hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2008. április 18. péntek   14:33
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Stomp
2008. április 2., Papp László Sportaréna

  A Stomp nevű egyesület nem hagyományos módon és hagyományos hangszerekkel hoz létre zenei produkciót. Mindennapi tárgyak segítségével keltenek zenét, és ezt színpadi show keretében prezentálják. Produkciójukban nincs ének, beszéd, hanem a mozgást, a zenélést és a vizuális komédiát gyúrják egybe. Április első hetében a Papp László Sportarénában lépett fel több ízben az 1991-ben alakult brigád, és a hat alkalom közül én a másodikon, a kedd esti bemutatón vettem részt.
  
  Az este 8 órára kiírt időpont után pár perccel el is kezdődött a Stomp aznapi előadása. Impozáns színpadkép tárult a nézők szeme elé, amelyet ki is használtak az egyesület tagjai a későbbiek során. A magasban levő fedők és egyéb zajkeltésre alkalmas eszközök megszólaltatására a koncert második felében került sor. Az első zenei élményt söprűkkel keltették a Stomp tagjai, és már itt egyből kitűnt a sok gyakorlás eredménye: a rendkívül jól megkomponált, teljes összeszokottságot mutató precíz előadás. Utána következett a gyufásdobozzal történő ritmusos zajkeltés, majd átélhettük a konyhai mosogatótállal előadott zenei élményt. A teljesség igénye nélkül volt még műanyag csővel, újságlapozással, zacskóval, kukafedővel, hordóval, vödörrel, tapsolással történő, briliáns zenei összjáték.
  
  Az összeszokott előadás mellett fontos megemlíteni, hogy a Stomp színpadi és show elemekkel is gazdagítja a fellépését. A közönséget is bevonták a játékba: tapsolással és csettintgetéssel járultunk hozzá az egyik kompozíció teljessé tételéhez. Humort is csempésztek az előadásba: az egyik, véznább fiatalember lett a teremtett helyzetkomikumokkal a vidámság forrása, aki mindig a kisebb, rövidebb, halkabb hangszert kapta, és mindig történt valamilyen nevetésre ingerlő jelenet a vele történő mókás szituációk során.
  
  A remek színpadkép és a különböző, mindennapi eszközök szellemes felhasználása egy teljesen kiforrott előadás keretében volt prezentálva, nem csoda, hogy a nézők nagyon élvezték a Stomp által nyújtott zenei és színpadi élményt. A Stomp tagjai is nagyon lelkesen, vidáman és felszabadultan adták elő a számaikat, a színpadon sürgő-forgó fiatalok nagyon jó hangulatot teremtettek. Nem lehet könnyű egyszerre nyolc-tíz embernek egy pontos koreográfiát bemutatni, de ők ezt gond nélkül megoldották.
  
  A másfél órás produkció az elejétől a végéig nagyon szórakoztató volt, tökéletes kikapcsolódást nyújtott a nézőközönségnek. A fellépés végén ezt vastapssal a színpadon lévők tudtára is adtuk, akik egy utolsó ráadás számmal tették teljessé ezt a különleges muzikális élménnyel bíró estét. Még biztosan lesz Budapesten Stomp, és aki most kihagyta, annak legközelebb mindenképpen érdemes megtekintenie ezt a zenei stílusoktól és kortól független, érdekes és egyedi zenei kompozíciót.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Stomp

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 leander risingleander    origin    grand mexican warlock    emmure    Ø    john malkovich    laár andrás    pelican    pitt    trigger the bloodshed    karabély    björk    james cameron    feltbeats    tirpunk    djabe    logan lerman    szemtől szembe    the wall street    sunn o)))    blahalousiana    orient fall    miserium    killswitch engane    ludditák  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!