hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. május 28. szerda   14:30
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
5 éves az A38 Hajó - születésnapi kiállítás és koncertek a Műcsarnokban
2008. június 3-8. Műcsarnok - Budapest

  Az A38 Hajó április 30-án ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját. Az ötödik születésnap alkalmából június 3. és 8. között öt napig a Műcsarnok látja vendégül az A38-at. A kiállítás kitűnő fényképészek, többek közt Aknay Csaba, Bácsi Róbert László, Czabán György, Minyó Szert Károly, Szilágyi Lenke másfélszáz fotójával, több tucat koncertplakát, nyolcvan órányi koncertfilm és rengeteg egyéb relikvia segítségével idézi fel az elmúlt öt évet.
  
  A kiállítás katalógusaként pedig egy igényes kivitelezésű fotó- és plakátalbum jelenik meg, amely összefoglalja és bemutatja az A38 Hajó építését, illetve az időszak alatt itt zajlott koncerteket, színházi előadásokat, programokat.
  
  Június 6-án és 7-én, két estén pedig remek nemzetközi fellépőkkel színesített koncertre kerül sor a Műcsarnokban. Az éjszakába nyúló két mulatságon a spanyol és a német-osztrák elektronikus-nujazzes-downtempo színtér legjobbjai játszanak: a Richard Dorfmeisterrel is többször együtt dolgozó duó, a Madrid De Los Austrias, a bécsi downtempo legnevesebb producere, Peter Kruder, a német nujazz-brigád, a Christian Prommer´s Drumlesson, a fantasztikus spanyol
  énekesnő, Burbuja, illetve Cristian Vogel és Patrick Pulsinger.
  
  Zene, színház, képzőművészet, naponta, öt éven át - és most egy hétre az A38 behajózik a Műcsarnokba.
  
  2008. június 6.
  
  Madrid De Los Austrias (A) live, Burbuja (E) live, Digital 21 (E) live set, Cristian Vogel (RCH/E) DJ set.
  
  A Madrid De Los Austrias, azaz az Osztrákok Madridja a spanyol főváros Habsburg-építésű történelmi központjáról nyerte igen találó nevét. A duó ugyanis példátlan eleganciával vegyíti a Bécs zenei védjegyévé vált downtempo ritmusokat a finom latin muzsikákkal, flamencóval, dzsesszel.
  
  A két zenei guru, Heinz Tronigger és Michael Kreiner (alias Pogo) már jó ideje központi alakjai az osztrák könnyűzenei életnek, az előbbi sokat foglalkoztatott DJ-ként, illetve a stúdiót, kiadót, klubokat magában foglaló „underground birodalom”, a Sunshine Enterprises főnökeként, az utóbbi hangmérnökként, stúdiózenészként és producerként - egykor még Falco mellett is bábáskodott.
  
  A páros első kislemeze, a Dove Estuta jelentős klubsikert aratott, a 2001-ben megjelent Amor című album az elektronika-latin ötvözetű zenék hullámának csúcsán érkezett (gondoljunk csak a Gotan Projectre, a Thievery Corporationre vagy az Up, Bustle & Outra). Az MDLA azóta is mesterien ötvözi a forró flamencókat a hűvös downtempo elektronikával és a kifinomult stúdióvarázslattal.
  
  Nem véletlen, hogy Richard Dorfmeister is betársult a producerpároshoz, és egy lemeznyi - többekközött a Groove Armadának és a Koopnak készített - remixet ütött össze velük, de saját szerzeményeket is írtak. A Madrid De Los Austrias azóta is lelkesen turnézik, a Műcsarnokba teljes, héttagú zenekarral, énekesnővel érkezik.
  
  http://www.sunshine.at
  http://www.myspace.com/madriddelosaustrias
  
  A Burbuja, azaz Buborék egy különleges orgánumú spanyolénekesnő, Merche Blasco nem kevésbé különleges projektje. A Cristian Vogel hathatós produceri segédletével két éve létrejött produkció nagy sikerrel mutatkozott be a barcelonai Sonar fesztiválon: egyszerre szépséges mozgásszínház és leheletfinom, belassult artpop-koncert, középpontjában a filigrán és bájos Burbujával.
  
  http://www.a100.tv/burbuja/#
  http://www.myspace.com/8burbuja8
  
  
  Digital 21, azaz Miguel López Mora a madridi klubélet egyik kulcsszereplője, nem mellesleg igazi multiinstrumentalista alkotó, aki a potméterek mellett az élő hangszerek nagy részet is remekül kezeli. Elemi erejű élő szettjeiben e sokoldalúság mutatkozik meg: technót kotyvaszt punkkal, rockot elektróval, Prodigyt Radioheaddel - hogy milyen letaglózó hatással, azt már a tavalyi Szigeten bebizonyította.
  
  http://www.digital21web.com
  http://www.myspace.com/Digital21
  
  A chilei születésű Cristian Vogel Angliában tanult kortárs zenét, ami hamar az elektronikus kísérletezés útjaira vitte. Barcelonába költözve ideális közeget talált a művészi kísérletezés és a „populáris” klubzene határán mozgó produkcióinak. Nem véletlen, hogy a Radiohead, Thom Yorke, a Maximo Park éppúgy felkérte remixkészítésre, mint a technóatya Juan Atkins vagy a kortárs ütőhangszeres-zseni, Pedro Carneiro.
  
  http://www.no-future.com/vogel_microsite
  http://www.myspace.com/cristianvogel
  
  Belépő elővételben: 1000 Ft, a koncert napján: 2000 Ft.
  
   A kiállítás nyitva: 2008. június 4., szerda és 2008. június 8., vasárnap között. A kiállítás naponta 10 és 18 óra között látogatható. Felnőttjegy: 1200 Ft,
  diákjegy: 600 Ft. (A kiállításokra kizárólag a Műcsarnokban lehet jegyet váltani, a megváltott jegyek a koncertekre nem érvényesek.)
  
  Jegyár a koncertekre: elővételben 1000 Ft, a koncertek napján 2000 Ft. A jegyek minden nagyobb jegyirodában, a Műcsarnokban, az A38 Hajón kaphatók, illetve megvásárolhatók az A38 Hajó honlapján keresztül.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 maxxwel    vinnie moore    hooligans    in extremo    kevin bacon    cattle decapitation    beyond the bridge    pomogácsok brutal monsters    earth wind & fire experience    bws     aetarnam    rachel mcadams    világveleje    krúbi    pomogácsok brutal monsters    nuclear beast    nergal    for today    godot    boysetsfire    gorezone    burning witches    venom prison    világveleje    dodheimsgard  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!