hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [mozaik]  2008. június 18. szerda   16:14
nincsen hozzászólás

szerző: Millenáris.Hu
Zene Ünnepe a Millenárison
2008.június 21., 16:00-02:00., szombat, Millenáris Park - Budapest

  2008-ban a Múzeumok Éjszakája és a Zene Ünnepe egy napra esik. Ez alkalomból egy különleges, színes programot élvezhet a látogató a Millenáris Parkban!
  
  Zene Ünnepe program:
  Minden program ingyenesen látogatható!
  
  Parkolópálya
  
  16.0024.00 Csocsóverseny
  
  Szabadtéri színpad
  
  16.0017.30 Magonc Együttes Az Óbudai Waldorf Iskola 79 fős zenekara.
  Lábunk együtt járjon. Kezünk együtt gyűjtsön.
  Szívünk együtt dobbanjon.
  Lelkünk együtt érezzen.
  Elménk gondolata egy legyen.
  Fülünk együtt figyeljen a csöndességre.
  Szemünk egymásba nézzen, tekintetünk összeforrjon.
  Ajkunk együtt mondjon köszönetet az időért, melyet együtt tölthettünk.
  Az Óbudai Waldorf Iskola 79 fős zenekara főleg furulyások, dobosok, gitárosok, kobzások ütőgardonosok és egy tekerős 7-14 éves gyerekekből áll. Az autentikus népzenét és saját szerzeményeket játszó zenekar minden tagja mesterfokon kezeli hangszerét. A TÉKA Együttes tanítványai ők, és nem nehéz megjósolni produkciójuk hallatán, hogy ők lesznek a jövő magyar népzenéjének ünnepelt művészei. A közeljövőben jelenik meg második lemezük.
  Legfontosabb a Magonc együttesben, hogy felszabadultan, szívből, szeretetből muzsikálnak!
  
  22.3023.00 Magma Tűzszínház
  
  A Magma Tűzszínház látványszínház. Célja olyan összművészeti előadások létrehozása, amelyben kortárs zsonglőr-technikák, mozgásszínházi elemek, látványos jelmez- és díszletkreációk, egyedi videoanimáció, zene- és fénykísérletek találkoznak, működnek együtt. Fő látványeleme a tűz, amely önmagában is olyan jelenség, aminek sajátos hangulata, ereje, megrendítő és vonzó jelenléte magával ragadja a nézőt és az előadót egyaránt.
  A Magma Tűzszínház első, történetbe ágyazott előadásai 2003-ban kerültek bemutatásra, elsőként képviselve ezt a műfajt Magyarországon.
  
  Víziszínpad
  
  18.0019.00 Cantina Fagott Kvartett
  A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős hallgatóinak sokszínű, különleges koncertje. Fellép: Horváth Andrea, Kotroczó Szabolcs, Méri Balázs, Szilágyi Kristóf.
  
  19.0020.00 Borbély Miklós Quintett
  A Jazz Jump Showcase fesztivál 2. helyezett zenekara, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakának hallgatóinak koncertje.
  
  Fogadó Földszint
  
  20.0020.40 Suburban Neon koncert
  A 2008-as Fringe Fesztivál díjazottjai, egy új irányzat, a Dream Rock hazai művelői és irányadói.
  A Suburban Neon arra vállalkozott a Dream Rock megteremtésével, hogy kiterjesztett és újraértelmezett módon alkalmazza a hagyományos hangszerelést (gitár, basszus, dob, szintetizátor, ének), vadonatúj távlatokat nyitva ezzel a könnyűzenében. A megszokott, kötött jegyeket megtöri, és gyakran felváltja az illuzórikus légiesség, amelyet olykor atmoszférikus elemek homályosítanak, mintegy földöntúli hangulatot teremtve. A klasszikus popból megtartott alapötletek és a darabok melodikus szellőssége könnyen befogadhatóvá teszik az új stílust.
  
  A Dream Rock olyan világba kalauzol, ahol a zene teljes egészében átölelheti életünket, lényünket. A zene a cselekmény, a főszereplő, a környezet, a mesélő és a téma. Ebben az álomvilágban nincs, ami meg ne történhetne, el ne hangozhatna, eszünkbe ne juthatna. Ahogyan az álmokban sem a földi racionalitás vagy a logika határozza meg az időiséget, a Dream Rockban is egyszerre helyezkedhet el a harmónia és az elemi véletlenszerűség.
  
  A Suburban Neon együttesben a mély dallamok művelője, Radnóczi Bobby felelős a hangulatért, míg a kozmikus és álombéli hatásról a billentyűs, Kárpáti Greg gondoskodik. Csaba Tamás zeneszerző ötletei és gitárjátéka alkotják az új stílus gerincét. A zenészek kihasználják a fejlett technika segítségét, és gondosan megválasztott effektekkel dúsítják a hatást. Az ütőhangszerek nem csupán tökéletes alapot biztosítanak, de Bubnó Marci egyénisége és tudása hívja fel figyelmünket a Káosz csodáira. Nagy Dani szövegvilága szemtelenül szabad és csapongó értelmezését kínálja a szólásszabadságnak; az aktuális kérdések mellett filozófiai témákban is állást foglal. Az álom hatását növeli a választékosság és gyakran a kohézió tudatos eltaszítása.
  
  Az új irányzat a konkrét, kézzelfogható zenei világtól igyekszik elrugaszkodni olyan területre, ahol az álmok mentén repíti a hallgatót a csodás, utópikus hangzásból erotikus képzelgéseken át legerőteljesebb vágyaink megvalósulásának kapuin túlra. Érinti az esetleges rémálmok érzését csakúgy, mint a szerelmi vívódások végeláthatatlan forgatagát, de nem feledkezik meg a pörgés és tánc spirituális szükségességéről sem.
  
  A Suburban Neon zenéje a Dream Rock elemi magjának tekinthető, amely tűzgolyóként fényt és meleget sugároz, simogat, olykor kegyetlen forróságot áraszt, éltet és izzaszt, megvilágosít és árnyékot ad, tudatunkra ébreszt és elvarázsol, örökké létezett és létezni fog, az álmok ősi kezdete.
  
  21.0022.30 Kingston Cruisers koncert. A 2008-as Fringe Fesztivál díjazottja
  A Kingston Cruisers zenekar 2006 áprilisában alakult azzal a céllal, hogy a reggae és ska szcénában példátlanul színes műsorával új lendületet vigyen a hazai klubéletbe. Zenéjük ennek megfelelően széles skálán mozog a reggae balladáktól az instrumentális ska-jazzen át a táncosabb, pörgősebb ska-dalokig. Az elmúlt másfél évben számos koncertet adtak budapesti és vidéki klubokban egyaránt, hazai és külföldi zenekarok előzenekaraként, egyetemi rendezvényeken, nyári fesztiválokon, valamint házigazdaként is saját szervezésű, Skanking on board elnevezésű, rendszerint telt ház előtt zajló minifesztiváljaikon.
  
  2007 áprilisában szerzői kiadásban megjelent első, bemutatkozó hanganyaguk the First Trip címmel, amely 8 saját szerzeményt tartalmaz, és mind a közönség, mind a szakma körében nagy sikert aratott! A lemez felvétele óta a repertoár sok új dallal bővült, így a the First Trip Tour elnevezésű lemeznépszerűsítő turné vidéki és külföldi állomásain már nem csak a lemez dalaiból hallhat ízelítőt a nagyérdemű.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 phlegethon    stan lee    beatles    tompos kátya    fields of the nephilim    sworn enemy    till we drop    nasum    dragonforce    coen    steve-o    hobo    török ferenc    pixelhősök    csempészek    efott 2017    hammer of gods    anneke van giersbergen    elm street    vesztegzár    saxon    dagoba    lunarsea    michael caine    trollech  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!