hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2008. május 19. hétfő   10:33
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Graham Bonnet
2008. április 17. Avalon Club

  Itt járt a hang, a Rainbowban és az MSG-ben megismert nagypapa korú énekeslegenda, akit az évek ugyanúgy nem kíméltek, mint bármelyikünket, mégis talpon, azaz színpadon tudott maradni. És bizony korát meghazudtolva a lehető legjobb formában jött el hozzánk: ez a koncert bizonyíték volt arra, hogy 61 évesen sem kell meggörnyedni és megfutamodni a kortól, hanem lehet könnyedén és emellett profin is tovább nyomni a rockot, melyről tudjuk, hogy örök és elpusztíthatatlan. Bonnet energikus színpadi mozgása, gesztikulációi és énekesi teljesítménye mind magáért beszélt. A remek hangja mellé kaptunk egy kevesek által ismert kétlemezes kísérő csapatot is, a The Taz Taylor Bandet, ami tudta a dolgát, mást viszont nem nagyon.
  
  Bonnet kapcsán persze eszembe jut, hogy milyen jó lett volna őt, Blackmore-t és Glovert, azaz a Rainbow-t látni a legendás Down to Earth albummal. Akkor az ismert okok miatt ez nem történhetett meg, Graham mostani dalai viszont sajnos nyomába sem érnek azoknak a nagyszerű közös szerzeményeknek de cserébe legalább a hangja nem veszített sokat fényéből az évtizedek alatt, úgyhogy mégis öröm volt látni és hallani.
  
  De azért nem sietnék annyira előre, mert az est első fellépője Alapi István és baráti köre volt. Megérkezésünkkor már javában nyomata is a hibátlan Whitesnake-blokkját (többek között a Love Ain´t No Strangert, a Crying In The Raint, a Fool for your Lovingot, stb.), mellyel garantáltan meglepte a szállingózó közönséget. Ezeknek a daloknak a hiteles eljátszása egyáltalán nem rossz ajánlólevél a számára, de mégis úgy érzem, hogy eléggé elaprózza a tudását és kreativitását. Pedig nem kevés spiritusz van még benne, lásd a myspace oldalát: http://www.myspace.com/istvanalapi.
  
  A hazájukban nem, de nálunk annál ismeretlenebb The Roxx következett, hamisítatlan rock produkcióval. Néhány XX-es fekete zászlóval, szakadt fehér ingben és Zorrót idéző hősi pózokba merevedve nyomták le a showt. A négy oktáv boldog tulajdonosa, Billy Itch mondjuk nem kicsit volt komikus és egyben groteszk, de mit számít ez, ha jó állt neki ez a póz. Első hallásra egyszerűnek tűnő produkciójuk nem kevés meglepetést és ötletet tartogatott a közönségnek, a zenéjük pedig túl tudott mutatni a sablonokból építkező rock/metal csapatokon. A csapat motorja, Billy Itch, Alapival ellentétben egyetlen feldolgozást sem választott be műsorukba. A programjuk nagy részét a kétlemezes History Decade One 1984-94 gyűjteményről merítették, mint pl: Hail You, Restless, White Indians, valamint pár dal erejéig a legutolsó 2007-es Unleash Your Demont is felidézték: a nyitószám a Dominator volt, és később elhangzott a Pleasure, valamint a RIP is. Én mégis úgy érzem, hogy valamelyest lendített volna az ügyön, ha egy-egy ismertebb rock klasszikust is beválasztanak a műsorukba.
  
  Nyugodtan megoszthatom veletek, hogy a Rainbow egy kicsit a szívem csücske - úgyhogy nem kicsit csillant fel a szemem, amikor megtudtam, hogy Graham Bonnet ellátogat kis hazánkba. A figura a két legendás énekes, Ronnie James Dio (1975-1978) és Joe Lynn Turner (1980-1984) között ugyan csak egy évet töltött el a Blackmore-Glover páros társaságában a Rainbow élén, mégis egy olyan albumot hagyott maga mögött, amely a mai napig megállja a helyét. Ez az 1979-es Down to Earth. Ezen a fellépésen öt dalt játszott el róla: kezdetnek az Eyes of the Worldöt és a Love´s No Friendet, zárásnak, azaz a ráadásblokkban pedig az All Night Longot, a Since you Been Gone-t és a Lost in Hollywoodot.
  
  Egyébként a legendás hangot jól képzett, de nem kiemelkedő muzsikusok kisérték. Ezt bizonyítja két albumuk is, az instrumentális Caffeine Racer (erről a Pot of Gold és a Chilling Times hangzott el pihentetőképpen), illetve a már Graham közreműködésével készült Welcome to America, amiről a Fighter´s Fist, a Radio Luxemburg, a Happy Hour, a Wall of Sound és a címadó szólalt meg. A fiúk tudták a dolgukat és hibátlanul nyomták le a produkciót, de még így sem éreztem azt a szerzői energiát, amit kellett volna. Pedig Bonnet remek formában volt csak hát ennyi kevés ahhoz, hogy a Rainbow-s vagy az MSG-s időszakot überelni lehessen. Az említett Rainbow-számok messze túlszárnyalták a Taz Taylor Band szerzeményeit, de ugyanez elmondható a Michael Schenker Grouptól elővett Desert songról is. Nem mondom, hogy rossz ez a csapat, csak nem az igazi, és Graham talán többet érdemel, mondjuk Schenker-Blackmore kaliberű szerzőket. Úgyhogy a The Taz Taylor Band nagy kiváltságának tekintheti, hogy egy olyan énekeslegenda társaságát élvezhetik, mint ő, aki garantáltan az áhított fellegekbe repíti őket. Mindenesetre én tárt karokkal várom a további közös dalaikat, némileg jobb eredményre számítva az eddigieknél.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the dead daisies    whitesnake tribute band    octopoly    mocsok 1 kölykök    twilight of the gods - allstar bathory tribute    the halo effect    vam design center    saxon    állás    thirty seconds to mars    mangani 888    heaven & hell    cowboys & aliens    distillator    the treatment    boz cordolla    stereomilk    disco ensemble    killswitch engane    faster    kmfdm    magma rise    cherry bomb    arkan    diane kruger  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!