hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [pályázat]  2008. június 17. kedd   14:13
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Gyerekszem Filmfesztivál - Filmkészítő Gyerekek II. Magyarországi Filmfesztiválja
2009. május 22-24. Millenáris - Budapest

  A Filmkészítő Gyerekek Magyarországi Filmfesztiválját immár második alkalommal rendezik meg a szervezők. A rendezvény fő célja, hogy bemutassa és összefogja az országban működő különböző gyerek-filmkészítő műhelyeket, szakköröket, filmtáborokat, valamint az elkészült alkotások nyilvánossá tételével lehetőséget adjon arra, hogy a gyerekek megmutathassák munkáikat egymásnak és a közönségnek.
  
  A Filmfesztiválra 6 és 19 év közötti gyerekek pályázhatnak maximum tizenöt perc hosszúságú, tetszőleges témájú filmmel a következő kategóriákban:
  
  -Kicsi a bors, de erős (6-12 év)
  
  -Ifjú titánok (13-19 év).
  
  -Gyerekszem-öregszem életkori kategóriájába azok az alkotók nevezhetnek, akik már elmúltak 19 évesek, de a fesztiválra beküldött filmjüket 19 éves koruk előtt készítették.
  
  Nevezés és a filmek beküldésének határideje: 2008. november 30.
   Gyerekszem Művészeti Egyesület
  Gyerekszem Filmfesztivál
  1393 Budapest
  Pf.: 341
  
  A jelentkezési lapokat e-mailen is el kell küldeni: info@gyerekszemfilmfesztival.hu
  
  A honlapon a gyerekek ingyenes vágószoftvert, aláfestő zenéket és egyéb segédanyagokat találnak a filmkészítés különböző fázisait bemutató leírásokkal és tanácsokkal, valamint gyerekek és diákok által korábban készített filmekkel, forgatókönyv-, storyboard (képes forgatókönyv) és gyártási terv-mintákkal.
  
  A jelentkezők telefonon, vagy e-mailben technikai segítséget kérhetnek a Pont Digitális Stúdiótól (tel: 1 221 9648, e-mail: pds@pdsfilm.eu).
  
  A beküldött munkákat az előzsűrizés után egy filmes szakemberekből és médiapedagógusokból álló szakmai zsűri bírálja el. A bemutatott kisfilmeket gyerekekből és diákokból álló zsűri is értékeli, valamint helyszíni és internetes közönségszavazatok alapján is osztanak díjat. A fesztivál támogatói értékes jutalmakat ajánlanak fel a díjazott alkotóknak.
  
  A Gyerekszem Filmfesztivál ötletét egy három éve működő filmkészítő szakkör adta, ahol az első szakköri év végére kilenc kisfilm született. Ezek a néhány perces filmek hitelesen beszélnek a gyerekek érzéseiről, gondolatairól, sorsáról.
  A ma is működő filmkészítő szakkör olyan kreatív és terápiás jellegű foglalkozásra ad lehetőséget, melynek során a gyerekek saját élményeik alapján rövidfilm terveket írnak, majd leforgatják a körülbelül két-három perces filmetűdöket. A forgatások során egymás filmjeiben végzik a stábokban szokásos feladatokat: mindegyikük rendező, operatőr, vágó, asszisztens, ruhás, sminkes és gyártásvezető, így valamennyien belekóstolhatnak a filmezéssel kapcsolatos művészi és szervezési munkálatokba is.
  A filmkészítő szakkör eddigi tapasztalatai szerint szinte minden gyereknek van a film nyelvén is kifejezhető mondanivalója, melynek meglepő könnyedséggel és kreativitással adnak hangot és képet. A gyerekek az alkotási folyamat során gyakorolhatják az írásbeli, szóbeli, és képi önkifejezést, valamint saját gondolataik, hangjuk és gesztusaik használatát.
  
  Grosch Nándor, a fesztivál főszervezője szerint nagyon fontos, hogy vegyük, és minél szélesebb körben hozzáférhetővé tegyük azokat a jelzéseket, amelyeket a gyerekek és diákok a film nyelvén megfogalmaznak saját maguk és a felnőtt társadalommal kapcsolatos problémáikról. Úgy véli, hogy a fesztivál hatással lehet a filmkészítés és a filmes oktatás kultúrájára is. Az elkészült filmek nyilvános bemutatásával és értékelésével hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gyerekek ne csak a televízióból és moziból megismert vizuális kapaszkodók segítségével videózgassanak. Az ügyes kivitelezésű, leleményes és értékes anyagok követendő szakmai példát, tanulságokat és élvezetes filmes perceket adhatnak mind a filmkészítéssel kacérkodó gyerekeknek, mind a fesztivál látogatóinak. Ezek a filmek segíthetik a médiapedagógusok munkáját is, akik a gyerekeknek a klasszikus filmek mellett saját korosztályuk által készített filmeken keresztül is megtaníthatják a filmkészítésben használatos vizuális alapfogásokat.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Nevezési lap és a fesztivál részletes kiírása

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Különleges játékélményt nyújt az autista gyerekeknek a Hot Wheels® új kisautója
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 slipknot    bouncing souls    the devin townsend project    atticus ross    jarboe    brian de palma    todd phillips    török ferenc    over help    fran palermo    empire of the sun    war-head    kill whit hate    chapelier fou    rock    anneke van giersbergen    heboidophrenie    mission: impossible    ocho macho    b.b. king    leonard cohen    jubileum    bal-sagoth    the idoru    panopticon  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!