hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2001. január 28. vasárnap   17:20
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
VilágVeleje Fesztivál 2001
2001 január 20, Almássy tér

   Szilveszter óta pihenőre fogtam a dolgot, kis szolid mulatozás a Kálvin téri aluljáróban fellelhető ChaChaCha-ban (ez a hely is megérne egyszer egy bemutatást), de ezenkívül semmi. Ezért érthető, hogy miért is vártam már nagyon a VilágVelejét, oly annyira, hogy még a nevét sem bírtam elsőre felfogni és mindenkinek lelkesen meséltem, hogy lesz II: Világeleje hát nem, ehelyett egy velős fesztivál részesei lehettünk. Az indulás nem okozott meglepetést, pont ezen a napon ünnepelte egy haverom a születésnapját, aki a megbeszélt találkozó előtt fél órával lemondta az egészet mit mondjak - számítottam rá
  
   No, de probléma egy szál se, egyedül is a nyakamba vettem a várost, lesz ami lesz alapon nekiindultam az éjszakának, bízva a többi, koncertre járó ismerősbe. Nem is tévedtem már a belépésnél belefutottam a kollégákba és onnantól pedig nem volt megállás, jöttek a már rég nem látott, illetve, nem oly rég látott emberek.
  
   Valahogy mindig jó érzés tölt el, ha az Almássy téri Szabadidőközpontban van buli, mert az nagyjából egyenlő a remek hangulattal, jó emberekkel és a számomra kedves zenekarokkal. Most sem kellett csalódnom, mint már említettem az emberek megvoltak, az érzés megjött, persze rá is segítettem, de a katalizátor mindig elkél. Már csak a zenekarok hiányoztak. Nem sokkal később Ők is beindultak, kezdve a Tragédia dell arte-tal. Őket csak hangtalanul a kivetítőről figyeltem, Sajnos Batárra viszont be kellett mennem megnézni az igencsak nagy szaxofonnal remekül bánó hölgyet, két számot el is csíptem, de a mehetnékem megint csak elkapott sajnos nem bírok egy helyben megmaradni ilyenkor. Legközelebb több figyelmet szentelek rájuk, mert megérdemlik.
  
   A Műszaki Hibán már ott voltam teljes erőbedobással, mert Őket nem hagyhattam ki. A fontos számokat eljátszottak az első sorokban tomboló, nem sok, de annál lelkesebb társaságnak. Közkívánatra, a végére még a Vasútállomás is belefért, aminek külön örültem, mivel az egyik kedvenc számom.
  
   A Műhiba végétől számomra felgyorsultak az események és szinte kimaradt a HS7 és PUF koncert. Igen az alkohol megtette a hatását és nem bírtam veszteg maradni + szétdarabolt, hogy a terem kb. hat különböző helyén álltak az ismerős csoportok és én mindenkivel megakartam osztani a jókedvemet és mindenkivel táncolni akartam. Ebből az sült ki, hogy közöm nem volt a koncertekhez csak törtem előre a tömegben.
  
   Mikor végre sikerült megállapodni, akkor meg azon filóztam, hogy honnan került elő ez a sok ember amikor a büfé résznél, még mindig ugyanannyian állnak mint eddig? Miért érez rá a tömeg, hogy mikor kezdenek a nagy zenekarok? Miért nem tapossák egymást a Sajnos Batáron is? Miért nem késnek le a Hevenyről is? Miért nem bírok átjutni ezen a négy emberen???
  
   Animára már lehiggadtam egy kicsit és megpróbáltam egy helyben táncolni, majdnem sikerült. Az ASS-el soha nem voltam megbékélve, de az Index fesztivál óta kicsit gyúrtam rá, mert ott magával ragadott, azóta az új CD is karcosra lett hallgatva. Most sem volt ez másképp. Elfoglaltam a terem közép; közép koordinátáit és beizzítottam a testi fogyatékosokat is meghökkentő mozgás kultúrámat.
   A koncertek után Dj. Palotai késztetette szeletelős hintázásra az emberek. Még gondolkodtam szombat délelőtt, hogy miért is Őt hívták meg, hogyan tudom majd összeegyeztetni a zenekarokkal? Aztán az első öt percben rájöttem, azaz nem rájöttem, csak megérzetem és ülve is mozognom kellett a ritmusokra.
  
   Nem szeretném kihagyni az első emeleti kiállítást sem. Mindig örömmel, de mégis kétkedve fogadom az ilyen kezdeményezéseket, mert úgy gondolom, hogy nem fog senkit sem érdekelni. Jó nem azt mondom, hogy a kocsma helyett itt kellett sorban állni, hogy bejuthasson az ember, de voltak azért rendesen érdeklődök. Persze alapja is volt az érdeklődésnek, mert nagyon jó fényképek voltak kiállítva, nem beszélve a szobrokról, a rajzokról (mit nem adnék, ha eszembe jutna, melyik Víg Mihály idézetre készült az egyik) és persze a sakktábla a gyönyörű bábukkal.
   Összességében megint csak jó fesztivált szerveztek nekünk és bár vannak homályos pontok az emlékeimben, de azt biztosan tudom, hogy én jól érzetem magamat és amerre jártam körülöttem mindenkinek jó kedve volt persze lehet, hogy csak engem somolyogtak meg, hmm ki tudja :-)
   Nem kell azért félni, mert amit én kihagytam, vagy kevésbé éreztem át, arról majd tanuskodnak a videó részletek és tanult kollégáim írásai.
  
   Ne feledjétek, készüljetek a pénteki Kispál koncertre, ahol a Nyers és a méltán elismert, nagysikerű, világviszonylatban is igényes, óriási rajongó táborral bíró Emil.RuleZ! hálózati jazzbitang zenekar fog fellépni. Szombatra se tervezzetek semmit, mert az EuroConnections a trafóban a Másféllel és a francia Sayag Jazz Machine-nel vár Titeket. Emellett elég sok szombati program van, de erről bővebben a Programajánlóban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 badacsony    onerepublic    enter shikari    dave groh    symphorce    vexilium    talking heads    belmondo    bleeding through    manowar    bridge to solace    gathering    roar    manökken proletarz    idris elba    vince neil    horibillies    the hangover 2    forsaken world    pi élete    baobinga    strike anywhere    offspring    steve lukather    blues  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!