hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2000. augusztus 29. kedd   13:18
nincsen hozzászólás

szerző: Csibu
Sziget2000... a Hajógyári Sziget augusztus elején


   A most már nemzetközi fesztiválnak tekinthető Pepsi Szigetet ma már az év legnagyobb rendezvényeként tartják számon Magyarországon. Nekem kint még csak ez a második évem, de mindig az a tapasztalatom, ha valaki csak egy napra akar kijönni... egy hét lesz belőle.
   Két évvel ezelőtt az önkormányzat még be akarta tiltani a Szigetet, de nem sikerült neki. Idén pedig gratuláltak neki!
  
   A bejáratnál már a 0. napon lehetett látni egy-két punkot ahogy leszólítják az embereket és kéregetnek. Egy egyénen nagyon csodálkoztam (aki mellesleg tavaly is eljátszotta ugyanezt) 500 forinttal jött ki a Szigetre, egy napijeggyel. De minden nap bent volt, cigi volt a kezében és sör (persze egy kicsit be is volt rúgva) és úgy nézett ki, mint Marilin Manson. Nekem a kint egy Redlightflash nevezetű banda koncertje tetszett a legjobban. A Pesti Est színpadon volt, utána következett a CPG, persze mindenki azt várta, ráadásul egy órát csúszott a program. Aki nem volt ott előtte, azt hitte hogy az jön. Amikor elkezdtek játszani mindenki kifütyülte őket. De ők nem törődtek a közönséggel, teljesen eggyé váltak a zenével. Nem kell mondanom, hogy élvezet volt őket nézni. A 3. szám után már tombolt a közönség, a két gitáros pedig ugrált és ide-oda csúszkált a színpadon. Ráadásként a koncert felénél behívtak két embert (valószínűleg velük érkezhettek), akik alsógatyában beugráltak a közönségbe. Én nem ismertem tőlük egy számot sem, mégis felemelő élményt nyújtottak. Ott állt velem a színpad előtt az operatőrünk. Alig volt már filmje a kamerában (az is a CPG-re kellett) mégis a Redlightflash-t vette! Utána pedig azt mondta, hogy ilyen műsort még életében nem látott. Pedig ő elég sok koncerten volt már... A Szigeten volt még egy másik érdekes banda is: The Bloodhound Gang. Sokan azt tartják, hogy a közönséggel talán nekik a legjobb a kapcsolatuk, de szerintem csak szivatták őket. Minden koncerten lelocsolják az első sorokat valamivel, de azt csak ők tudják, hogy mi. Lehet víz, és lehet egyéb furcsa kinézetű valami is... Kihívtak a közönségből egy embert, akinek 100 (!) liter üdítőt kellett meginnia és kapott volna érte egy kis:-) pénzt. De nem sikerült neki. Egy fickó megcsókolta az együttes egyik tagját 20 dollárért. Egy másiknak meg az volt a feladata, hogy egy gumiülőkén fent kellett maradnia. De ő is leesett. Jól meg is ütötte magát. Felhívtak csajokat a színpadra, de inkább csak fiatalabbak mentek fel, a szám után megjegyezte az énekes, hogy nem óvodásokat, hanem nőket hívott. Most ha ez a közönséggel a kapcsolattartás, akkor el vagyok egy kicsit tévedve:-)
  
   Még ezen kívül volt egy érdekes koncert: Uhrin Benedek. Egy 80 éves bácsi teljesen hamis hanggal, dáridós zenével, parókával. Olyan rossz volt, hogy szinte már jó. A Táncdalfesztivál sátor teljesen teli volt. A legelső sorok ugráltak. Szegény azt se tudta, hogy mi van. A Szigettel nekem csak egy bajom volt, túl sok volt az ember. És itt már nincs olyan összefüggő jó hangulat, mint a régebbieken. Sátranként változó.
  
   De rengeteg kultúrális program volt, úgyhogy délután sem tudtunk unatkozni. A Wanted sátor csinálta talán a legjobb programokat. Egész nap versenyek voltak. Egy tavalyi verseny eredménye nagyon megmaradt bennem: Marilin Manson hasonmásverseny. Egy kóbor kutya lett a győztes. Előkerült a kutyának idén a gazdája. Meg is mutatta, hogy milyen szép kockás hasa van:-) (a sörhasára alkoholosfilccel rárajzolta a kockákat), de nem csak ő tartozott az érdekes, különleges emberek közé a Szigeten. Láttam egy fiút, amint egy hordó sört görget... Egy kicsit meglepődtem, de túltettem magam rajta. De amikor 3 órával később láttam egy szakadt esernyő volt a kezében, egy bevásárlókosár, a gatyáját rávette a pólójára, és egy törölköző volt a nyakán. Többen próbálták lenyúlni tőle az esernyőt (a borúsabb napok kedvéért), de nem engedte, hogy hozzáérjenek, mert a bevásárlókosár és az esernyő a barátai. Persze volt olyan ember, aki egy madzagot húzott végig maga után és mindig mondta neki: „Ülj! Fekszik! Gyere!”. Kíváncsi lettem és megkérdeztem tőle, hogy mit is csinál valójában, erre azt felelte, hogy sétáltatja a vakondját. De ez minden évben előfordul.
  
   Ami még nagyon megragadott az a Crisna sátor volt, eszméletlenül jól nyomták a zenét. Főleg a dobos. És persze mi mondtuk meg, hogy milyen stílusban játszanak. Ez álltalában punk volt. Lehetett arcot festeni és naponta többször volt ételosztás. A másik, ahol szerintem a legjobb volt a hangulat az a karaoke volt. Elképzelni is rossz, felment 5 szakadt rocker a színpadra, hamis hanggal és Backstreet Boys-t énekeltek. De bárki is ment fel, mindenkire tombolt a közönség. (Én is voltam egyszer, mi a Vukkot énekeltük el.) Idén is azt mondom, hogy a Szigetet nem érdemes kihagyni. Aki mégis megteszi, annak biztos, hogy valami komoly oka van rá:-)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nils petter molvaer    serious black    touché amoré    weweew    fonó    aja    cante  diem    the 88    wintersun    candlemass    mason    sőrés zsolt    thor    postmodern jukebox    chaos of disorder    blahalusiana    charlie st. cloud    olimpia    krokus    the hellacopters    eejit midget    evolution    voltfolió    squash bowels    lajkó félix  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!