között érkezik, bár ez változó.
   A helyszínt megtalálni külön kaland volt, főleg gyalogosan. Közben kellemes izgalom kerülgetett: mi lehet bent? Ha az ember átmászott a parkolónak kinevezett tisztás fejetlenségén, akkor már minden rendben. Némi belépő, majd kezdődhet az utazás”.
  
   A hely egy erdő közepén található, amely az előbb említett parkolóból, egy tánctérből és egy pihenőtisztásból áll. A tánctér közepén óriási tűz ég, mely körül több száz fiatal táncol. A dekorációt leginkább a természet adja. Csak a tér szélén álló teherautón vannak színes leplek. Ezen a teherautón dolgoznak egyébként a dj-k.
   Sokan vannak, több százan vagy még többen, nem igazán szeretnék találgatni. A hangulat sajátságos, de aki nincs hozzászokva, vagy nem eléggé figyelmes annak furcsa lehet. Első ránézésre felszínességet és talán némi közönyt érez az ember, de ha jobban figyel, észreveszi, hogy a dolgok összefolynak és csak a zene fontos. A társaság egyébként mindenféle szempontból eléggé vegyes.
  
   A tánctér közepén lobogó tűz fényében, a zenére így vagy úgy táncoló-mozgó embereket figyelve arra gondolok, hogy vajon miért ilyen nehéz megtalálni ezeket a partikat. Ez az ami kényes kérdés, de jobb így
   A táncoló tömeg, az emberek figyelése és a zene teljesen leköt mindenkit. Ez nem az a hely ahol beszélgetni lehet. Az igazi hangulatot mégis tánc közben érzi az ember. Ég a tűz, körülötted sok ember - néhányan az intim zónádban -, de a zenére érdemes figyelni. Utazol, lebegsz. Nem kell koncentrálni, csak hallgatni, hagyni, hogy érvényesüljön a ritmus és az egyedi dallamvilág. Az idő fogalma teljesen elvont lesz, és csak akkor érzed, mennyit táncoltál amikor abbahagyod, mert mondjuk szomjas vagy és beállsz a büfé előtt álló népes tömegbe. A büfé talán az egyetlen negatív élmény egy partin. Sokan vannak és drága. Szórakozóhelyi árfekvés. Több szót ez nem érdemel. De a büfében tudatosul bennünk, hogy mennyit táncoltunk.
   Némi kiruccanás a pihenőben, ahol teázó is található és ahol jóval lassabb és megnyugtatóbb zene szól.
   Itt a közönség kisebb-nagyobb csoportokban üldögél, vagy fekszik a magával hozott pokrócokon, vagy a kirakott ülőkéken, vagy a földön. Kinek, hogy. Itt lehet egy kicsit relaxálni és beszélgetni. A fáradalmakat gyorsan ki lehet pihenni, bár a zene, a tűz és az élmény feledteti azt.
   A másik tisztáson lebilincselő látvány fogad: a tűzzsonglőrök. Fiúk és lányok vegyesen égő ördögbotokkal és láncon forgatható égőkkel szórakoztatják a közönséget. Néha követve néha szándékosan elvétve a zene rit-musát. Ezt kár lenne kihagyni. Ügyesek, gyönyörű amit csinálnak.
   Miután befejezték, a körben állók visszatérnek a tűz körül táncolók közé, ahol újabb látványosság fogad.
  
   Egy szervező pohárral a kezében a tűzhöz furakszik és körbejárva távolabb tolja az embereket a tűztől, majd a pohár tartalmát a tűzre önti, ami nagyot lobban. A közönség tombol, néhányan sikítanak. Nagyon bejön a buli!” - hallom néhány körülöttem állótól. Magamban helyeselve arra gondolok, milyen egyszerű és látványos az egész.
   Most egy kicsit kalandozzunk! Abban egyetérthetünk, hogy a szabadtéri partik jobbak, mint az ún. zárthelyi partik (pl.: tűz, amit egy kisebb tűzijáték nem igazán tud pótolni).A szabadtéri partik legfőbb varázsa mégis az, amikor hajnalodik. Ez pótolhatatlan és kihagyhatatlan élmény. Szürkületkor a tüzet hagyják teljesen leégni. Pirkad, majd felkel a nap. A közönség táncol. Kövér, langyos vízcseppeket érez az ember szétterülni az arcán és a kezén. Kevesebben vannak és néhányan már hazafelé indulnak, mégis a felkelő nap sugarainál még sokan táncolnak. Körülnézve, úgy veszem észre, sokaknak ez a tetőpont. A dj jól tudja ezt, és kitesz magáért, ami maximálisan sikerül neki. A határok végleg feloldódnak, a dallamok talán most visznek el a legmesszebbre. Bármennyire közhely, de erre nincs szó.
   Később az izgalom és a varázslat többeknél fáradtságba fordul. A legkitartóbbak még délelőtt tizenegyig bírják, de a dj ekkor már kezdi csökkenteni a hangerőt, majd a szervezők elkezdik szétszerelni a hangfalakat. Ez az a pillanat amikor a leglelkesebbek is abbahagyják a táncot. Nem kell szólni senkinek. Vége.
  
   Nem tudom mennyire tudtam visszaadni azt ami egy goa partin történik. Megpróbáltam. Ezt az olvasó hivatott eldönteni.
   Jeleztem: nem szeretnék véleményt nyilvánítani, nem ez a dolgom. Mégsem bírom ki, hogy ne tegyem: nagyon jó volt!
   Beszéltem olyanokkal akik már unják a goa partikat, de ha tehetik mindegyikre elmennek. Megértem.
   Beszéltem olyanokkal is akik nem szeretik (pl.: Nem az én világom.”, vagy Puttyogás!”, stb) és azt ajánlottam, hogy egyszer menjenek el egy szabadtéri partira. Megéri!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 radio panic    withem    mesevilág    scary guyz    secrets of the moon    sterbhaus    ruszty lászló    joystix    az adósság    a hobbit    ugly kid joe    nightquest    blood incantation    dawn of destiny    bőrgyári capriccio    inception    nevermind    agregator    dilis szerelem    bermuda rock band    atomic playboyz    love and other drugs    tatu 18    paso    kovács patrícia  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!