hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. április 17. csütörtök   12:26
nincsen hozzászólás

szerző: A38
5 éves az A38 Hajó
2008. április 30. A38 - Budapest

  A jeles alkalomból hatalmas, ingyenes bulit szerveznek a koncertteremben és a teraszon. A tetőterasz szabadon látogatható, viszont a koncertterembe való bejutáshoz előzetes regisztráció szükséges. Részletek a www.a38.hu oldalon.
  
  A szülinapi ünnepségsorozat június elején a Műcsarnokban folytatódik! Részletek később.
  
  A koncertteremben:
  
  dZihan & Kamien (A)
  
  Vlado dZihan és Mario Kamien egy, az egykori Jugoszláviából Ausztriába kivándorolt szerb fiatalember és egy német és olasz szülőktől Svájcban született, lengyel ősökkel büszkélkedő „osztrák” duója 2000-ben robbant be az európai zenei életbe. A mára második hullámához érkezett bécsi downtempo-iskola legjobbjai közé tartoznak: első lemezük, a Freaks & Icons azonnal a nu-jazz élvonalába emelte őket. DZihan és Kamien a műfaj legnépszerűbb mágusaivá nőtték ki magukat, Magyarországon is többször vendégszerepeltek.
  
  Zenei világuk legfontosabb jellemzői: laza, szvinges, helyenként funkos, táncolható ritmusok, az elektronikus és akusztikus hangszerek erőteljes keverése, világzenei különösen közel-keleti zenei hatások beépítése. Sikerükre és elismertségükre jellemző, hogy első lemezük számai kb. 150 mixlemezre kerültek fel világszerte, és az anyagból olyan zeneszerző-producerek készítettek mixeket, mint a United Future Organization vagy a Fauna Flash tagjai, Matthew Herbert és sokan mások. Eddigi legnagyobb sikerüket egy különleges projekttel aratták: második lemezük bemutatójára olyan komplex műsort alakítottak ki, melynek során 22 zenész fordult meg a színpadon, köztük a remek ütőhangszeres, Sammy Figueora, illetve a zseniális török darbukás, Ahmet Misirli. Ebből az anyagból készült a Live in Vienna című koncertlemez, és pár évvel ezelőtt Magyarországon is felléptek e produkcióval. DJ-szettel is többször léptek már fel itthon (többek között az A38 Hajón is). Bár az utóbbi időben aránylag keveset hallattak magukról, főleg Couch Records nevű kiadójukat gründolták (és sokan már le is írták a duót), már nem várathat soká magára a csaknem egy éve beígért új lemez megjelenése. Addig is kénytelenek vagyunk beérni egy minden bizonnyal nagyon vidám, laza soul-funk-dzsessz szettel.
  
  Madita (A)
  
  A bájos énekesnő, Madita (akinek felvett nevét magyarra leginkább Madikóra fordíthatnánk, hiszen a nagyszerű Astrid Lindgren Pirosházi történetek című művének főhős-kislányától kölcsönözte) második lemeze remek csajpop, némi dzsesszes-latinos bukéval. Ez utóbbi persze nem véletlen: Madita társszerzője és producere Vlado dZihan, a Boszniából Ausztriába szakadt downtempo-varázsló. Csipetnyi elektró, némi nyolcvanas évekbe kacsintó new wave, hangulatos szvingek és nagyvonalú fúvósok keverednek Madita muzsikájában, melynek persze fő motívuma a hangsúlyozott nőiség. A filgrán énekesnő valósággal fürdik a díva-szerepben és varázslatos színpadi egyénisége hamar magával ragad mindenkit.
  
  DJ Infragandhi
  
  A saját bevallása szerint mindenevő Infragandhi állítólag egy sokkoló hatású Prokofjev-darab ösztökélésére döntött a dídzsézés mellett. Rakétasebességgel ívelő pályája az Est FM-nél kezdődött, majd a Rádió Café zenei szerkesztője lett. Itt szerkeszti azóta is a kortárs elektronikus zenék egyik legizgalmasabb műsorát, a Deck Attacket, és szervezi fáradthatatlanul az azonos nevű partisorozatot. És persze pakolja kitűnően koreografált szettjeit, melyekben világzenétől dzsesszig, funktól hiphopig minden csemegét megtalálhatunk.
  
  A tetőteraszon:
  
  Singas Project

  
  Singas, azaz szénsavmentes project. Jazz, breakn´bossa, acid jazz, swing, trip-hop, folk, hatások és elemek ötvözete hallható szénsavmentes felfogásban. Az alapítók (Kores és Zozo) két éve kezdték el a buborékmentesítést, azóta a műsor csak még izgalmasabb lett. A fiatal, ám annál sikeresebb zenekar immár első nagylemezénél tart, miközben számai az easy listening válogatáslemezek kedvelt darabjai, legutóbb például a neves Café del Mar sorozat 13 lemezén szerepeltek. A Singas Project legfrissebb lemeze Searching for Happiness címmel pár hónapja jelent meg.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Regisztráció

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 julian sas band    cosmogenesis    bridge & tunnel    stormhammer    rachel mcadams    klone    osonó poszáták    within temptation    the black box revelation    emma stone    európai unió    symphonica    belphegor    skeletonwitch    the flaming lips    peter jackson    tarja turunen    masterica    hammer of gods    creativeselector    fekete sereg    pannónia fesztivál    lgt    u.d.o.    alain johannes  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!