hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. június 12. csütörtök   12:35
nincsen hozzászólás

szerző: ArmaGedeon
Whitesnake - Good To Be Bad World Tour 2008 - a Pecsában
2008. július 21. 18:00. Pefőfi Csarnok - Budapest

  2006-ban már minden adott volt egy hazai Whitesnake-koncerthez, ám a fellépés előtt nem sokkal megnyíltak az égi csatornák, és a döbbenetes erejű vihar egy pillanat alatt rommá zúzta a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadának tetőponyváját, ezáltal tönkreáztatta a banda felszerelését nyilvánvalóan törölni kellett az aznapi bulit. A Concerto Music koncertszervező cég attól kezdve fáradozik a fellépés pótlásán; és ez év júliusában ha az égiek is úgy akarják nálunk játszik a Whitesnake! Az apropót pedig a nemrégiben megjelent stúdiólemez, a Good To Be Bad szolgáltatja, nagy is volt a várakozás, hiszen az utolsó album Restless Heart óta eltelt 11 kövér esztendő!
  
  A brit legenda 1977-ben született, miután a boszorkányos hangú David Coverdale kilépett (kiebrudalódott?) az éppen feloszlani készülő Deep Purpleből. A felállás igazából sosem volt tartós, némiképp helytálló az a megközelítés is, hogy az egész banda tulajdonképpen Coverdale-re épül, ettől függetlenül igen magas a száma azon kivételes tehetségű zenészeknek, akik megfordultak a Fehérkígyóban: többek között a két Purple-veterán Jon Lord, Ian Paice, a legendás Cozy Powell dobos, a húrvirtuóz Steve Vai vagy a gitárzseni John Sykes.
  
  A Whitesnake muzsikája is változott némiképp az évtizedek során noha gyökeresen egyszer sem , hiszen kezdetekben Led Zeppelin és Free hatású, bluesban, R&B-ben gyökerező zenét játszottak, később szép lassan a keménykötésű hard rock felé haladtak, majd a populáris, rádióbarát heavy metálba is bele-belekóstoltak.
  
  És ha a legnagyobb sikereket vesszük górcső alá: a nyolcmillió példányszámban elkelt 1987-et szokás A Whitesnake Albumnak nevezni, feltehetően az egy lemezre jutó slágerek ezen fellelhető legnagyobb száma miatt: hisz melyik hard rock rajongó ne ismerné a Here I Go Again törékeny-szép líráját, az Is This Love bugyilefejtős dallamait, a Still Of The Night súlyos, metálos témáit vagy a Give Me All Your Love közönség-énekeltető aréna-rockját? A baldachinos ágyban vonagló, dájerolt szőkeciklonokat előszeretettel foglalkoztató videóklipjeik uralmáról már ne is beszéljünk, akkoriban tele volt velük az összes zenei csatorna, haha! (Amúgy mind a négy említett nóta felkerült a The Billboard Hot 100-as toplistára, az Is This Love a második, míg a Here I Go Again egyenesen az első helyen végzett; maga a nagylemez pedig a második lett a Billboard 200-ason!)
  
  A kilencvenes évek elején aztán szüneteltette tevékenységét a Whitesnake (mondhatjuk: földbeálltak), Coverdale összeborult az ex-Led Zep-es Jimmy Page-dzsel, és 1993-ban készítettek egy igen kitűnő albumot, szimplán Coverdale-Page címmel, amely meg is járta az Észak-Amerikai Billboard 200-at; jelesül az ötödik helyig jutott! Ettől függetlenül nagy feltűnést nem keltettek, az együttműködés (és gyümölcse) szépen belesüppedt a feledés homályába.
  
  1997-ben hamvaiból éledt fel a csapat, 8 évvel az utolsó stúdiókorongot követően adták ki új szerzeményeiket a Restless Heart CD-be csomagolva. Az (inkább Coverdale-szólónak tekinthető) anyag úgy ment el az emberek mellett, mint a reggeli busz; valahogy nem volt benne az a tűz, amitől lángra lobban egy igazi Whitesnake-dal. A korai idők R&B-ízű, blues-rockos világa köszönt vissza álmosan, öregesen a rajongók nem ezt várták a majd egy évtizedes tetszhalott állapot után. A másodvirágzás csak nem akart összejönni a zenekar újfent feloszlott.
  
  Csordogálnak az évek, kijön két koncertlemez és nyolc (!!!) válogatásalbum (mi ez, ha nem a pénzcsinálás magasiskolája?!), de persze mindenki új dalokra éhezik már... Erre egészen ez év áprilisáig várni kellett, ekkor jelent meg ugyanis a vadonatúj Good To Be Bad! Várhatóan ez lesz középpontban a koncerten, a kézenfekvő slágerek mellett.
  
  Bemelegítés gyanánt pedig a magyar Snake Heart lép a deszkákra, egyből mondhatjuk, hogy megkeresték kishazánk legvájtsznékesebb nevű bandáját, de azt se feledjük, hogy a fiúk már 1995 óta léteznek, így aztán nem egy tejfelesszájú egyetemi-zenekarral van dolgunk; két lemez, egy demó és öt klip van mögöttük. Ízes, tökös hard/glam rockos muzsikájukkal reméljük! jól feltüzelik majd a közönséget a főattrakció előtt!
  
  Egy szó, mint száz: aki egy vérbeli, klasszikus rocknroll-örömünnepre vágyik, az csak abban az esetben lehet igazoltan távol ha épp a tepsibe teszik!
  
  
  Diszkográfia:
  
  1978 Snakebite
  1978 Live at Hammersmith (koncert)
  1978 Trouble
  1979 Lovehunter
  1980 Ready an´ Willing
  1980 Live...In the Heart of the City (koncert)
  1981 Come an´ Get It
  1982 Saints & Sinners
  1984 Slide It In
  1987 Whitesnake/1987
  1989 Slip of the Tongue
  1994 Whitesnake´s Greatest Hits (válogatás)
  1997 Restless Heart
  1998 Starkers in Tokyo (akusztikus koncert)
  2000 20th Century Masters - The Millennium Collection: The Best of Whitesnake (válogatás)
  2000 Best Ballads (válogatás)
  2002 Here I Go Again: The Whitesnake Collection (válogatás)
  2003 Best of Whitesnake (válogatás)
  2003 The Silver Anniversary Collection (válogatás)
  2004 The Early Years (válogatás)
  2006 The Definitive Collection (válogatás)
  2006 Gold: Whitesnake (válogatás)
  2006 Live: In The Shadow Of The Blues (dupla CD/DVD koncert)
  2008 Good to Be Bad
  
  Jegyár: 9500,- Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 spelll    arkan    cherokee    boz cordolla    vészkijárat    werk akadémia    colorstar    korpiklaani    billie joe armstrong    voltfolió    richie kotzen    afgrund    kapcsolat    pulzus tehetségkutató    damon albarn    darkest era    down    emarosa    S X    pain    stereochrist    szilvási gipsy folk band    proghma-c    billy the kid    kispál attila  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!