hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2008. június 16. hétfő   15:50
nincsen hozzászólás

szerző: Eugene
Eastcore United Festival II
2008. május 9., Gödöllő – Trafó

  Második fejezetéhez érkezett a kelet-közép-európai crust/grind szintérből csemegéző Eastcore United Festival. Ezúttal is (ebben a közegben) neves előadók kerültek terítékre, melyek közül végül az Ingrowing sajnos nem tette tiszteletét, munkahelyi okokra hivatkozva.
  
  A nyitást az Another Way vállalta magára, a békési grind/crust/hard- és még ki tudja, milyen core brigád nagy elánnal csapott a hangszerek közé, olybá tűnt, mintha ez lenne az első koncertjük. Máté esetében ez volt a helyzet, kilométereket futott a színpadon, faltól-falig, dobállványtól közönségig, s a hangképző szerveiből is igyekezett minél többet kihozni: bömböléstől a hörgésen át a tébolyult sikolyokig minden ízléses énekstílus elhagyta a száját. A többiek sem bántak kesztyűs kézzel a hangszerekkel, a szélsebes tempók uralták a koncertet, de azért be-beköszönt egy-egy lassabb málházás is. Tehetségesek, fiatalok, sokra vihetik még.
  
  A Human Error már sok színpadot elkoptatott eddigi fennállása során, most a Trafó sokadszori amortizálása volt soron. Dr. Slayer-ék zenéjét nem kell különösképpen méltatnom, valószínűleg minden hazai crust rajongó a honi elitbe helyezi őket. Mint mindig, ezúttal is hatalmas energia áradt a színpadról, a fronton lévő három úriember már időtlen idők óta együtt zúz, talán az új dobos teljesítménye maradt el egy kicsit a várakozás(om)tól. Tisztességgel ledobolta a programot, de a játékát kicsit dinamikátlannak éreztem. Sorjáztak a HE slágerek, kiváltva a közönségből az ön- és közveszélyes mozdulatokat, sőt, pár új nóta is előkerült a nemsokára megjelenő lemezről.
  
  Első külföldi fellépőként a Say Why? kezdett bele a zúzásba, s tett le az asztalra olyan produkciót, hogy a koncert végén azt mondhattam: az est egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a csapat. A két énekest is bevető csehek jó hangzással megtámogatva, dinamikusan darálták el nyúlfarknyi szerzeményeiket, tehát nem gimnazista korú sihederek csörömpölését hallhattuk-láthattuk. A váltott ének csak növelte zenéjük kaotikus jellegét, tökéletesen ültették át szónikus környezetbe a mai világ brutálisát, kaotikusságát, emellett bebizonyították, hogy nem véletlenül sorolják őket a cseh grindcore élmezőnyébe.
  
  A Senata Fox horvát földről érkezett, az öt tömeggyilkos kinézetű arc külsejükhöz illő kegyetlen crustcore muzsikával lepett meg minket. Zenei világuk valamilyen szinten a Say Why?-jal rokonítható, náluk is a neurotikusnak ható témák vannak főszerepben, csak éppen a grind tempókat mellőzik. Rendkívül nyersen szólaltak meg, és ez az ingerküszöb-közeli hangzással karöltve egy brutális koncertet eredményezett. A dalok egymástól való elválasztása ennek köszönhetően nehézségekbe ütközött, viszont a dinamikus játék ezt nagyszerűen kompenzálta, élvezet volt őket hallgatni. Egyik ismerősöm (aki mellesleg az Ingrowing-ot várta volna a legjobban) azt mondta, már miattuk nem hiába jött el, szerintem ez mindent elmond róluk.
  
  Az Isacaarum színre lépésével a vizuális elemek is megjelennek, aki látta őket 2002-ben a Szigeten a Gorezone-sátorban, illetve rendszeres látogatója a cseh Obscene Extreme fesztiválnak, az tisztában van ezzel. Az Ingrowing hiányában fő produkcióvá váló csapat hírükhöz híven beteg kinézettel állt ki a deszkákra, az első szám alatt jelentős művér-mennyiség hagyta el a tagok száját, ezt követően némi felesleges öltözéket levetkőzve nyomták tovább a műsort. Valahol az Impaled Nazarene és a Haemorrhage szentségtelen keresztmetszete ez a cseh brigád, azaz: bárdolatlan crust/grind/black-et játszanak, magas (már nem egészen elviselhető), süvöltő énekhanggal kiegészítve. Mivel mindkét fent említett csapatot bírom, az Isacaarum show-ja is elszórakoztatott, és ebben a showelemeknek vastagon szerepük volt. Példának okáért: orális szex-imitáció, művér-kóstolgatás, beteg tekintetek, mind Chymus részéről, az Isacaarum-nál a zene és a képi világ remekül él együtt, egészíti ki egymást. Pár hangból, riffből álló zenéjüket pedig magabiztosan, lendületesen adták elő, így muzikálisan sem szenvedett csorbát előadásuk.
  
  A Dislike-ba a késői időpontra való tekintettel csak pár szám erejéig hallgattam bele, de ebből is megállapíthattam, továbbvitték az est színvonalas fonalát egy kicsit death-esebb beütésű muzsikájukkal. Érzésem szerint mindenki jó érzéssel távozott a helyszínről, minden igényt kielégített ez a zúzós fesztivál, remélhetőleg jövőre is megrendezik, hasonlóan nívós fellépőkkel.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 alesana    lugosi lászló    comeback kid    rosario dawson    beatkoho    striker    varg    turunen    bathory    jack és jill    polyák lilla    deák bárdos    Üvegtigris    feszt.hu    hammer concerts    abnormality    bon jovi    premonition 13    decaying incest    like a storm    zodiac mindwarp    open air    flamedrop    hammerfall    mitch & mitch  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!