hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2000. augusztus 10. csütörtök   11:29
nincsen hozzászólás

szerző: mogyoro
Sziget2000 Pepsisziget... (anno Diáksziget)


   S „Tudom, mit teszel idén nyáron” Ezt a - talán nem túl eredeti, de ötletes - szlogent olvashatjuk a mostanság kiragasztásra került Sziget plakátokon. De tényleg tudják??
   Az év legnagyobb magyar zenei fesztiváljának a reklámkampány-kezdete alkalmából kicsit áttekinthetjük, hogy mennyire is változott előnyére, illetve hátrányára ez a, kezdetben a kevésbé populáris zenét kedvelő, a középosztályból kikerülő fiatalokat kiszolgálni hivatott, ma már nemzetközivé terebélyesedett zenei város.
   Számomra ´93-95 között a Sziget (akkor még diáksziget, eurowoodstok) az EFOTT nagy vetélytársa volt, hiszen az utóbbin volt családiasabb a hangulat, valamicskével kevesebben voltunk, s rövidebb ideig tartott. Igaz, akkor még az EFOTT a sziget után volt, mára, talán pont a Sziget volumenét tekintve, már nem vetélytársak, az EFOTT elvesztette régi fényét, míg a Sziget nem csak nevében, de arculatában, zenei választékában, a rendezvényre kilátogató fiatalok ízlésében, pénztárcájuk vastagságában is jelentősen megváltozott.
   Ma ez az a rendezvény, ahol a fiatalok, napi átlagra lebontva egy koncert áráért, egész héten kint lehetnek a szabad levegőn, s nem csak a kedvenc hazai zenekaraikat, hanem a nehezebben elérhető külföldi sztárokat is meghallgathatják, s ha szerencséjük van, akkor valamelyik büfénél együtt is ihatnak velük, mint a Motörhead esetében ez biztos elő is fordult, s hogy még kikkel, azt nem tudom, de nem hiszem, hogy Lemmyék lettek volna az egyetlenek.., tehát semmi sem lehetetlenJ .
   De nem biztos, hogy csak a külföldi sztárok vonzzák be a közönséget. A Prodigy hirtelen visszalépése napján például abban az évben rekordot döntött a látogatottság, pedig mindenki tudta, hogy nem lépnek fel, helyettük a Korai öröm szórakoztatja a publikumot. De ezt észrevehették a rendezők is, hiszen tavaly már sokkal kisebb volt a sztárfelhozatal, idén meg szavazni lehetett, kiket látnánk szívesen, de a valóságtól elrugaszkodott listára szavazók kéréseit annyira vették csak figyelembe, hogy leírták, kikre érkezett a legtöbb klikk, s ezek a zenekarok sajnos nem fognak fellépni idén.
  
   Volt szó a külföldi sztárokról? Vannak magyar sztárok is, szintén felléphetnek, s lépnek is.
   De mi a helyzet a magyar kezdő zenekarokkal?
   Demót küldenek a szigetirodába, s ott kiválasztják azt a 180 bandát, kik megnyerték a lehetőséget, hogy valamely eldugott kisszínpadon (hiszen van belőlük jócskán) előadhassák magukat - kora délután, pár emberke előtt, de legyünk őszinték, jobb, mint a semmi, s nem kell fizetniük érte.
  
   Buli? Sziget? E két szó viszonya erősen változott az elmúlt 7 év folyamán. Anno el sem tudtuk volna képzelni mi szigetlakók, hogy diszkó legyen kint, aztán jött a lávbarikád, ma meg több szinte a diszkósátor, mint a tényleges zenei színpad. Sztár DJ-k óriási mértékű felvonultatása. S ez a hozzáállás a reklámkampányon is látszik, ami idén elég késön indult, nincs előbuli, mint tavaly, de a TV-reklámokban behozott technos irány idén is megtalálható?, úgy kép, mint hangtechnikailag.
   Miért is megyünk ki???
   Haverok, buli, gyanta??. A koncertekre meg néha eltalálunk, de inkább nem, pedig az első nap egy-két órát rászánunk arra, hogy végigböngésszük a programot, s bejelöljük, hogy kiket szeretnénk megnézni?.., de hát ez egy olyan buli, hol a zenét a rendezőség adja, de a bulit mi formáljuk.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 uli jon roth    deep in the woods    bereményi géza    herman frank    avantasia    root    omega diatribe    melechesh    bérczesi    jack és jill    twenty-eight ways to bleed    molotov solution    whitesnake tribute band    beri ary    charlie    kate nash    exhumed    Őrült    almost failed    combichrist    sorronia    short sharp shock    elvis jackson    negura bunget    the karate kid  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!